web counter
Hoe Afvallen met Shakes? Waarheid Onthuld + Shake Tips
Afvallen met shakes

Hoe Afvallen met Shakes? Waarheid Onthuld + Shake Tips

Shakes (ook wel smoothies genoemd) zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je dieet shakes om mee af te vallen, proteïne shakes om spieropbouw mee te stimuleren en fruit en groente shakes die je gezondheid sterk kunnen verbeteren.

Deze shakes hebben allemaal zo hun voordelen en nadelen.

In dit artikel zal ik vertellen wat de varianten gemeen hebben en hoe je het beste kan afvallen met shakes.

Waarom zijn shakes zo populair?

Shakes zijn momenteel erg ‘hot’. Daarom komen er steeds meer soorten en maten bij. De bedoeling van een shake is meestal om van een bepaalde voedingsstof veel meer binnen te krijgen dan normaal en dat kan tal van voordelen hebben. Laten we de voordelen van een shake is op een rijtje zetten:

 • Het kost veel minder moeite om een iets te drinken in plaats van een bepaald voedingsmiddel te eten.
 • Een shake is sneller gemaakt dan een maaltijd.
 • Met een shake kan je veel preciezer bepalen hoeveel je van een bepaalde voedingsstof binnen wilt krijgen.
 • Een shake vult de maag en vermindert daardoor het hongergevoel.
 • De voedingsstoffen worden snel opgenomen door het lichaam.

Deze voordelen gelden in principe voor alle soorten shakes. Ondanks dat de voordelen zo rooskleurig zijn, hoeft het drinken van shakes niet te betekenen dat dit ook altijd gezond is.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waarom uitkijken met het gebruik van shakes?

De voordelen die ik net heb genoemd kunnen in sommige gevallen ook nadelig zijn:

 1. Als je wilt afvallen met shakes en je gebruikt hiervoor proteïne shakes, dan kan het zijn dat je lichaam teveel eiwitten binnen krijgt. Het verteren van eiwitten is een zwaar proces voor het lichaam. Bij teveel inname van eiwitten, zullen je nieren en lever teveel worden belast. Dit zorgt ervoor zorgt dat je later een hogere kans hebt om problemen te krijgen met deze organen. Ook bij een hoge inname van eiwitten zullen de cellen in je lichaam meer willen groeien (delen), waardoor het verouderingsproces sneller verloopt. Daardoor is de kans een stuk hoger dat je eerder te maken krijgt met ouderdomsziekten zoals kanker, diabetes of hartfalen.
 2. Een shake bevat relatief weinig vezels. Dat is één van de redenen waarom shakes zo snel worden opgenomen door het lichaam. Toch kan dit een nadelig effect hebben voor als je wilt afvallen met shakes. Het lichaam is namelijk weinig energie kwijt aan het verteren van de shake en daardoor zul je dus minder calorieën verbruiken. Sterker nog, je metabolisme kan door het drinken van veel shakes sterk worden afgeremd, waardoor je lichaam steeds minder calorieën zal verbranden. De vele ervaringen die te lezen zijn op internet vertellen ook dat als je stopt met de shakes, de kans groot is dat je weer in een rap tempo aankomt.

Als je dus wilt afvallen met shakes, is het belangrijk om dit op een verstandige en gezonde manier te doen.

Hoe kun je gezond en snel afvallen met shakes?

Stop met proteïne- of eiwitshakes. Deze bevatten vaak teveel eiwitten en missen daardoor vele andere essentiële voedingsstoffen.

Voor afvallen met shakes kun je het beste zoveel mogelijk groente en fruit gebruiken. Dit worden ook wel groene smoothies genoemd. Door alleen het vocht van fruit en groente te drinken, kan je in een korte tijd en met relatief weinig moeite veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgen zoals eiwitten, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Wanneer je deze groene smoothies dagelijks drinkt, zullen deze vele gezondheidsvoordelen opleveren, waaronder het verliezen van gewicht.

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee zou kunnen houden om afvallen met shakes op een gezonde manier te doen:

 • Zorg voor zoveel mogelijk verse ingrediënten in je shakes. Zo zullen de voedingsstoffen in je shake veel meer in ‘leven’ zijn, waardoor deze effectiever hun werk kunnen doen. Bereid daarom je shakes zoveel mogelijk zelf, en zo min mogelijk met allerlei poeders.
 • Vervang niet al je maaltijden door shakes. Een shake bevat namelijk in de meeste gevallen weinig vetten en koolhydraten. Deze heeft het lichaam wel nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren.
 • Je kunt zoveel shakes drinken als je wilt die bestaan uit groente. Voor shakes met veel fruit wordt geadviseerd hier niet meer dan één (0,5 liter) van per dag te drinken. Ook adviseer ik om niet meer dan één eiwitshake per dag te drinken.
 • Niet alle groente en fruit is geschikt om te combineren. Gebruik daarom zoveel mogelijk dezelfde kleuren groente voor een groene smoothie. Bij fruit is het belangrijk dat het alle soorten fruit in de smootie zoet of juist zuur moet zijn.

Start afvallen met shakes!

Door shakes of smoothies toe te voegen aan je dieet, ondergaat je lichaam als het ware een detoxkuur en zal je binnen 2 weken merken dat je fitter en gezonder bent geworden.

Wil jij ook dat steuntje in de rug om af te vallen? Wil jij ook beginnen met groene smoothies? Vele zijn je al succesvol voor gegaan.Groene smoothie afslankbijbel

In de digitale Smoothie Afslankbijbel, vind je heerlijke groene smoothie recepten om je op weg te helpen. Daarbij krijg je nog veel meer te weten, zoals wat de meest geschikte blender is en wanneer je het beste groene smoothies kunt drinken.

Kijk hier voor meer informatie:

Smoothie Afslankbijbel

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie