web counter
Waarom Echt Gezond Eten En Afvallen Een Grote Uitdaging Is
Gezond eten en afvallen

Waarom Echt Gezond Eten En Afvallen Een Grote Uitdaging Is

Waarom is gezond eten en afvallen voor veel mensen zo’n grote uitdaging? Dat is een vraag met meerdere antwoorden. De hedendaagse maatschappij heeft gezorgd voor deze uitdaging. Dat betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn om je van het mainstream gedrag los te maken.

De drijfveer van het huidige systeem draait om geld, geld en nog eens geld. Geld kan veel problemen oplossen, maar zorgt uiteindelijk voor nog meer problemen.

Er valt helaas weinig geld te verdienen aan gezonde mensen. Daar zorgt het systeem immers voor. Dus wat gebeurt er? Er ontstaan veel ongezonde mensen. Lees in dit artikel waarom echt gezond eten en afvallen een moeilijke opgave en uitdaging is in de huidige westerse maatschappij.

Gezond eten en afvallen: De 7 uitdagingen

1. Weinig tijd

Vroeger was één inkomen genoeg om een gezin te kunnen onderhouden. De man werkte meestal, zodat de vrouw kon zorgen voor de kinderen en het eten.

De vrouw (en soms ook de man) hadden daardoor meer tijd om een ontbijt klaar te maken. Iets wat nu door veel mensen wordt overgeslagen.

In de avond kwam werden er geen kant- en klaarmaaltijden gehaald, waarin conserveringsmiddelen, verschillende zoetstoffen en andere chemische ingrediënten ingestopt waren. Nee, er was toen genoeg tijd om een verse maaltijd te maken met natuurlijke ingrediënten.

Het kan zijn dat ook jij minder tijd hebt, maar in een dag zitten nog steeds 24 uren. Geef dus de schuld niet aan te weinig tijd, maar dat je geen tijd wilt vrijmaken voor gezond eten en afvallen.

2. Moeilijk om gezond eten te kopen

Vroeger waren er niet zoveel bewerkte voedingsmiddelen zoals tegenwoordig het geval is. Er worden steeds weer nieuwe producten verzonnen, om hier uiteindelijk geld mee te kunnen verdienen. Het heeft eigenlijk nog maar weinig met echte voedingsproducten te maken, maar met genotsproducten.

Het is zelfs zo erg geworden, dat meer dan 80% van alle voeding in de ‘normale’ supermarkten eigenlijk onder de categorie genotsproducten vallen. Voor gezond eten en afvallen, zul je dus moeten leren om etiketten van deze producten te lezen, om er achter te komen welke voedingsmiddelen gezond zijn en welke niet.

3. Sociale druk

We vinden het normaal om allerlei zoetigheden te eten en te drinken bij feesten en partijen. Helaas is dat hartstikke ongezond. Toch is het verleidelijk om hierin mee te gaan. Sterker nog, als je liever water drinkt dan cola, zullen sommige mensen je raar aankijken.

Het is daarom moeilijk om sterk te blijven in deze situaties. Bedenk dus van te voren hoe je hiermee het beste kunt omgaan als je bezig bent met gezond eten en afvallen, zodat je op het moment zelf sterker in je schoenen staat.

4. Discipline

Gezond eten en afvallen gaat helaas niet vanzelf. Daarom zul je de nodige moeite moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. Stiekem weet je in grote lijnen echt wel wat gezond eten is, maar om dat dag in en dag uit te blijven volhouden kan moeilijk zijn.

Het wordt makkelijker als je een plan maakt en je gaat bedenken welke gezonde gewoontes je elke dag wilt gaan doen. Als je deze gezonde gewoontes eenmaal een paar weken blijft doen, weet je op een gegeven moment niet beter. Zo wordt het volhouden van een gezonde leefstijl een stuk makkelijker.

5. Emoties

Sommige emoties kunnen ervoor zorgen dat je dingen doet, die je liever niet had gedaan. Zo kan je tijdens momenten van stress, verveling, angst, boosheid of teleurstelling, dit gaan compenseren met lekker eten. Dit uit zich in sommige gevallen tot teveel eten en ongezond eten.

Om deze negatieve emoties de baas te kunnen zijn, zul je in jezelf naar de oplossing moeten gaan zoeken. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Verwen jezelf eens met iets anders dan eten door bijvoorbeeld een bad te nemen.

De beste tip die ik je kan geven is: zorg elke dag voor een minimaal 15 minuten totale rust. Sluit je ogen, ontspan je spieren en laat je gedachtes even los. Je zult merken dat je na een aantal weken, veel makkelijker kan omgaan met al je negatieve emoties wat je uiteindelijk ook helpt bij gezond eten en afvallen.

6. Schuld leggen bij iets of iemand anders

Dat gezond eten en afvallen een uitdaging is in deze tijd, betekent niet dat de huidige maatschappij de schuld is van jouw overgewicht. We hebben immers met z’n allen ervoor gezorgd, dat er zoveel ongezond voedsel te koop is. De economie is namelijk gebaseerd op vraag en aanbod. Zo simpel is het!

Natuurlijk worden er producten gemaakt waar in het begin helemaal geen vraag naar is. Goede marketing (of misleiding) zorgt ervoor dat je iets gaat missen, terwijl je daarvoor niet eens wist dat het er was. Toch beslis jij uiteindelijk zelf waar jij je geld aan uitgeeft. En waar jij je geld aan uitgeeft zal groeien.

Maar wil jij gezond eten en afvallen, dan zijn er genoeg mogelijkheden om dat toch zelf voor elkaar te krijgen. Het kost alleen wel wat meer moeite en dan vooral in het begin.

7. Veel achterhaalde/verkeerde informatie over gezond eten en afvallen

Je wordt tegenwoordig doodgegooid over wat wel en wat geen gezond eten is en wat de beste methode is om af te vallen. Helaas zijn er in deze business genoeg mensen die niet het beste voor hebben met mensen die overgewicht hebben, maar zoveel mogelijk geld willen verdienen.

Dat is ook de reden waarom er zo ontzettend veel verschillende diëten zijn. Deze diëten zijn niet bij voorbaat allemaal onzin of slecht. Wel zijn sommige diëten gebaseerd op aannames, in plaats van grondig onderzoek. Daarbij zijn ook de meeste diëten om mee af te vallen niet geschikt voor elke type persoon en situatie.

Echt gezond eten met voeding zoals de natuur dit bedoeld heeft, is wel geschikt voor elke type persoon. Bij overgewicht zul je met gezond eten vanzelf gaan afvallen.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Ga de uitdaging aan!

Er zijn allerlei producten te vinden in de afvallen- en dieet markt. Helaas zijn er maar weinig producten waarvan ik daadwerkelijk vind dat deze echt iets toevoegen voor mensen die gezond eten en afvallen belangrijk vinden!

Eén product die ik zeker de moeite waard vind is het eBoek Afslank Receptenbijbel. Dit boek brengt gezond eten en afvallen heel dicht bij elkaar en geeft zeer veel praktische informatie over het creëren van een gezonde leefstijl.

Let op: dit is geen traditioneel diëten boek, maar leert jou dé methode, die geschikt is voor iedereen, om voor altijd gezond te kunnen eten en blijvend af te vallen.

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

2 Reacties
 • daniel

  24 mei 2014 op 19:13 Beantwoorden

  allemal goed en wel wanneer je genoeg geld heb om gezond eten te kopen en hoe je dat moet eten en klaar maken en zo verder. sommige dingen in de super markt zijn niet duur maar als je begint met gezonde producten zoals bio wel dan weet je wat je dan betaald aan de kassa daarna.

  • Laurens Helmstäter

   26 mei 2014 op 15:50 Beantwoorden

   Hoi Daniel. Lang niet alles wat je eet hoef je biologisch te kopen om toch gezond te kunnen leven. Daarbij heb ik een artikel geschreven over hoe je met weinig geld toch gezonde boodschappen kan doen. Zie http://www.echtgezondafvallen.nl/goedkoop-afvallen

Plaats een reactie