web counter
7 Voordelen Van Een Gezond Gewicht En Gezond Afvallen
gezond gewicht

7 Voordelen Van Een Gezond Gewicht En Gezond Afvallen

Ben je bezig met gezond afvallen, maar raak je de motivatie kwijt om het vol te houden? Of ben je eigenlijk alweer vergeten waarom je ook alweer wilt afvallen?

Dan wil ik je eraan herinneren dat een gezond gewicht en een slank lijf vele voordelen kunnen bieden in jouw leven.

Ben je eenmaal bewust van alle voordelen van een gezond gewicht, dan weet je dat het absoluut de moeite waard is om bezig te blijven met gezond afvallen.

7 voordelen van een gezond gewicht

1. Meer energie

Heb je een gezond gewicht, dan zal je vele malen meer energie hebben dan wanneer je overgewicht hebt. Je lichaam hoeft namelijk geen energie te steken in alle gevolgen die overgewicht met zich meebrengt.

Lichaam en geest hebben nou eenmaal een intense connectie. Zo kan je helderder nadenken, heb je meer doorzettingsvermogen en ben je emotioneel gezien beter in balans. Dit allemaal zorgt ervoor dat je levenskwaliteit op een hoger niveau zit.

2. Diepere slaap

Snurken komt veel vaker voor bij mensen met overgewicht. Dit komt omdat alle openingen waar lucht doorheen komt nauwer zijn door de ophoping van vet.

Heb je last van gesnurk, dan zal je ’s nachts vaker wakker worden, maar zonder dat je door hebt waarom dit eigenlijk gebeurd. Heb je een gezond gewicht, kan de lucht die je inademt veel beter door je luchtwegen stromen en is de kans op snurken en heel stuk kleiner. Hierdoor zal je dieper slapen en ook meer uitgerust wakker worden.

3. Betere weerstand

Hoofdpijn, griep, vaak verkouden, of andere kwaaltjes zullen minder vaak voorkomen als je een gezond lichaam hebt. Heb je overgewicht, dan is de kans groot dat je weerstand ook niet al te best is. Probeer een gezond gewicht te krijgen door gezond af te vallen, zodat je weerstand drastisch verbeterd.

4. Sportiever lichaam

We weten allemaal dat een slank lichaam ervoor zorgt dat je veel beter kan bewegen. Lopen, fietsen, zwemmen en andere soorten van beweging gaan dan vele malen makkelijker en sneller.

Daarbij kost intensieve inspanning bij een gezond gewicht ook veel minder moeite. Je draagt immers minder kilo’s met je mee. Sporten en bewegen wordt zo veel leuker, waardoor je in een opwaartse spiraal terecht komt en minder snel zal terugvallen naar een te zwaar lichaam.

5. Minder risico op hart- en vaatziekten

Het cholesterolgehalte en de bloeddruk zijn belangrijke factoren bij hart- en vaatziekten. Overgewicht heeft hier een grote invloed op.

Overtollig vet zorgt er namelijk voor dat je lever meer LDL cholesterol produceert dan iemand die een gezond gewicht heeft. Daarbij zorgt de ophoping van overtollig vet, dat bepaalde stoffen in de bloedbaan worden vrijgelaten, die de bloeddruk laten stijgen.

Heb je overgewicht en lukt het je om 5%-10% gewicht te verliezen, dan zal ook het ‘slechte’ LDL cholesterol met ongeveer 10% afnemen en je bloeddruk met ongeveer 5% dalen.

6. Diabetes voorkomen

Bij overgewicht of obesitas is de kans op het krijgen van diabetes type 2 een stuk hoger. Dit komt omdat overtollig vet dan kan acteren als een extra laag, waardoor suiker minder makkelijk de lichaamscellen kan bereiken. Hierdoor gaat het lichaam meer insuline aanmaken, waardoor de bloedsuikerspiegel hoger wordt.

Hoe meer dit gebeurd, hoe groter de kans is dat je lichaam resistent wordt voor insuline en je diabetes type 2 krijgt. Een gezond gewicht kan er voor zorgen dat je minimaal 50% minder kans hebt op het krijgen van diabetes type 2.

7. Meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen komt van binnenuit en heeft weinig te maken met hoe je eruit ziet. Toch zal je zelfvertrouwen een boost krijgen, wanneer jou het lukt om een gezonder gewicht te bereiken. Niet zozeer omdat je dan dunner bent geworden en er waarschijnlijk mooier uitziet, maar omdat je iets hebt bereikt waarvoor je hard hebt gewerkt.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Snel een gezond gewicht bereiken?

Nu je weer bewust bent van alle voordelen van een gezond gewicht en gezond afvallen, zie je vast weer in waarom het echt de moeite waard is om te beginnen met afvallen of hiermee door te gaan.

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om op een gezonde manier af te vallen. Stel je voor dat je alle benodigde kennis hebt over gezond eten, de juiste sportmethodes en meer handige tips over hoe je snel een gezond gewicht bereikt.

Afslank Receptenbijbel is een fantastisch boek, die veel nieuwe inzichten bevat en jouw stap voor stap helpt met jouw weg naar een gezond gewicht.

Na het lezen van dit boek, snap je eindelijk hoe jouw lichaam in elkaar zit en hoe je deze op de juiste manier kan verzorgen. Vervolgens zal het afvallen je veel gemakkelijker afgaan.

Wat kan je nog meer verwachten van dit afslankboek?

  • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
  • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
  • Bewezen tips om af te vallen

Het bestellen van dit eBoek is zo gebeurd, zodat je over een paar minuten al aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie