web counter
Afvallen Buik: 3 Beste Tips Voor Een Platte En Dunne Buik
Afvallen buik

Afvallen Buik: 3 Beste Tips Voor Een Platte En Dunne Buik

Je bent goed (of bijna goed) op gewicht, maar toch zit dat buikje er nog? Komt je dat bekend voor? Rond je buik afvallen gaat meestal het langzaamst van alle lichaamsdelen en is vaak de laatste plek waar nog het laatste restje overtollig vet zit. Gelukkig is dit is volkomen normaal!

Ik kan me voorstellen dat je dit buikvet toch wilt verliezen. Daarom ga ik jou in dit artikel de 3 beste tips geven die je heel goed gaan helpen om te kunnen afvallen rond je buik, zodat je een platte, strakke en dunne buik zal krijgen.

Afvallen buik: Wanneer heb je teveel buikvet?

Men ging er vroeger vanuit dat alleen mensen met overgewicht te maken hebben met teveel buikvet. Onderzoekers hebben nog niet zo lang geleden ontdekt, dat mensen met een gezond gewicht ook last kunnen hebben van teveel buikvet.

Dat betekent dat je door de BMI index te berekenen van iemand, niet meer met zekerheid kan zeggen of deze index buiten de gevarenzone zit of niet. Daarom is er nu een extra meting nodigen dat is het meten van de buikomtrek.

Dat betekent dat mannen die een een buikomtrek hebben van meer dan 94 cm, teveel buikvet hebben. Bij vrouwen ligt de grens op een buikomtrek van 80 cm.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Afvallen buik wel mogelijk?

Natuurlijk is het mogelijk om rond je buik af te vallen, maar meestal niet voordat het overtollige vet is verminderd bij de rest van je lichaamsdelen, zoals rond je armen, benen, heupen, dijen of billen.

Buikvet is nou eenmaal bij de meeste mensen het laatste vet wat overblijft. Daarom is buikvet verbranden zo lastig, maar zeker niet onmogelijk.

Afvallen buik: is buikvet ongezond?

Jij wilt misschien rond je buik afvallen om er mooier uit te zien, maar heb je er ook wel eens over nagedacht wat dat betekent voor je gezondheid?

Ook al is rond je buik afvallen de lastigste plek om vet te verliezen, het is toch erg belangrijk voor je gezondheid om niet teveel vet rond je buik te hebben.

Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen met te veel buikvet een verhoogd risico lopen op ouderdomsziektes en andere aandoeningen zoals:

  • Diabetes type 2 / Verminderde gevoeligheid voor insuline (Montague & O’Rahilly, 2000) (Kern et al., 2001)
  • Ontstekingsziekten (Marette, 2003)
  • Kanker en longaandoeningen (Mokdad et al., 2003)
  • Hart- en vaatziekten (Yusuf et al., 2004)
  • Depressiviteit (Milaneschi et al., 2012)
  • Chronische stress (Tchernof & Després, 2013)

Rond je buik afvallen is dus niet alleen maar een cosmetische aangelegenheid. Het is ook erg belangrijk voor de rest van je lichaam en geest.

Afvallen buik: 3 belangrijkste oorzaken van buikvet

Buikvet heeft eigenlijk 3 echte oorzaken. Dat lijkt misschien veel, maar het goede nieuws is dat je die grotendeels zelf in de hand hebt!

1. Ongezonde voeding

Eet je veel snelle koolhydraten, veel lege calorieën, ongezonde vetten en vaak bewerkt voedsel? Drink je daarbij ook nog is regelmatig alcohol of frisdrank, dan is jou voedingspatroon alles behalve gezond en zal je voorlopig niet afvallen rond je buik.

Om uit te leggen wat je allemaal wel kan eten om gezonde voeding binnen te krijgen, kan je mijn blogs over gezond eten lezen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je de aanmaak van insuline terugdringt, want alleen dan zal je lichaam minder energie omzetten in vet en wordt afvallen buik een stuk makkelijker.

2. Te weinig beweging

Beweging is lang niet zo belangrijk als voeding, in tegenstelling tot wat veel mensen wel denken. Toch beweegt 80% van de Nederlanders te weinig. Een groot gedeelte daarvan beweegt alleen maar om te lopen naar de auto en vervolgens op de plek van bestemming weer uit te stappen om vervolgens weer te gaan zitten op de bank of achter een bureau.

Deze mensen beweging zo weinig, dat een kleine verandering hierin al heel wat kan schelen om dat extra beetje rond je buik af te vallen. Goede methodes om meer beweging te krijgen zijn bijvoorbeeld om vaker de fiets te pakken, de trap nemen i.p.v. de lift of dagelijks een rondje in de buurt te lopen. Ook al zijn deze dingen nog zo cliché, ze werken wel en kosten weinig tijd en moeite!

3. Teveel stress

In de westerse maatschappij leiden de meeste mensen een erg druk leven, waarbij teveel stress de normaalste zaak van de wereld is. Helaas vindt ons lichaam deze stress alles behalve normaal. Teveel stress kan zorgen voor allerlei problemen zoals piekeren, slaaptekort, hartkloppingen, maar ook dat je eerder vet gaat opslaan.

Dat laatste heeft vooral te maken met het stresshormoon cortisol. Dit hormoon zorgt ervoor dat je eetlust wordt gestimuleerd en laat je lichaam eerder vetreserves opslaan van wat je eet. Die reserves worden opgeslagen als vet rond je buik, om het lichaam klaar te maken voor een volgende stressreactie.

Hoewel het soms lastig is om stress te vermijden en dit een oorzaak van overtollig buikvet is die je misschien het minst kan beheersen, is ook dit van belang wil jij rond je buik afvallen.

Direct de 3 oorzaken van buikvet aanpakken!

Natuurlijk zijn er allerlei producten te vinden in de afvallen- en dieet markt. Helaas zijn er maar weinig producten waarvan ik daadwerkelijk vind dat deze echt iets toevoegen voor mensen die willen afvallen rond de buik, maar ook nog eens gezond willen leven.

Een andere nieuw product die ik zeker de moeite waard vind is het eBoek de Afslank Receptenbijbel. Dit boek geeft je niet alleen de beste tips over gezond afvallen en vet verbranden, maar leert je ook hoe je een gezonde levensstijl kan creëren en behouden. Heb je eenmaal de methode onder de knie, dan zal absoluut gaan afvallen rond je buik.

Let op: dit is geen traditioneel diëten boek, maar leert jou dé methode, die geschikt is voor iedereen, om voor altijd gezond te kunnen eten en te kunnen afvallen, zodat je geen streng dieet meer hoeft te volgen.

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Misschien vind je dit ook leuk:
Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie