web counter
Hulp Bij Afvallen Nodig? Waarom Hulp Niet Altijd Helpt
Hulp bij afvallen

Hulp Bij Afvallen Nodig? Waarom Hulp Van Anderen Niet Altijd Helpt

De ene vindt het fijn om veel hulp bij afvallen te krijgen en de ander heeft liever geen hulp bij afvallen. Wat heb jij het liefst en weet je ook waarom?

In dit artikel zal ik de voordelen en nadelen van hulp bij afvallen beschrijven, maar geef ik ook een aantal redenen waarom je liever wel of geen hulp bij afvallen zou willen.

Als je daarvan meer bewust wordt, kan je ook beter nagaan of je hulp bij afvallen juist wel of niet nodig hebt om tot een beter en sneller resultaat te komen.

Waarom jij wel of geen hulp bij afvallen wilt

Er zijn meerdere redenen waarom jij wel of geen hulp bij afvallen wilt.

Dit zouden redenen kunnen zijn waarom je wel hulp bij afvallen zou willen hebben:

 • Je bent bang dat je veel dingen verkeerd doet
 • Je hebt motivatie nodig van anderen
 • Je hebt te weinig tijd om zelf uit te zoeken hoe je kan afvallen
 • Je hebt het zelf geprobeerd, maar je merkt te weinig resultaat
 • Je bent constant opzoek naar betere methodes

En dit zouden redenen kunnen zijn waarom je juist geen hulp bij afvallen zou willen hebben:

 • Je vindt het moeilijk om hulp te vragen
 • Je vertrouwt niet zo op de hulp van anderen
 • Je gaat het liefste zelf op onderzoek uit naar goede methodes om af te vallen
 • Je hebt veel zelfdiscipline
 • Je haalt vaker goed resultaat van dingen die je wilt bereiken zonder hulp

Herken jij jezelf in één van deze redenen?

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Voordelen en nadelen van hulp bij afvallen

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, is het willen van hulp niet perse beter dan als je liever zonder hulp wilt afvallen. Maar waar gaat het dan wel om? Het gaat vooral om de ‘redenen’ waarom je wel of geen hulp bij afvallen wilt.

Als je wel graag hulp bij afvallen wilt, vanwege de reden dat je geen tijd wilt steken in hoe je het beste kan afvallen en daardoor zonder veel nadenken alle advies van een voedingsdeskundige of andere mensen om je heen aanneemt en netjes opvolgt, zal je nooit zelf echt snappen waar je mee bezig bent. Je zal dus altijd afhankelijk blijven van deze hulp, waardoor het erg lastig wordt om je streefgewicht te behalen.

Ook als je bijvoorbeeld weinig motivatie hebt om af te vallen en verlangt van anderen dat zij jou pushen, zal er een moment zijn dat die mensen er niet voor je zijn en is de kans groot dat je op een gegeven moment een terugval krijgt naar je oude gewoontes en gewicht.

Als je liever geen hulp bij afvallen wilt, kan dit ook zijn vanwege de verkeerde redenen.

Bang om hulp te vragen is hier een goed voorbeeld van. Zeker in deze tijd is overgewicht een hot topic, omdat momenteel erg veel mensen met dit probleem te maken hebben. Het is daarom de normaalste zaak van de wereld om bij een deskundige of een persoon in jouw omgeving te vragen om advies.

Een andere slechte reden om geen hulp te vragen is als je denkt dat je het allemaal zelf al weet. Er worden nog altijd allerlei onderzoeken gedaan naar het menselijk lichaam en voeding. Door te praten met anderen mensen en opzoek te gaan naar meer informatie en hulp, zal je altijd weer op nieuwe ideeën komen, die je vervolgens verder kunnen helpen met afvallen en een gezonde leefstijl.

Wel of geen hulp bij afvallen?

Persoonlijk vind ik een middenweg de beste oplossing. Ik probeer altijd eerst zelf opzoek te gaan naar informatie die mij kan helpen om m’n doel te bereiken. Met deze informatie maak ik een plan en ga ik aan de slag.

Vervolgens blijf ik wel rondvragen over hoe andere mensen tegen bepaalde dingen aankijken, waar ik zelf nog over twijfel of te weinig van af weet. Zo krijg ik na een tijdje toch weer nieuwe inzichten, die ik anders nooit had gehad.

Dus kort gezegd: hulp van anderen is goed, maar je moet er niet afhankelijk van zijn en eerst beginnen met je eigen zoektocht. Over motivatie kan ik zeggen dat dat vanuit jezelf moet komen. Smoesjes als geen tijd betekent eigenlijk dat je er geen tijd voor wilt vrijmaken, want als jij die reden gebruikt, wil je dan eigenlijk wel echt afvallen?

Het ideale eBook voor de beste hulp bij afvallen

Richard Ridder heeft de ideale methode voor jou opgeschreven in het eBoek de Afslank Receptenbijbel. Dit is wat mij betreft de beste hulp bij afvallen. Na het lezen van dit boek, snap je eindelijk hoe jouw lichaam in elkaar zit en hoe je deze op de juiste manier kan verzorgen. Vervolgens zal het afvallen je veel gemakkelijker afgaan.

Wat kan je nog meer verwachten van dit afslankboek?

 • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
 • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
 • Bewezen tips om af te vallen

Veel simpeler dan dit zal het de komende 10 jaar waarschijnlijk niet worden. Of besteed je liever honderden euro’s aan peperdure diëten of diëtisten, die je nooit zullen leren wat in dit boek staat? Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

1 Reactie
 • Jager Sophia

  16 april 2014 op 17:41 Beantwoorden

  Mee eens.. hulp vind je eerst bij jezelf! Een plan maken, zo ver komen de meeste mensen nog wel, maar om zich daaraan te houden! Daar hebben ze iemand anders voor nodig.

  Een beetje hulp van anderen –

  https://bit.ly/1nbIYw6

Plaats een reactie