web counter
groene smoothies - groentesap

7 Veelgemaakte Gebruiksfouten Bij Groene Smoothies / Groentesap

Groene smoothies (groentesap) kunnen een superhandig middel zijn om meer gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen en zelfs af te vallen. Alleen dan moet je ze wel op de juiste manier gebruiken. Dat is dan ook precies de reden waarom ik dit artikel schrijf. Het gebruik van groene smoothies gaat namelijk vaak fout!

Groene smoothies zijn immers ook niet perfect en kunnen daarom in sommige gevallen zelfs zorgen voor meer gezondheidsnadelen dan voordelen.

Hoe dat zit lees je in dit uitgebreide artikel over de veelgemaakte gebruiksfouten bij groene smoothies en hoe je ze wel op een gezonde manier kunt toevoegen aan je voedingspatroon.LEES MEER

10
Energiebalans

5 Valkuilen Van De Energiebalans En Waarom Deze Niet Heilig Is

Al jarenlang word er geroepen dat de energiebalans altijd heilig is. Oftewel, als er net zoveel energie het lichaam ingaat als uitgaat, dan kom je niet aan en val je niet af.

Afvallen zou dus simpelweg een kwestie van minder eten en meer bewegen zijn. Hoewel dit advies feitelijk correct is, zijn er toch veel mensen die extreem veel moeite mee hebben met het opvolgen ervan. Zelfs met calorieën tellen wordt niet altijd succes behaald.

Deze mensen krijgen vaak te horen dat het hun eigen schuld is en dat het onmogelijk is om niet af te vallen als je minder eet, dan dat je verbruikt. Wat zij vaak niet te horen krijgen is dat er nog allerlei andere factoren meespelen die de energiebalans direct of indirect kunnen beïnvloeden.

In dit artikel leg ik uit welke 5 valkuilen er zijn als je puur en alleen de energiebalans als heilige graal inzet om af te vallen.LEES MEER

0
Afvallen lukt niet

Afvallen Lukt Niet Meer? 9 Redenen Waarom Jij Niet Slanker Wordt

Je bent een paar kilo kwijt, maar nog lang niet op het gewicht wat je wilt bereiken. Toch heb je al van alles geprobeerd, maar het afvallen lukt niet meer!

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je tegen een afvalplateau bent aangelopen. Wees gerust, want je bent echt niet de enige. Er zijn hoe dan ook één of meerdere oorzaken die het succesvol afvallen in de weg staan. Dat betekent niet dat het altijd makkelijk is om deze oorzaken te achterhalen.

In dit artikel zal ik in ieder geval uitgebreid uitleggen welke veel voorkomende redenen ervoor kunnen zorgen dat het afvallen niet lukt. Aan de hand hiervan geef ik je ook tips om deze redenen te kunnen aanpakken. Zo zal je na het lezen van dit artikel ongetwijfeld weer de weg omlaag (in kilo’s dan) kunnen vinden.LEES MEER

3
Oorzaken Overgewicht

4 Oorzaken Van Overgewicht Die Succesvol Afvallen In De Weg Staan

Ondanks een gezond voedingspatroon en voldoende beweging lijkt er geen grammetje vet af te gaan. Voor sommige mensen is dat de harde realiteit!

Vaak zullen zij te horen krijgen dat ze niet van hun overgewicht afkomen, omdat zij simpelweg meer eten dan dat ze verbranden. Uiteraard is dat een juiste constatering. Zonder negatieve energiebalans is afvallen onmogelijk! Er wordt dan ook vaak gehamerd om toch nog eens kritisch te kijken of je echt minder eet en meer beweegt.

Hoewel minder eten en meer bewegen een feitelijk juist advies is, is het ook erg kort door de bocht. Het blijkt namelijk niet bij iedereen te werken, zelfs bij mensen die zeer gemotiveerd zijn.

Voor de buitenwereld lijken deze mensen vaak (onterecht) slap, lui en ongedisciplineerd. En daarom te dik! Natuurlijk zullen deze mensen er bij zitten, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Speciaal voor deze mensen leg ik uitgebreid uit welke 4 oorzaken van overgewicht het succesvol afvallen in de weg kunnen staan.

LEES MEER

0
Natuurlijke Eetlustremmers

15 Gezonde En Natuurlijke Eetlustremmers Die Helpen Bij Het Afvallen

Vaak honger of trek is een vervelende bijkomstigheid voor mensen die willen afvallen. Dit heeft niet alleen invloed op de snelheid waarmee je gewicht wilt verliezen, maar levert vooral veel stress en frustratie op. Stress en een te aanwezig hongergevoel zijn nou net de obstakels die het afvalproces behoorlijk in de weg kunnen staan.

Het is niet voor niets dat steeds meer voedingsdeskundigen roepen dat je niet zozeer de prioriteit moet leggen bij minder eten, maar vooral bij wat je eet. Zolang je voedingsmiddelen tot je neemt die goed verzadigen, wordt het creëren van een calorieën tekort (negatieve energiebalans) een heel stuk makkelijker.

Daarom beschrijf ik hier 15 voedingsmiddelen waarvan is bewezen dat deze natuurlijke eetlustremmers zijn en daarom veel baat kunnen hebben bij het afvallen.LEES MEER

0