web counter
40 Punten Dieet Review: Afvallen Echt Zo Snel En Simpel?
40 punten dieet

40 Punten Dieet Review: Afvallen Echt Zo Snel En Simpel?

Wil jij een eenvoudig dieet volgen om af te vallen? Dan is het 40 Punten dieet wellicht iets voor jou.

Bij dit dieet zul je een aantal voorgeschreven voedingsmiddelen moeten eten, met daarbij voeding naar eigen keuze, zolang je maar niet meer dan 1000 kilocalorieën per dag binnenkrijgt! Klinkt dat niet simpel?

Nadat ik dit wist ging ik mij al snel afvragen of dit dieet wel zo’n verstandige keuze zou zijn. Ontdek in dit artikel alles over het 40 Punten dieet.

Wat is het 40 Punten dieet?

Het 40 Punten dieet bestaat al sinds 2003 en is ontstaan op internet. Er is geen boek die dit dieet duidelijk omschrijft, maar alleen een website waar je je op kan inschrijven voor een klein bedrag.

Waar het om draait bij het 40 Punten dieet is om de calorieën te tellen van alles wat je eet en drinkt op een dag. Daarbij geldt dat 25 kilocalorieën omgerekend 1 punt is en dat je niet boven de 40 punten per dag mag uitkomen.

Het komt erop neer dat je alle mogelijke voedingsmiddelen en levensmiddelen mag eten, zonder aan het einde van de dag het maximale puntenaantal te overschrijden.

40 punten staat gelijk aan 1000 kilocalorieën en dat is niet erg veel. Dit dieet hoort daarom ook in de categorie van de crashdiëten.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe werkt het 40 Punten dieet?

Je mag dus de 40 punten grens niet overschrijden, maar je dient wel elke dag minimaal het volgende te eten:

 • 1 vitaminesupplement (Dagravit Totaal 30 of Davitamon Compleet)
 • 2 biergisttabletten
 • 250 milliliter magere melk, karnemelk, magere yoghurt of magere kwark
 • 25 gram kaas of 1 ei (ei niet meer dan 3 maal per week)
 • 1 snee bruin volkoren brood
 • 100 gram mager vlees of 150 gram magere vis
 • 2 ons tomaten of een citrusvrucht
 • 2 tot 4 ons groene groenten

Deze voorgeschreven voedingsmiddelen halen samen niet de 40 punten. Om toch tot 40 punten te komen, mag de rest naar eigen keuze worden aangevuld.

De website van het 40 Punten dieet helpt je daarbij. Hier kan je namelijk via een handige rekenmachine de punten optellen van alles wat je op een dag gegeten en gedronken hebt. Er staat ook een uitgebreide lijst van veel voedingsmiddelen met daarbij de hoeveelheid punten.

Wat zijn de ervaringen van het 40 Punten dieet?

De ervaringen verschillen over het 40 Punten dieet.

De ene vindt het erg streng en heeft ook veel last van een hongergevoel. De ander kan het 1 of 2 maanden prima volhouden en valt daarbij ook in een redelijk rap tempo af. Ook zijn er reacties op internet te vinden dat je echt bewuster omgaat met eten, nadat je het 40 Punten dieet hebt gevolgd.

Nadelen van het 40 Punten dieet

Natuurlijk is het logisch dat als je dit dieet een tijdje strikt volgt, je uiteindelijk behoorlijk wat kan afvallen. Je krijgt namelijk maar de helft van je dagelijkse benodigde hoeveelheid calorieën binnen.

Helaas is de kans groot dat je na het dieet weer net zo snel terug valt naar je oude gewicht. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd. Je lichaam is immers in de ‘hongermodus’ gegaan en wilt daardoor zoveel mogelijk calorieën vasthouden, want wie weet komt er binnenkort weer een tijd van schaarste aan.

Daarbij is het tellen van calorieën is allang achterhaald. Natuurlijk val je niet af als je meer calorieën eet dan dat je lichaam verbruikt, maar om voornamelijk hierop te focussen is erg lastig. Aangezien je bij het 40 Punten dieet alles mag eten, is de kans best groot dat je voor ongezonde voeding kiest waar slechte calorieën inzitten die verslavend kunnen werken, waardoor je alsmaar trek houdt en vreetbuien krijgt.

Ook zijn de voorgeschreven producten die je in ieder geval elke dag moet eten, niet de meest gezonde voeding. Ik heb het dan over de vele zuivelproducten zoals kaas en melk. Aangezien je daarbij ook nog eens erg weinig calorieën eet, is de kans dus klein dat je lichaam de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

Vet verbranden en gezond afvallen zonder calorieën tellen

Het is beter om je te focussen op belangrijkere zaken dan calorieën of punten tellen voor als je gezond en blijvend wilt afvallen. Daarvoor moet je wel eerst op de hoogte zijn van hoe je echte gezonde voeding kan herkennen en hoe je gezonde gewoontes kan aanleren.

De Afslank Receptenbijbel biedt jou alle hulp die je nodig hebt bij het creëren van een gezonde leefstijl!

Wat kan je verwachten van dit receptenboek?

 • De nieuwste wetenschappelijke feiten
 • Zeer makkelijk uitvoerbare tips
 • Recepten die je goed verzadigen en die makkelijk te maken zijn

Dat betekent dus geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en schaf dit eBook aan! Als je het boek nu bestelt, dan kan jij al over een paar minuten eindelijk echt leren hoe jij je lichaam kan geven wat het nodig heeft!

Ben jij toe aan dé omslag in jouw leven?

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Recensie: 40 punten dieet
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
2.6

Samenvatting

Het 40 punten dieet draait voornamelijk om de hoeveelheid calorieën die je eet. Hierdoor is er weinig nagedacht over andere belangrijke zaken en is dit dieet inmiddels behoorlijk achterhaald.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

4 Reacties
 • Anja

  3 februari 2018 op 09:45 Beantwoorden

  Het bestaat al veel langer ik deed het al in 1984 het is een fijn dieet .Je krijgt geen jojo-effect.Als je maar je maar blijf opletten wat je eet of drinkt.
  Geen frisdrank allen water enz.

 • Anja

  3 februari 2018 op 09:46 Beantwoorden

  Alleen water geen suiker .

 • Mae

  9 maart 2018 op 11:04 Beantwoorden

  Kun je b.v bij het 40 punten dieet een atkins shake in de ochtend nemen .

 • Donna

  14 september 2018 op 17:15 Beantwoorden

  Neem me niet kwalijk maar dit dieet is echt niet nieuw, Dit bestaat al sinds begin de ’80-er jaren van de vorige eeuw.
  Weight Watchers kwamen hiermee en het is nog steeds een succes!

Plaats een reactie