web counter
Afslank Receptenbijbel Review: Eten Zoals Het Bedoeld Is?
afslank receptenbijbel

Afslank Receptenbijbel Review: Eten Zoals Het Bedoeld Is?

Een afvalmethode die echt werkt! Die kan je vinden in het eBook de “Afslank Receptenbijbel”, als je tenminste Richard Ridder moet geloven, de schrijven van dit boek. Hij beweert namelijk dat hij in dit boek de nieuwste wetenschappelijke inzichten heeft verwerkt.

Ook al is dit product een ware hit op internet, dat betekent nog niet dat het ook daadwerkelijk een boek is die je goed zal kunnen helpen met afvallen.

Daarom zal ik in deze review van de Afslank Receptenbijbel uitleggen wat je van dit boek kan verwachten, wat de plus- en minpunten zijn en geef ik advies of het verstandig is om dit boek wel of niet te aan te schaffen.

Waarom weer een boek over afvallen?

In de laatste jaren zijn er nogal wat nieuwe inzichten aan het licht gekomen als het gaat over afvallen, gezond eten en een gezonde leefstijl. Dat betekent dat een aantal oude principes zo goed als overboord gegooid kunnen worden.

Dat betekent ook dat veel afvalmethodes en diëten die een paar jaar geleden op de markt zijn gekomen, eigenlijk alweer zijn verouderd en je dus beter kan kiezen voor een vernieuwde methode die voornamelijk is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken.

Nu volg ik al een tijdje de dieet- en afvallenmarkt en zie ik ook dat daar duidelijk veranderingen zichtbaar zijn. Aangezien de Afslank Receptenbijbel begin van dit jaar is gelanceerd en de 2e editie net beschikbaar is, besloot ik dit boek eens goed onder de loep te nemen.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Kennismaking met de Afslank Receptenbijbel

Ik moet zeggen dat de Afslank Receptenbijbel mij in eerste instantie niet gelijk aansprak. Het standaard verhaaltje kwam weer langs over dat je met deze methode geen jojo-effect ervaart, je simpelweg gewoon de juiste voeding moet eten en alle andere diëten niet werken. Dit is immers wat alle diëten en afvalmethodes je beloven, niet waar? Ik hoorde dus niets nieuws.

Totdat ik het boek in handen had! Hieruit blijkt dat de schrijver van dit boek je eerst een aantal mooie eye-openers geeft en je kort en krachtig uitlegt hoe je kan toewerken naar een gezond en slank lichaam. Het bevat dus naast gezonde recepten, ook een stukje theorie waarin je de nieuwe inzichten worden uitgelegd. Door deze complete aanpak, was mijn aandacht direct gewerkt!

Daarbij maakt de Afslank Receptenbijbel ook een onderscheidt door niet alleen te focussen op het afvallen zelf, maar meer om in het algeheel een gezonder lichaam te krijgen en dat vind ik het grootste voordeel van dit eBook!

3 pluspunten waarom de Afslank Receptenbijbel werkt

Er zijn meerdere pluspunten waarom de Afslank Receptenbijbel echt werkt en tot blijvend gewichtsverlies leidt, maar ik zal je de 3 belangrijkste geven:

1. Stabiele bloedsuikerspiegel

Als je de recepten van de de Afslank Receptenbijbel gaat volgen, dan zal je lichaam minder insuline gaan aanmaken. Insuline wordt door het lichaam aangemaakt om de stijgingen van de bloedsuikerspiegel op te vangen. Teveel insuline is sowieso ongezond, maar als je wilt afvallen zorgt deze hoeveelheid insuline ook nog eens voor meer vetopslag en val je dus moeilijk af.

Aangezien je juist vet wilt verbranden, zal het receptenboek ervoor zorgen dat de aanmaak van insuline op een laag pitje komt te staan, waardoor je sneller en harder vet kan verbranden.

2. Lekker blijven eten

Als je bang bent dat je niet meer lekker kan eten met de Afslank Receptenbijbel, dan heb je het goed mis. Veel diëten beperken je enorm in wat je mag eten, waardoor het dieet ontzettend saai wordt en je trek naar lekkere dingen steeds groter wordt. Op de lange termijn zijn deze diëten bijna nooit vol te houden, waardoor je dus ook niet op je streefgewicht kan blijven.

Dat betekent niet dat je bij deze methode onbeperkt fastfood of ander ongezond voedsel mag eten, maar als je de recepten van dit boek een tijdje gaat volgen, zal je merken dat de drang naar ongezond eten vanzelf afneemt. Je zal zelfs steeds meer gaan genieten van gezond eten, omdat je kennis gaat maken met gerechten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. En dat allemaal in je eigen keuken. Waarom zou je dan nog stoppen met de Afslank Receptenbijbel?

3. Geen tijdelijk dieet

De Afslank Receptenbijbel is absoluut geen crash dieet, waarbij je slechts tijdelijk een verandering teweegbrengt. Ook hoef je je niet te houden aan allerlei hinderlijke regels. De adviezen uit de Afslank Receptenbijbel, kan je voor de rest van je leven blijven volgen. Dat is even wat anders dan tijdelijk één of ander wonderdieet volgen. Bij zo’n crash dieet moet je vroeg of laat weer stoppen, omdat je het niet volhoudt. Uiteindelijk kom je weer aan en ben je weer terug bij af.

Doordat je de adviezen uit dit boek eindeloos kan blijven volgen, krijgt je lichaam geen kans meer om weer zwaarder te worden. De Afslank Receptenbijbel is ook geen dieet, maar een leefstijl!

Bevat de Afslank Receptenbijbel ook minpunten?

Ook al bevat de Afslank Receptenbijbel vele pluspunten, toch heb ik wel 2 minpunten kunnen ontdekken:

1. Alleen focus op voeding

Er wordt in het boek vrij diep ingegaan op wat gezonde voeding is en wat een gezond voedingspatroon is, maar er wordt nauwelijks gesproken over andere zaken dan voeding. Daarom zou de lezer wellicht kunnen concluderen dat bijvoorbeeld sporten of genoeg slaap onbelangrijk is om af te vallen.

Het klopt wel dat verkeerd eten vaak het grootste probleem is en als eerste moet worden aangepakt. We weten immers allemaal wel dat stress, te weinig slaap en te weinig beweging alles behalve meewerkt bij het afvallen.

Toch zou het beter zijn geweest om toch kort iets hierover te vertellen. Dit heeft namelijk ook invloed op het uiteindelijke resultaat.

2. Tijd

Als je echt geen tijd hebt om regelmatig verse voedingsmiddelen te kopen en af en toe even in de keuken te staan, dan zal dit boek niet voor jou zijn weggelegd. Ook al zijn de recepten snel klaargemaakt, de ingrediënten zijn vaak niet in te vriezen of erg lang houdbaar en zal je dus echt af en toe even aan de slag moeten in de keuken.

Dus als dit minpunt erg zwaar weegt voor jou, dan zal je jezelf eens moeten afvragen of je wel echt wilt afvallen en wilt werken aan een betere versie van jezelf? Dit kost nou eenmaal tijd en discipline en zal nooit vanzelf gaan!

Klaar voor je laatste dieet?

Dus wees eens eerlijk naar jezelf. Je overgewicht gaat niet vanzelf weg en nu heb je de motivatie om er iets aan te doen, anders was je niet op internet gaan zoeken naar een werkende afvalmethode. Als je nu geen actie onderneemt, zal er voorlopig niets gebeuren. Zonder nu iets te veranderen, word je misschien alleen maar dikker. Wanneer is het genoeg?

Met de Afslank Receptenbijbel kan je direct jouw gewicht aanpakken en over een maand ongeveer 8 kilo lichter te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is dit boek in huis te halen en de heerlijke gerechten klaar te maken.

Veel gemakkelijker dan dit zal het de komende 10 jaar waarschijnlijk niet worden om tot 8 kilo per maand puur vet te verbranden en dit blijvend eraf te houden.

Of besteed je liever honderden euro’s aan peperdure diëten of diëtisten, die je nooit zullen leren wat in dit boek staat?

Persoonlijk vind ik het boek van Richard Ridder wel een erge lage prijs (€ 27,-) hebben, voor hetgeen wat je er voor krijgt.

Kijk hier voor meer info over de Afslank Receptenbijbel!

Recensie: Afslank Receptenbijbel
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
4.8

Samenvatting

De Afslank Receptenbijbel geeft complete en begrijpbare adviezen. Bovendien krijg je meer dan 100 makkelijk te maken recepten. Als je de discipline kunt opbrengen en graag op een gezonde manier wilt afvallen, dan is dit boek (fysiek en digitaal) een absolute aanrader.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

4 Reacties
 • L.oosten

  11 mei 2016 op 09:26 Beantwoorden

  Waarom is de afslankreceptenbijbel alleen verkrijbaar als e book? Dit is niet praktisch om ieder keer iets op te zoekenl

  • Laurens Helmstäter

   23 mei 2016 op 17:43 Beantwoorden

   Van de schrijver heb ik begrepen dat er binnenkort ook een echt boek beschikbaar komt!

 • Joëlle

  30 mei 2016 op 15:24 Beantwoorden

  Wanneer komt dit echte boek? Dan wacht ik daar op!

 • Viv Tieleman

  25 juli 2016 op 14:55 Beantwoorden

  Ik zou ook graag het echte boek willen kopen, wanneer komt dit in het Nederlands uit?

Plaats een reactie