web counter
Ik Wil Afvallen Maar Hoe? 7 Stappen Die Je Echt Nodig Hebt
Ik wil afvallen maar hoe

Ik Wil Afvallen Maar Hoe? 7 Stappen Die Je Absoluut Nodig Hebt

De gedachte ‘ik wil afvallen’ is er één die je wellicht al vaak hebt gehad, maar die je eigenlijk nooit echt serieus hebt genomen. Nu onderneem je eindelijk wel actie en kom je gelukkig bij dit artikel terecht.

Als je wilt afvallen is het fijn dat alle genomen tijd en moeite ook wordt beloont! Daarom zal je eerst goed moeten nadenken over wat je allemaal nodig hebt om af te vallen. Zonder goed plan heb je namelijk weinig kans van slagen.

Daarom heb ik een artikel geschreven om jou te helpen meedenken over welke stappen je allemaal nodig hebt om de gedachte ‘ik wil afvallen’ ook daadwerkelijk op een succesvolle manier voor elkaar te krijgen.

1. Motivatie

Of je nou een goed plan hebt of niet, genoeg kennis hebt over gezonde voeding of niet, met alleen motivatie kom je een heel eind voor als je wilt afvallen.

Zonder motivatie zul je alle tips en adviezen waarschijnlijk niet goed genoeg opvolgen. Ook zul je tijdens de minder leuke momenten van het afvallen eerder geneigd te zijn ermee te stoppen.

Zorg dus voor genoeg motivatie om de komende weken of maanden een aantal veranderingen door te voeren in je dagelijkse routine.

2. Haalbare doel(en) stellen

Het lijkt misschien een open deur, maar vaak wordt hier toch niet bewust genoeg over nagedacht. Als wenst ‘ik wil afvallen’ blijft het een wens als je hiervoor geen actie gaat ondernemen.

Wanneer je een doel stelt voor jezelf, kan je je wens gaan omzetten in een doelstelling en kan je gerichter aan de slag gaan, waardoor je wens uiteindelijk zal gaan uitkomen. Leg jezelf wel een goed haalbaar doel op, waardoor de druk op jezelf niet te groot wordt en je zo ergernissen kan voorkomen.

Schrijf dus eerst je uiteindelijke maar wel haalbare doel op. Verdeel deze daarna in kleinere doelen.

Als je bijvoorbeeld 30 kilo wilt afvallen, dan ben je hier realistisch gezien minimaal vier maanden mee bezig. Zet voor jezelf daarom eerst een doel om in de komende twee weken 4 kilo kwijt te raken. Vervolgens zul je moeten gaan bedenken HOE je die 4 kilo’s zal kwijtraken. Lees daarom nog even door.

3. Gezonde routines

Het ombuigen van je dagelijkse routines kost even wat moeite en gewenning, maar deze worden na 2 tot 4 weken gewoontes. Gewoontes zijn het makkelijkst om vol te houden, dus wanneer deze gezond zijn, zal het afvallen je steeds minder moeite kosten.

Bedenk welke dagelijkse routines je gaat veranderen of toevoegen die ervoor zorgen dat je gezonder gaat leven en dus gaat afvallen. Dat kan zijn dat je met jezelf afspreekt op welke momenten je gaat sporten, je een paar glazen water drinkt, je gezond gaat koken en meer.

4. Juiste voeding

Bij afvallen hoort nou eenmaal gezond eten. Voeding is namelijk het allerbelangrijkste middel wat jou kan helpen met afvallen. Gezondheidskreten op verpakkingen zoals ‘light’, ‘0% vet’, ‘geen toegevoegde suikers’, ‘gezondere keuze’ zijn vaak misleiding en betekenen in de meeste gevallen echt niet dat deze producten zo gezond zijn en jou zullen helpen met afvallen.

Wat jij nodig hebt zijn verse voedingsmiddelen, die niet of nauwelijks zijn bewerkt. Eet minder aardappelen, rijst, pasta en brood. Koop daarom veel groente en fruit, vis, mager vlees en noten.  Bezoek ook af en toe ook eens een natuur- of biologische winkel. Zolang je echt gezond eten in huis hebt, is de verleiding om ongezond te gaan eten veel minder.

5. Genoeg beweging

Genoeg bewegen is een belangrijke factor voor als je wilt afvallen. Ga na welke sport of beweging jij leuk vindt en voorlopig wel zou kunnen volhouden. Er is zoveel keuze hierin dat er voor iedereen wel iets bij zit.

Je kan er voor kiezen om lid te worden van een sportclub, waarbij je misschien wel mensen ontmoet die ook willen afvallen. Ben je liever wat minder tijd kwijt aan sporten en vind je het niet erg om in je eentje in beweging te blijven, kijk dan naar mogelijkheden in en rondom het huis. Fietsen, hardlopen of zwemmen zijn daarbij goede opties. Ook kan je een eenmalige investering doen door een sportapparaat voor thuis te kopen.

6. Resultaten meten

Meten is weten. Als je resultaat boekt is het natuurlijk fijn om daarvan op de hoogte te zijn. Dit houd je motivatie hoger en zo kun je ook je doelen zo nodig aanpassen.

Vaak meet men alleen met een weegschaal, maar dat is lang niet genoeg. Een weegschaal kan namelijk een vertekend beeld geven, want deze laat niet goed zien wat er daadwerkelijk gebeurt met je lichaam.

Het is namelijk goed mogelijk dat je na een paar weken nog steeds hetzelfde weegt, maar er toch slanker uitziet. Dit wordt veroorzaakt doordat je vet hebt verbrand, maar meer spierweefsel hebt gevormd. Kijk daarom ook in de spiegel, houd in de gaten hoe je kleren zitten en meet de omtrek van je taille en heupen.

7. Stress vermijden

Stress zorgt ervoor dat je lichaam anders omgaat met het voedsel wat jij eet. De één valt er juist vanaf, maar een ander komt door stress alleen maar aan.

Bij teveel stress kunnen er ook een hoop dingen in je leven moeizamer gaan en dus ook jouw weg naar een slanker lichaam. Als je teveel stress hebt, ga dan eerst na bij jezelf waardoor dat komt en probeer dit vervolgens zo goed mogelijk op te lossen of juist te accepteren en los te laten.

Ik wil afvallen: Bonusstap!

De 7 stappen die je net hebt gelezen zijn er slechts een paar voor als je de wens ‘ik wil afvallen’ hebt. Wil je nog gerichter aan de slag gaan met nog sneller resultaat, dan adviseer ik de gloednieuwe en zeer kwalitatieve Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder!

Met dit boek leer je al je overtollige lichaamsvet te verbranden, zonder zware trainingen of ongezond crashdieet. Wat kan je verwachten van dit receptenboek?

  • De nieuwste wetenschappelijke feiten met praktische tips
  • Recepten die je goed verzadigen
  • Recepten die makkelijk te maken zijn

Dat betekent dus geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en schaf dit eBook aan! Als je het boek nu bestelt, dan kan jij al over een paar minuten eindelijk echt leren hoe jij je lichaam kan geven wat het nodig heeft!

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie