web counter
7 Grootste Mythes Over Gewicht Verliezen En Afslanken + Tips
Gewicht verliezen

7 Grootste Mythes Over Gewicht Verliezen En Afslanken + Tips

Overgewicht is nog altijd een groeiend probleem in de westerse maatschappij, ondanks dat veel mensen bezig zijn met gewicht verliezen, gezond eten en afslanken.

Toch zijn er maar weinig mensen die succesvol zijn in gewicht verliezen en afslanken. Deels komt dit doordat er nogal wat misopvattingen de ronde doen over gewicht verliezen en gezond eten.

Als jij dus veel moeite hebt met afvallen, zou het kunnen zijn dat ook jij deze misopvattingen als waarheid ziet. Lees daarom in dit artikel de 7 mythes over gewicht verliezen en gezond eten.

7 grootste mythes over gewicht verliezen en gezond eten

1. Van al het vet word je dik Als je te dik bent, heb je vaak een hoger vetpercentage dan dat je zou willen. Dat hoeft niet te betekenen dat je moet minderen met vet eten. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vetten.

De gezonde vetten zullen je juist eerder ondersteunen bij gewicht verliezen. Dit zijn vetten die je kan vinden in noten, vis en avocado. Vetten die je beter wel kan vermijden zijn die van gefrituurd voedsel, margarine en zonnebloemolie.

2. Light producten zijn gezonder dan de gewone variant In light producten zijn de suikers vaak vervangen met een andere zoetstof. Deze vervangers zijn vaak net zo slecht of slechter dan suiker. Je lichaam herkent deze zoetstoffen namelijk niet, en zal het daardoor eerder opslaan als vet.

3. Caloriearme producten zijn gezonder dan calorierijke producten Het lichaam heeft calorieën nodig om goed te kunnen functioneren. Bij te weinig calorieën schakelt het lichaam over naar een zuinige stand, waardoor de stofwisseling ook op een lager pitje gaat draaien. Eet dus genoeg calorieën, maar zorg ervoor dat deze gezond zijn en zo natuurlijk mogelijk voor het verliezen van gewicht.

4. Vruchtensap is gezond Als deze vers geperst is wel, maar bijna alle vruchtensappen in de supermarkt zijn bewerkt en allang niet meer vers. Ook zonder toegevoegde suikers zijn deze vruchtensappen behoorlijk ongezond. Deze sappen bevatten vaak een geconcentreerd sap van een bepaalde vrucht. Deze substantie is tot stand gekomen door een proces die de vitamines heeft blootgesteld aan veel hitte. Daardoor zijn de vitamines grotendeels verloren gegaan en drink je eigenlijk veel van de zogenaamde ‘lege’ calorieën die niets toevoegen aan je gezondheid.

5. Brood is gezond Brood is meestal gemaakt van tarwe en dat is lang niet zo gezond als eerst werd aangenomen. De tarwe die wij kennen is allang niet meer de tarwe van vroeger. Tarwe is namelijk al zovaak genetisch gemodificeerd, dat allerlei gezonde voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Ook zal je suikerspiegel snel stijgen bij het eten van brood, wat er ook weer voor zorgt dat je minder snel vet verbrand en gewicht verliest.

6. Teveel fruit is ongezond Fruit bevat veel suiker, maar deze suiker is niet op dezelfde manier verwerkt als in allerlei bewerkte voedingsmiddelen. De samenstelling van fruit is namelijk zo dat de suikers hierin, op een ideale manier kunnen worden opgenomen door het lichaam. Dit komt voornamelijk door de vezels in het fruit, die de vertering van fruit vertragen. Drie stuks fruit of zelfs iets meer op één dag is dus hartstikke gezond.

7. Elke dag een ei is slecht Eieren zorgen ervoor dat je langer vol zit en daarbij bevatten ze goede eiwitten en andere gezonde voedingsstofen. Vroeger dacht men dat door het eten van eén ei of meer per dag, dit zou zorgen voor een te hoog cholesterolgehalte. Dit blijkt nu mee te vallen, maar probeer daarom wel kazen, vette vleeswaren en margarine te vermijden.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Gewicht verliezen met de Afslank Receptenbijbel

Als je bezig bent met gewicht verliezen, is het fijn dat alle genomen tijd en moeite ook wordt beloont! Dat gaat natuurlijk een stuk makkelijker als de juiste informatie hebt over wat wel en wat niet werkt.

Het gloednieuwe Afslank Receptenbijbel is gebaseerd op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van gewicht verliezen en gezond afslanken. Daarnaast kan je nog eens kiezen uit meer dan 100 heerlijke en gezonde recepten!

Let op: dit is geen traditioneel diëten boek, maar leert jou dé methode om voor altijd slank te worden en te blijven.

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie