web counter
Afvallen Met Acupunctuur: Effectief Of Zwak Hulpmiddel?
Afvallen acupunctuur

Afvallen Met Acupunctuur: Effectief Of Zwak Hulpmiddel?

Veel mensen hebben baat bij acupunctuur wanneer zij willen afvallen. In de meeste gevallen wordt acupunctuur gebruikt als hulpmiddel bij het volgen van een (crash)dieet, zodat het dieet beter vol te houden is.

Maar wat gebeurt er precies wanneer je wilt afvallen met acupunctuur? En is het meer dan alleen een hulpmiddel? Dat zal ik in dit artikel aan je uitleggen.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is meer dan 5.000 jaar oud is, en daarmee ouder dan de West-medicinale therapieën. Verder is acupunctuur gebaseerd op het concept dat Qi (spreek uit ‘Tjie’) heet. Qi kan worden beschreven als levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles om ons heen.

Bij een acupunctuurbehandeling worden hele dunne naalden in de huid aangebracht op bepaalde acupunctuurpunten. Deze acupunctuurpunten liggen op de meridianen. De acupuncturist kan door het stimuleren van deze punten invloed uitoefenen op de energiestromen van het lichaam.

Door deze acupunctuurpunten te stimuleren, kan dat een effect hebben op meerdere processen in je lichaam. De chemische reacties die hieruit voortkomen, kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld pijn vermindert. Er kunnen ook biochemische veranderingen worden veroorzaakt, die ervoor zorgen dat het lichaam sneller geneest. Al met al bevordert het de gezondheid en het algemene welzijn.

Het mooiste van acupunctuur, zoals bij de meeste alternatieve geneeswijzen, is dat het geen bijwerkingen heeft en dus daarom: baat het niet, dan schaadt het niet.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe werkt afvallen met acupunctuur?

Een behandeling voor afvallen met acupunctuur zal vooral gericht zijn op het stimuleren van de werking van de miltmeridiaan en het verminderen van de werking van de maagmeridiaan. Hiermee gebeurt volgens een acupuncturist het volgende:

 • Endorfine komt vrij in de bloedbaan
  Endorfine is een stof die je ontspannen maakt en je daarmee minder stress zal hebben. Hierdoor ontstaan minder snel eetbuien en kun je de drang naar voedsel beter weerstaan.
 • Metabolisme/stofwisseling wordt verbeterd
  Soms werken je organen te snel, maar in het geval van overgewicht te langzaam. Acupunctuur herstelt het balans van je orgaansystemen zo goed mogelijk.
 • Bloedsuikerspiegel blijft stabiel
  De behoefte om veel zoetigheid te eten wordt verminderd.
 • Meer energie
  Omdat je meer energie krijgt en je dus fitter en vrolijker bent, zullen die doelen die je voor jezelf stelt, makkelijker haalbaar zijn en dus ook het behalen van jouw streefgewicht.
 • Spijsverteringsvuurtje wordt aangewakkerd
  Door het in balans brengen van allerlei zaken in je lichaam, zal uiteindelijk de spijsvertering beter zijn werk gaan doen, wat essentieel is voor een gezond lichaam.
 • De acupuncturist geeft je tips
  Een goede acunpucturist zal je onderzoeken door allerlei vragen aan je te stellen. Zo ontdekken zij waar jouw blokkades in je lichaam zitten. Hierbij zullen ze je ook tips geven over wat je zelf kan doen om je levensenergie in balans te houden.

Verder wordt beweerd dat het jojo-effect verminderd wanneer je gaat afvallen met acupunctuur. Daarnaast heeft afvallen met acupunctuur een blijvende werking. Je lichaam raakt gewend aan de verminderde eetlust en de verhoogde stofwisseling, wanneer je een aantal behandelingen hebt gehad.

Ervaringen afvallen met acupunctuur

Niet alles in dit bovenstaande rijtje is wetenschappelijk bewezen, maar er zijn vele ervaringen waarbij mensen zeggen er veel baat te hebben bij afvallen met acupunctuur. Of dit nu komt door het placebo-effect, of daadwerkelijk door processen die plaatsvinden in het lichaam, is nog altijd de grote vraag, maar in beide gevallen kan het prima werken.

Sommige zeggen dat afvallen met acupunctuur alleen werkt wanneer je er in gelooft. Op verschillende fora, waar wordt gesproken over acupunctuur, zijn er zat mensen die er niet in geloofden, maar toch merkten dat er wel degelijk iets positiefs bij hun was gebeurd. Zelf geloof ik absoluut wel in acupunctuur, omdat het mij en andere om mij heen heeft geholpen met verschillende kwaaltjes en pijntjes.

Voor wie is afvallen met acupunctuur geschikt?

Er zijn allerlei soorten mensen met overgewicht. Zo heb je de snoeper, de stresseter, de emotie-eter en de grote hoeveelhedeneter. Dan zijn er ook nog mensen met een trage stofwisseling of mensen die vet snel opslaan in het lichaam. Vooral voor deze mensen kan afvallen met acupunctuur een uitkomst bieden.

Ook om stress te verlichten tijdens het volgen van een dieet kan acupunctuur een goed hulpmiddel zijn.

De ultieme methode voor afvallen

Afvallen met acupunctuur is een goed hulpmiddel, maar afvallen met acupunctuur alléén zal je waarschijnlijk niet de gewenste resultaten geven. Wil je afvallen, dan is het vooral belangrijk dat je je bewust wordt van je voeding en zorgt voor de nodige beweging.

Uiteraard is genoeg water drinken ook erg belangrijk. Te weinig water zorgt ervoor dat afvalstoffen niet snel genoeg uit je lichaam kunnen worden afgevoerd. Drink dus minimaal 2 liter water per dag.

Wil je een compleet boek in jouw bezit hebben, waar alle informatie in staat over afvallen met daarbij de juiste voeding, dan adviseer ik jou om de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder aan te schaffen. Met de informatie en de recepten in dit boek verbrand al je overtollige lichaamsvet, zonder zware trainingen of ongezond crashdieet.

Wat kan je nog meer verwachten van dit receptenboek?

 • De nieuwste wetenschappelijke feiten met praktische tips
 • Recepten die je goed verzadigen
 • Recepten die makkelijk te maken zijn

Dat betekent dus geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en schaf dit eBook aan! Als je het boek nu bestelt, dan kan jij al over een paar minuten eindelijk echt leren hoe jij je lichaam kan geven wat het nodig heeft!

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie