web counter
Waarom Afvallen Door Stress Of Aankomen Door Stress?
Afvallen door stress

Waarom Afvallen Door Stress Of Aankomen Door Stress?

Stress kan een grote impact hebben op je eetgewoonte. Bij stress wordt namelijk de balans van je hormonen in je lichaam aangetast, wat ervoor kan zorgen dat je een stuk meer of juist minder eetlust krijgt. Dat betekent dus dat je kan afvallen door stress, maar ook kan aankomen door stress.

Hoe dat verder precies zit en hoe je stress kan verminderen, is te lezen in dit artikel.

Wat is stress eigenlijk?

Om te weten wat stress precies met je doet, is het eerst van belang om te weten wat stress precies is en waar het vandaan komt.

Stress is een emotie die eigenlijk heel gezond is. Deze natuurlijke reactie van het lichaam, helpt je in moeilijke situaties alert, geconcentreerd en energiek te blijven.

Tegenwoordig leiden veel mensen een druk leven, waarbij stress soms te vaak en te langdurig aanwezig is, waardoor het ongezond wordt. Zo kan je last krijgen van spanning, piekeren, slaaptekort, hartkloppingen en zelfs aankomen of afvallen door stress. Vaak wordt stress veroorzaakt doordat we meer willen dan ons lichaam en geest eigenlijk aankan.

Bij langdurige stress maakt je lichaam de stresshormomen cortisol en adrenaline aan.

Cortisol zorgt met name voor het aankomen door stress:

  • Vermoeidheid
  • Overgewicht
  • Slechtere spijsvertering
  • Spierafbraak

Adrenaline zorgt juist meer voor afvallen door stress:

Door deze 2 hormonen komt het lichaam in een vecht-vluchtstrijd, waardoor je zowel kan aankomen of afvallen door stress.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wanneer zul je aankomen door stress?

Bij gebrek aan tijd gebeurt het vaak dat je slechte voedingskeuzes zult maken waardoor je zult afvallen door stress. Wanneer je erg druk bent, is de verleiding groter door even snel te gaan eten bij een fastfoodrestaurant of een diepvriespizza in de magnetron te gooien.

Daarbij heb je ook helemaal geen zin om gezonde boodschappen te gaan doen en daarmee een verse maaltijd te koken. Je hunkert tenslotte naar veel koolhydraten, omdat je spieren suiker willen hebben in tijden van veel stress. Wanneer je hieraan voldoet, zul je in een rap tempo aankomen door stress en dat is ook wat er meestal gebeurt.

Wanneer zul je afvallen door stress?

Het is ook mogelijk dat je juist zult afvallen door stress. Doordat je onder veel stress staat kan je gewoonweg vergeten om te eten. Het kan zijn dat je eten ziet als een lage prioriteit, maar dit kan ook gebeuren doordat je eetlust is verminderd door de stress. Zo ga je al snel maaltijden overslaan, waardoor je zal gaan afvallen door stress.

Let wel op: afvallen door stress is geen gezonde manier om slanker te worden! 

Wat is de oplossing tegen stress?

Het is niet altijd makkelijk om van stress af te komen, maar toch zijn er veel manieren waarbij stress sterk verminderd kan worden:

1. Bewegen Wanneer je genoeg beweegt of sport komen er hormonen vrij die de stresshormonen tegengaan. Ook gaat je bloedsuikerspiegel omlaag, waardoor je minder zin hebt in zoetigheid. Wandelen, fietsen, zwemmen of zelfs dansen zijn allemaal goede hulpmiddelen tegen stress.

2. Vermijd bepaalde middelen Alcohol, cafeïne en roken leiden allemaal tot meer stress, omdat het stresshormoon cortisol daardoor stijgt.

3. Ontspannen Bij genoeg ontspanning heeft het lichaam en geest de tijd om tot rust te komen. Wat erg goed werkt om te ontspannen is het lezen van een boek, het luisteren naar muziek, een saunabezoek, mediteren en zelfs sex.

4. Genoeg slaap Bij genoeg slaap functioneer je beter en zul je dus ook productiever zijn. Daardoor krijg je meer werk gedaan, en heb je dus ook minder stress.

5. Eet gezond Gezonde voeding is erg belangrijk voor lichaam en geest. Zo is de kans op stress al veel kleiner, omdat je minder snel last hebt van kwaaltjes en je energiek en fit voelt.

Meer tips voor afvallen en het verminderen van stress?

Je zult inmiddels nu wel doorhebben dat het verminderen van stress en overgewicht hand in hand gaan met een gezondere levensstijl.

Als je het lastig vindt om van bovenstaande tips je dagelijkse routines te maken, bedenk dan eens wat jij nodig hebt om succesvol te kunnen afvallen.

Bij deze geef ik alvast een paar punten die je goed op weg kunnen helpen:

  • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
  • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
  • Praktische tips en trucs over afvallen en een gezonde levensstijl

Kan jij je wel vinden in deze punten, dan kan ik je van harte de Afslank Receptenbijbel aanraden. Nadat je de nieuwste wetenschappelijke feiten over afvallen en een gezond lichaam in dit boek hebt gelezen, kan je gelijk aan de slag gaan met de heerlijke recepten.

Geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en schaf dit eBook aan! Als je het boek nu bestelt, dan kan jij al over een paar minuten eindelijk echt leren hoe jij je lichaam kan geven wat het nodig heeft!

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie