web counter
Dieet Pro: 4 Redenen Om Deze Shakes Niet Te Gebruiken +Ervaringen
Dieet pro

Dieet Pro: 4 Redenen Om Deze Shakes Nooit Te Gebruiken + Ervaringen

Nog altijd zijn sommige mensen er heilig van overtuigd, dat zij alleen hun hongergevoel kunnen onderdrukken door gebruik te maken van eiwitrijke afslankpoeders, zoals Dieet Pro. Hiermee hopen zij snel te kunnen afvallen.

Is men eenmaal op streefgewicht, dan wordt er meestal gestopt met deze eiwitshakes. Het gevolg is dat men terugvalt naar het oude gewicht. Dit herhaalt zich soms meerdere malen en zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Men kan hierdoor behoorlijk afhankelijk worden van deze afslankpoeders. Vooral de producten van Dieet Pro zijn momenteel erg populair.

In dit artikel vertel ik je meer over de producten van Dieet Pro. Daarbij geef ik 4 redenen waarom je beter niet te veel moet leunen op Dieet Pro. Ook geef ik je tips hoe je op een andere manier gezond en blijvend kunt afvallen.

Wat is Dieet Pro?

De shakes van Dieet Pro zijn ontwikkeld door Nutri Dynamics. Ze zijn eiwitrijk, vezelrijk, vetvrij, suikervrij en glutenvrij. Daarbij bevatten ze slechts 79 kilocalorieën per portie, waarbij andere merken vaak zitten op 100 tot 200 kilocalorieën.

Een portie bestaat uit:

 • 18 gram eiwitten (Micellar caseïne eiwit voor een langere verzadiging)
 • 0,8 gram koolhydraten
 • 0,4 gram vet
 • L-Carnitine (voor verbeterde vetverbranding)

De shakes zijn te verkrijgen in de smaken:

 • Vanille
 • Banaan
 • Chocolade
 • Aardbei

Met deze shakes zou het mogelijk zijn om zonder enige moeite of zweetdruppels snel af te vallen. Klinkt goed, niet waar?

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Adviezen van Dieet Pro

Als je de kleine lettertjes van Dieet Pro goed hebt gelezen, dan kom je erachter dat het niet alleen draait om de shakes. Je mag namelijk een hoop dingen niet eten!

Brood, pasta, rijst en aardappelen dienen zoveel mogelijk te vermeden te worden, want deze horen niet thuis in een eiwitrijk dieet. Vooral de koolhydraten uit wit brood, witte rijst en witte pasta leiden tot meer schommelingen in de bloedsuikerspiegel dan goed voor je is. En natuurlijk zijn chocoladerepen, frisdrank, patat en bitterballen ook niet toegestaan.

Als je het dan toch niet kan laten om koolhydraatrijke voeding te eten, kies dan vooral voor volkorenbrood- en pasta, of een volkorencracker met mager beleg. Daarbij benadrukt Dieet Pro om vooral bij de avondmaaltijd vlees, vis of gevogelte met groente te nemen.

Als je niet gewend bent om zo te eten, dan wordt het volgen van de adviezen van Dieet Pro al een stukje lastiger!

Hoe werkt Dieet Pro?

Het wordt aangeraden om het ontbijt en de lunch te vervangen met een shake. Een shake maak je door de eiwitpoeder te mengen met een glas (soja)melk of water.

Dit combineer je door het eten van gezonde tussendoortjes en gezond avondeten. Door de verzadigende werking van de shakes zou het hongergevoel uitblijven. Ook doordat je ’s avonds gewoon mag eten, wordt er belooft dat het dieet goed is vol te houden.

Ben je eenmaal afgevallen en kom je in de buurt van je streefgewicht, dan kan je afbouwen naar 1 shake per dag. Ook als je je streefgewicht hebt bereikt, zou het verstandig zijn om toch nog af en toe een shake te pakken om het jojo-effect te voorkomen.

Ervaringen met Dieet Pro

Gebruikers die hun ervaringen met Dieet Pro hebben gedeeld, bevestigen dat het mogelijk is om 2 kilo’s per week te verliezen. Desondanks zijn er ook ervaringen te vinden waaruit blijkt dat er na een paar weken geen grammetje is afgegaan.

Toch is men over het algemeen wel positief. Eerlijk gezegd zou het mij ook verbazen als dit dieet niet zou werken. Sterker nog, als je de shakes weg zou laten en alleen de voedingsadviezen zou opvolgen, val je waarschijnlijk net zoveel af.

Als je gewoon braaf koolhydraatarm eet met soepjes, veel groente en crackers, moet er wel een wonder gebeuren wil je daarmee geen overtollige kilo’s kwijtraken.

Het advies van Dieet Pro is zonder de shakes al een dieet op zichzelf. Daar heb je eigenlijk helemaal niets extra’s bij nodig! Dus waarom zou je dan nog Dieet Pro erbij nemen?

Laten we eens kijken welke redenen er nog meer zijn om de shakes van Dieet Pro niet te gebruiken.

4 redenen om nooit Dieet Pro shakes te gebruiken

Reden #1: diarree

Sommige mensen hebben gemeld dat zij last krijgen van diarree, door het nemen van meerdere shakes op een dag. Dat betekent dat de spijsvertering verre van optimaal werkt.

Diarree ontstaat doordat er te veel water in de voedselbrij blijft zitten. Hierdoor krijg je buikloop, want uiteindelijk kan leiden tot uitdroging. Dat is iets wat je natuurlijk liever niet wilt, of je nu aan het afvallen bent of niet.

Hierbij moet wel gezegd worden dat deze diarree niet perse hoeft te komen door de shakes. Als je niet goed luistert naar het advies om voldoende vezels te eten uit groente en fruit, dan is het niet gek dat de spijsvertering minder goed is gaan werken.

Toch laat de praktijk vaak zien, dat je met dit soort diëten te weinig focus legt op een gezond voedingspatroon en te veel focus op de eiwitpoeders.

Reden #2: honger en stress

Wist je dat de meeste mensen juist aankomen van een dieet? Dit geldt niet alleen voor Dieet Pro, maar voor bijna elk ander dieet waar je veel honger van krijgt.

Uit één onderzoek blijkt dat deelnemers die een dieetprogramma volgden, drie jaar later nog maar slechts 12% in de buurt zat van zijn of haar streefgewicht. En dit terwijl 40% van de deelnemers meer gewicht hadden gekregen, sinds de start van het afvalprogramma (bron).

Een ander onderzoek toonde aan dat een groep vrouwen die waren afgevallen tijdens een dieetprogramma van 6 maanden, zij vijf jaar later gemiddeld 3,6 kilogram meer wogen dan voor het afvalprogramma was gestart (bron). Hoe kan dit worden verklaard?

Je lichaam ervaart te veel honger als je alleen maar 79 kilocalorieën binnenkrijgt tijdens het ontbijt en de lunch. Dit levert uiteindelijk meer stress op. Stress zorgt ervoor dat je lichaam zijn vetreserves minder snel wilt verbranden.

Natuurlijk val je wel af met deze lage hoeveelheden aan calorieën. Alleen als je dan later weer gaat eten zoals voorheen, zal je lichaam niet gelijk deze stressmodus uitzetten. Hierdoor is de kans groot op het jojo-effect.

Reden #3: niet alle vitamines zijn goed opneembaar

De shakes van Dieet Pro zitten niet alleen vol met eiwitten, maar bevatten ook een hele rits aan vitamines.

Dit zijn de wateroplosbare vitamines:

 • vitamine B1 (thiaminemononitraat)
 • vitamine B2 (riboflavine)
 • vitamine B3 (niacine) (nicotinamide)
 • vitamine B5 (pantotheenzuur) (calcium-d-pantothenaat)
 • vitamine B6 9pyridoxinehydrochloride)
 • vitamine B8 (D-Biotine)
 • vitamine B11 (foliumzuur) (pteroylmonoglutaminezuur)
 • vitamine B12 (cyanocobalamine)
 • vitamine C (l-ascorbinezuur)

Dit zijn de vetoplosbare vitamines:

 • vitamine A (retinylacetaat)
 • vitamine D3 (cholecalciferol)
 • vitamine E (dl-alpha-tocoferylacetaat)

Voor een goede opname van wateroplosbare vitamines is water nodig. Net zoals bij vetoplosbare vitamines vet voor nodig is. En laat dat nu net het probleem zijn, aangezien in een shake maar 0,4 gram vet zit. Dat is nagenoeg niets! Hierdoor zullen de vetoplosbare vitamines niet goed worden opgenomen door het lichaam als je de shake aanmaakt met water. Je denkt dus dat je genoeg vitamine A, D en E binnenkrijgt, maar ondertussen plas je dit gewoon weer uit.

Een mogelijke oplossing is om de shake altijd aan te maken met (soja)melk (geen magere variant). Alleen wordt hierdoor de shake weer een stuk calorierijker dan je misschien zou willen. Oftewel, een klein dilemma als je het mij vraagt.

Reden #4: shakes veranderen je ongezonde gewoontes niet

Zoals ik al eerder zei, wordt de focus bij dit soort diëten, teveel gelegd op de shakes en te weinig op het veranderen van ongezonde gewoontes. Hierdoor leer je nooit om zonder shakes af te vallen en gezond te worden.

Shakes kunnen best een goed hulpmiddel zijn om af te vallen, maar laat het dan bij een hulpmiddel en maak er geen hoofdmiddel van. Af en toe een ongezonde maaltijd vervangen met een shake is natuurlijk niet verkeerd, maar het blijft verre van optimaal.

Wil je echt veranderingen doorvoeren die werken op de lange termijn, dan is het belangrijk om je ongezonde gewoontes langzaam te veranderen naar gezonde gewoontes.

Verbrand snel overtollige kilo’s zonder eiwitshakes

Zou het niet fijn zijn om heerlijke en gezonde recepten te kunnen maken in een handomdraai? Ook jij kunt dit leren met de nieuwe Afslank ReceptenbijbelDit boek houdt het principe van een eiwitrijk dieet aan, zonder eiwitpoeders en met ingrediënten uit de reguliere supermarkt.

Het enige wat je hoeft te doen is dit boek in huis te halen en de heerlijke gerechten klaar te maken. Zo pak je direct jouw gewicht aan en kan je over een maand al 8 kilo lichter zijn!

Wat kan je verwachten van dit moderne afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder andere kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Recensie: Dieet Pro
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
2.7

Samenvatting

De shakes van Dieet Pro zijn niet zo uniek als ze beweren. Het gaat vooral om de voedingsadviezen, naast de eiwitshakes, die ervoor zullen zorgen dat je zult afvallen. Helaas is de focus teveel gericht op de eiwitshakes, waardoor dit geen succesvolle afvalmethode is.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

4 Reacties
 • maartje

  17 juni 2018 op 21:05 Beantwoorden

  Wat zijn wel goede shakes om aan te komen bij onvoldoende kunnen eten/verteren? Zelf maken?

 • Jojo

  23 juli 2018 op 13:21 Beantwoorden

  Ik gebruik die shake wel maar het komt ook ik ben een lasser een freaky eater. Ik lust niet alles. Nu ik die shake gebruik voel ik veel verschil maar buiten de shake eet ik veel fruit drink geen limonade meer. In het weekend hou ik een belansdag. Dan mag ik van mijzelf een paar dingen wel eten. Ik heb een hectisch leven dus die shake met vitamine neem ik voor mijn gezondheid en nu drink ik ook meer melk. Lassers moeten meer melk drinken is mij geleerd en veel groente en fruit. Groente en fruit lust ik graag maar geen aardappelen want daar krijg ik een paniek aanval van kan niet tegen die vieze smaak. En vlees eet ik niet heel vaak want als ik avonddienst heb is er geen maaltijd voor mij bij. Dus die shake is een goede oplossing voorheen at ik instant noodles maar merkte al snel dat het niet werkten want ik kreeg geen goede stoffen binnen. Maar ik sta wel open voor u boek.

 • Wanda

  17 september 2018 op 17:05 Beantwoorden

  Ik ben per direct gestopt net de shakes . Na de aankoop van de afslank bijbel .waneer je het boek goed begrijpend door leest .en je weet wat he wel en niet mag eten hief het niet zo moeilijk te zijn ppk ik lust niet alles . Maar ik probeer het wel og geef er een eigen smaakje aan waardoor ik het wel lekker vind . Het is echt zo tijdelijk lijnen is geen lijnen alles draait om je eet patroon om die zo gezond mogelijk aan te passen , zo eet ik nu bijv iedere ochtend havermout of boekweit terwijl ik dacht dat ik dat ook nooit lusten maar gebruik je fantasieën in je gerechten en maak het op ieder ze eigen manier lekker wel even puzzelen maar de moeite waard .!!!! Ik heb altijd netjes me gewicht kunnen behouden maar door medische klachten was ik aangaan het komen en stoppen met roken heeft ook mee gespeeld maar ondanks ik altijd zo gezond deed eten kon ik het tog niet voor blijven daarom ben ik blij met het boek ik kijk nu met andere ogen naar de recepten en de producten ,

 • Chantal

  16 april 2019 op 21:10 Beantwoorden

  Ik heb juist hele positieve ervaringen met dieet pro. Het helpt mij zeker om de zoete dingen te laten staan. En veel minder last van snaai buien. En diaree? Ik had juist vaak last van diaree sinds mijn galblaas verwijderd is. En sinds dieet pro is mijn ontlasting normaal voor het eerst in 2 jaar. En je kan zelf kiezen hoe je het gebruikt. Ik werk op ma en vrij in een functie waar ik non stop loop ik neem die dag 1 shake s.ochtends en s.middags gewoon brood. De andere dagen van de week 2 shakes.

  Het is geen wondermiddel maar 6 x per dag eten werkt wel. Ieder mens is anders. Dieet pro kan ondersteunen en minderd enorm mijn zoete trek. Maar gezond eten is de key en af en toe jezelf wat gunnen

Plaats een reactie