web counter
Wat Is Het Beste Dieet / Afvalprogramma Voor 2017?
Beste dieet

Wat Is Het Beste Dieet / Afvalprogramma Voor 2017?

Je wilt afvallen en zoekt daarom het beste dieet of afvalprogramma wat er is? En je wilt dat dit dieet aansluit bij jouw wensen en leefsituatie? Dat zou toch moeten lukken met de grote hoeveelheid diëten en methodes die er momenteel zijn! Toch maken veel mensen de verkeerde keuze!

Dit komt omdat alle diëten hetzelfde beloven. Snel, verantwoord en gezond afvallen zijn hierbij veelgebruikte slogans. Daardoor lijken ze vaak het beste dieet of afvalprogramma. Helaas is de praktijk vaak anders en had je gewenst dat je een ander dieet had gekozen!

Om een verstandige keuze te maken, heb ik een lijst samengesteld met de meest populaire slechtste- en beste dieet en afvalprogramma’s voor 2017, met daarbij een korte beschrijving en uitleg.

Hoe ziet het beste dieet eruit?

Voordat ik je een lijst geeft van de beste diëten voor 2017, wil ik je eerst een klein lesje geven over hoe een gezond dieet eruit hoort te zien.

Verse voedingsmiddelen

Het belangrijkste onderdeel van een goed en gezond dieet, zijn toch wel verse voedingsmiddelen. Ik heb het dan over veel groente, minimaal 2 stuks fruit, een flinke hand noten, zaden, vlees en vis.

Deze voedingsmiddelen zullen je voorzien van alle benodigde voedingsstoffen, waardoor een gezond en slank lijf al bijna vanzelf komt!

Geen honger en stress

Wanneer je voedingspatroon uit veel eiwitten, vetten en vezels bestaat, zal het hongergevoel veelal wegblijven. Zonder hongergevoel hoef je niet telkens te hunkeren naar eten en kan je het dieet langer volhouden.

Daarbij veroorzaakt honger ook stress, waardoor je lichaam nog moeilijker zijn vetreserves zal willen verbranden. Stress is dus funest en hoort niet thuis in een gezond dieet.

Maximaal 3 eetmomenten per dag

Je hebt vast wel eens gehoord dat het slim is om 5 of 6 keer per dag eten, alleen dit advies is achterhaald. Nieuwe inzichten laten zien dat het veel gezonder is om niet meer dan 3 keer per dag te eten.

Op deze manier leer je je lichaam weer te verbranden op vetten, waardoor het hongergevoel tussen de eetmomenten door minder wordt.

Let op: deze manier van eten is alleen mogelijk als je tijdens de 3 eetmomenten verse voedingsmiddelen eet die veel eiwitten, vetten en vezels bevatten. Ook is het belangrijk om goed verzadigd te zijn na deze maaltijden.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Het slechtste dieet / afvalprogramma voor 2017

Het is opvallend dat de meest populaire diëten vaak helemaal niet de beste diëten zijn. Ze zijn misschien wel erg gemakkelijk om te volgen, maar dat betekent nog niet dat je er op de lange termijn profijt van hebt.

Ongeloofwaardige kreten zoals ‘5 kilo afvallen in een week’ of ’17 kilo afvallen in 14 dagen’ zijn per definitie al leugens. Deze diëten hebben kennelijk meer aandacht bestaat aan de marketing dan aan de inhoud van het afvalprogramma.

Ook kan je het beste diëten vermijden die zijn gefocust op:

  • Calorieën tellen
  • Allerlei fabrieksmatige pakjes en zakjes
  • Vetten of koolhydraten compleet verbannen
  • Allerlei fases

Laat ik je daarom eerst vertellen welke 3 populaire diëten je beter niet kan gaan volgen!

Paleo dieet

Ik ben niet zozeer een voorstander van het officiële Paleo dieet, maar wel van Paleo eten zelf. Paleo betekent niets meer dan de ‘oude steentijd’. Ik ben ervan overtuigd dat het eten van vroeger veel gezonder was dan de voeding die de meeste mensen vandaag eten.

Het Paleo dieet geeft je handgrepen van hoe de mens vroeger at en leert je vooral een dieet aan te houden zonder bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers. Dat is natuurlijk goed, maar toch is dit dieet verre van perfect.

Het Paleo dieet is deels gebaseerd op aannames. Het is aan te raden om de consumptie van vlees en vis niet te zien als meest belangrijke voeding. De kwaliteit van vlees en vis is namelijk allang niet meer van wat het jaren geleden geweest is. Er zou daarom meer nadruk moeten liggen op het eten van (zee)groente, fruit, noten en zaden.

Ook de maaltijdfrequentie is een belangrijk onderdeel wat niet vergeten mag worden als men het heeft over het voedingspatroon van de oermens.

Kijk hier voor meer informatie: Paleo dieet


Cambridge dieet

Dit ouderwetse dieet is nog steeds erg populair. Er wordt in dit dieet vanuit gegaan dat je het beste zo weinig mogelijk calorieënkoolhydraten en vetten moet eten. Je krijgt namelijk niet meer dan 500 tot 800 calorieën binnen in de eerste paar weken met vooral eiwitrijke voeding. Dit zorgt ervoor dat het lichaam na een dag of twee in ketose komt, wat ervoor zorgt dat je sneller vet gaat verbranden. Hierdoor kan je snel gaan afvallen. Het gemiddelde resultaat laat zien dat 8 tot 10 kilo gewichtsverlies per maand haalbaar is.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar je lichaam mist daardoor erg veel gezonde voedingsstoffen. Daardoor zal ook nog eens je metabolisme verslechteren. Ook de grote hoeveelheid eiwitrijke voeding, zal uiteindelijk zorgen voor overbelaste nieren.

Kijk hier voor meer informatie: Cambridge dieet


Het Mentale Dieet Plan

De gedachte achter dit dieet is dat afslanken tussen je oren zit. Het is goed om niet de schuld te geven aan al het eten wat om ons heen is, maar jezelf aan te leren hoe je deze verleidingen kan weerstaan. Toch is uitwerking van het mentale dieet plan een stuk slechter.

Bij dit dieet komt het erop neer dat je de eerste 17 dagen maar 1200 calorieën binnen krijgt. Het is gezond om af en toe te vasten, maar op deze manier is de kans groot dat je metabolisme sterk wordt vertraagd. Daarbij is dit dieet voornamelijk gericht op het eten van veel eiwitten. Een gezond dieet bevat ook koolhydraten en gezonde vetten.

Daarbij is het schema vrij ingewikkeld. Zo is het lastig om na het dieet gezond te blijven eten en geen jojo-effect te krijgen. Daarom valt dit dieet zeker niet onder de categorie van het beste dieet.

Kijk hier voor meer informatie: Het Mentale Dieet Plan

Het beste dieet / afvalprogramma voor 2017

Sinds de laatste jaren is er een shift gaande. Steeds meer mensen kiezen niet zozeer voor een bepaald dieet om af te vallen, maar om bepaalde klachten te laten verminderen. Ik heb het dan over klachten die te maken hebben met vermoeidheid, maag- en darmproblemen, allergieën, diabetes, hoog cholesterol en hoge bloeddruk.

Ook wordt er steeds vaker gekeken naar de duurzaamheid en hoe lang het dieet vol te houden is. Bovendien hechten steeds meer mensen waarde aan een gezonde leefstijl, zodat de kilo’s er niet alleen afgaan, maar men ook een betere gezondheid krijgt.

In mijn onderzoek naar het beste dieet en afvalprogramma voor 2017, ben ik tot de volgende top 3 gekomen!

Simpel Slank

Het Simpel Slank eBook is geschreven door Bernard Favier. Hij is ooit begonnen als gediplomeerde fitnesstrainer in de sportschool. Zijn taak was om zoveel mogelijk mensen te helpen met het krijgen van een lager vetpercentage. Hiervoor liet hij ze kracht- en cardiotraining doen. Toch merkte hij dat deze mensen weinig resultaat boekten.

Hij kwam erachter dat sporten alleen in veel gevallen niet genoeg is om gezond en slank te worden, maar dat een juiste hormoonbalans de sleutel tot succes is. In zijn boek vertelt hij je daarom precies welke hormonen belangrijk zijn en wat je kan doen om je hormonen zo goed mogelijk in balans te krijgen.

De tips en adviezen in dit boek zijn erg verantwoord en gebaseerd op de laatste inzichten. Doordat je beter gaat begrijpen hoe je lichaam in elkaar zit, zal je ook prima in staat zijn om de nodige aanpassingen in jouw leven door te voeren om zo gezonder en slanker te worden.

Inmiddels is zijn eBook al door duizenden mensen gelezen en zal dit boek ook in 2017 erg actueel blijven. Als bonus krijg je ook nog eens een receptenboek, zodat je voorlopig genoeg inspiratie hebt om gezonde maaltijden klaar te maken. Al met al voldoet dit boek aan alle eisen om in aanmerking te komen als beste dieet en afvalprogramma.

Als jij het idee hebt dat je hormonen niet meer in balans zijn, dan zal het boek van Bernard je hierbij uitstekend kunnen helpen.

Kijk hier voor meer informatie: Simpel Slank


Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is geschreven door Oscar Helm. Hij houdt niet van extreme diëten en strenge regels, omdat dit stress en honger oplevert. Daarom besloot hij een zeer toegankelijk en mooi uitziend boek te schrijven over afvallen en het verbeteren van je gezondheid, met meer dan 100 bijpassende recepten.

Vooral het genieten van eten staat bij hem hoog in het vaandel. Een voedingspatroon waarbij je niet kan genieten, hou je namelijk niet vol.

Wat de Afslank Receptenbijbel zo krachtig maakt, is dat er niet alleen wordt gefocust op een slanker lijf, maar ook om je gezondheid een boost te geven. De tips en adviezen die te lezen zijn in dit boek, zijn gebaseerd op de meest recente inzichten en vertaalt naar een kort- maar krachtige uitleg.

Ook dit boek voldoet aan alle eisen om in aanmerking te komen als beste dieet en afvalprogramma. Vanwege het succes is de Afslank Receptenbijbel halverwege 2016 ook te bestellen in de fysieke vorm.

Als jij meer wilt kunnen genieten van verse voedingsmiddelen, maar de inspiratie en de kennis mist om in korte tijd een gezonde maaltijd of snack te kunnen maken, dan kan de Afslank Receptenbijbel je hierbij uitstekend helpen.

Kijk hier voor meer informatie: Afslank Receptenbijbel


OERsterk programma

Drs. Richard de Leth heeft het online OERsterk Programma ontwikkeld voor mensen die hun gezondheid in eigen hand willen nemen, slank willen worden of af willen van allerlei vage klachten.

Richard was al op jonge leeftijd gefascineerd door het menselijk lichaam en gezondheid. Hij behaalde zijn doctoraal geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar koos voor de complementaire geneeskunde (preventieve geneeskunde) in plaats van het artsenexamen. Hij voelde zich niet thuis in de reguliere geneeskunde. Hij wist alles over ziekte en de dood, maar niets over optimale gezondheid en het leven.

Inmiddels is hij auteur van de 2 bestsellers ‘OERsterk’ en ‘OERsterk leven’. Hij schreef deze boeken, omdat hij ervan is overtuigd dat gezondheid afhankelijk is van jouw vrije wil en kennis.

Zijn meest recente project is geen boek, maar een online training. Hiermee kan je in razendsnel tempo de kennis van een professional krijgen over gezondheid en gezonde voeding.

In vier weken tijd zal Richard de Leth jouw de kennis geven die hij door jaren studie, onderzoek en ervaring heeft opgebouwd. Niet met een saai (e)boek, maar met 120 video’s en kant-en-klare trainingsmodules die je eenvoudig op je computer of tablet kunt inzien.

Met dit afvalprogramma is hij de eerste die zo’n complete training via de digitale methode kan aanbieden. Daarom voldoet dit programma dan ook zeker aan alle eisen om in deze top 3 terecht te komen.

Klik hier voor meer informatie: Het OERsterk programma

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie