web counter
Goedkoop Afvallen Is Mogelijk Met Deze 9 Eenvoudige Tips
Goedkoop afvallen

Goedkoop Afvallen Is Mogelijk Met Deze 9 Eenvoudige Tips

Goedkoop afvallen komt er grotendeels op neer dat je goed moet nagaan welke voedingsmiddelen je het beste kan kopen.

Wist je dat 100 jaar geleden ongeveer 50% van ons inkomen ging naar eten? Tegenwoordig is dat nog maar 15%. Daarmee kan je eigenlijk al concluderen dat onze hedendaagse boodschappen spotgoedkoop zijn.

Ondanks dat boodschappen dus eigenlijk helemaal niet veel geld kosten vergeleken met vroeger, zijn er alsnog manieren om hierop te besparen. Goedkoop afvallen is ook zeker een uitkomst in tijden van crisis.

Hier volgen tips die jou kunnen helpen met goedkoop afvallen.

Goedkoop afvallen met deze 9 tips

1. Ga opzoek naar goedkoop beleg voor op brood Er zijn genoeg soorten beleg die niet duur zijn, waar je lang mee kan doen en toch gezond zijn. In pindakaas hoeven namelijk helemaal niet zoveel ongezonde stoffen te zitten. Hoe minder ingrediënten, hoe gezonder de pindakaas. Appelstroop is ook heel gezond, ondanks dat je dat misschien nou zou verwachten. Hier zijn namelijk geen suikers aan toegevoegd. Ook zit er veel ijzer in, wat goed voor je is.

2. Vermijd kant- en klare maaltijden Kant-en klaar maaltijden zien er misschien heel gezond uit, maar schijn bedriegt. Doordat deze maaltijden lang houdbaar moeten zijn, zijn er veel conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Daarbij zitten er vaak sausjes bij om het eten op smaak te brengen. Deze sauzen zitten vaak boordevol slechte calorieën, waardoor de maaltijd dus toch niet zo gezond meer is. Ook zijn deze maaltijden vaak erg duur. Als je de ingrediënten los zou kopen, ben je vaak de helft minder geld kwijt.

3. Koop fruit en groente in het seizoen Het lijkt erop alsof er helemaal geen seizoenen meer zijn als je loopt op de groente- en fruitafdeling in een supermarkt, maar als je de prijzen goed in de gaten houdt, zie je dat er wel degelijk seizoenen zijn. Wanneer je kijkt naar een bakje aardbeien van 500 gram, kost deze in de winter al snel 4 euro. In de zomer is datzelfde bakje 2 euro en smaakt het nog beter ook.

Daarbij is over het algemeen een kilo groente goedkoper dan een kilo fruit. Gelukkig maar, want bij een gezonde levensstijl hoort veel fruit, maar nog meer groente. Er zijn ook hartstikke veel groentes waaruit je kan kiezen. Goedkope en toch hele gezonde groentes zijn wortels, komkommers en bijna alle bladgroenten. Bladgroentes zijn hartstikke gezond en helpen jou heel goedkoop afvallen.

Bezoek ook eens de markt, want daar zijn groente en fruit vaak nog goedkoper en nog verser ook.

4. Breng eten op smaak met kruiden Tegenwoordig gebruiken we allerlei sauzen uit zakjes, pakjes of potjes om ons eten op smaak te brengen. Maar hierin zitten vaak veel toegevoegde suikers en andere ongezonde ingrediënten. We zijn vergeten om ons eten op smaak te kunnen brengen met kruiden. Wist je dat kruiden hartstikke goedkoop en gezond zijn? Probeer eens verse koriander, gember, knoflook of basilicum te gebruiken in je eten.

5. Stop met drinken van frisdranken Frisdranken zijn niet alleen duur, ze zijn helemaal niet nodig voor ons lichaam. Sterker nog, ze zijn hartstikke ongezond. De enige reden dat we frisdranken kopen en drinken, is dat het zo lekker smaakt. Dat komt vooral door de vele suikers die erin zitten. Vervang al je frisdranken met (kraan)water. Water is supergezond en werkt reinigend voor je lichaam.

6. Matig met vlees Vlees hoeft niet perse ongezond te zijn en dikmakend, maar vlees is vaak best duur vergelijken met ander eten. Probeer niet meer elke dag vlees te eten, maar vervang dit door bonen, peulvruchten, tofu of noten. Dit zijn volwaardige vleesvervangers, die een stuk goedkoper zijn dan vlees.

7. Gebruik geen dieet- of afslankproducten Veel diëten hebben voeding van hun eigen merk. Deze zijn speciaal bedoeld voor het dieet en zouden je moeten helpen met afvallen. Dit lijkt misschien niet zo duur, omdat je in de supermarkt niet veel boodschappen meer hoeft te halen, maar het tegendeel is waar. Deze dieetproducten zijn vaak zo duur, dat je al snel het dubbele uitgeeft. Goedkoop afvallen is met deze methode dus ver te zoeken. Daarbij zijn deze dieet- en afslankproducten vaak niet eens zo gezond als dat de producenten beweren.

8. Gooi geen eten weg Dit betekent dat je goed moet gaan inschatten hoeveel eten je moet klaarmaken. Zo heb je minder kans dat er eten overblijft. Blijft er toch eten over, probeer dit dan te bewaren in de koelkast of de diepvries.

9. Sporten hoeft niet veel geld te kosten Een sportabonnement is vaak niet goedkoop. Toch is het mogelijk om heel goedkoop te kunnen sporten. Wanneer je goede sportschoenen hebt, kan je zo naar buiten lopen en een rondje gaan hardlopen of zoek een trimbaan op. In de zomer kan je gaan zwemmen bij een meertje of in de zee. En als je al een fiets hebt, kan je een stuk gaan fietsen. Wanneer je liever binnen wilt blijven is touwtje springen ook erg effectief. Goedkoop afvallen door middel van beweging is dus mogelijk voor iedereen.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Goedkoop afvallen met de Afslank Receptenbijbel

Stel je voor dat je de juiste kennis en informatie hebt over afvallen en gezond eten, dan weet je precies wat wel en wat niet helpt. Zo geef je dus geen geld meer uit aan allerlei dure diëten of andere producten!

Bestel daarom de goedkope, maar wel zeer kwalitatief goed Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder en verbrand al je overtollige lichaamsvet, zonder zware trainingen of ongezond crashdieet. Wat kan je verwachten van dit receptenboek?

  • Recepten die je goed verzadigen
  • Recepten die makkelijk te maken zijn en ook eens goedkoop zijn
  • Recepten die geschikt zijn voor alleenstaanden, maar ook gezinnen

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie