web counter
Jojo-Effect Voorkomen: Op Gewicht Blijven Na Een Dieet
jojo effect

Jojo-Effect Voorkomen: Op Gewicht Blijven Na Een Dieet

Veel mensen die een dieet volgen, krijgen te maken met het jojo-effect. Als je veel bent afgevallen door een bepaald dieet en daarna weer terugvalt naar je gewicht wat je had voordat je begin met diëten, of zelfs zwaarder wordt, dan heb jij ook te maken met het jojo-effect.

Toch is het mogelijk om het jojo-effect te voorkomen als je veel kilo’s kwijt bent geraakt. In dit artikel zal ik uitleggen waar je rekening mee kan houden om het jojo-effect zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe ontstaat het jojo-effect?

Het jojo-effect ontstaat doordat het lichaam voor een bepaalde periode heel weinig voeding (calorieën) binnen krijgt. Het lichaam merkt dit en zal na 1 of 2 dagen omschakelen naar een zuinige stand om energie te besparen. Je hebt namelijk aan je lichaam laten weten dat er weinig voedsel in de buurt is, dus zal het lichaam hier rekening mee willen houden.

Je lichaam zal vervolgens je stofwisseling op een lager pitje zetten, waardoor je vetverbranding trager wordt. Daarbij zal er ook spierweefsel worden verbrand.

Als de periode van weinig voeding om is en men weer ‘normaal’ gaat eten, dan is het niet zo dat het lichaam gelijk doorheeft dat er genoeg voedsel beschikbaar is. Oftewel, de voeding die wordt gegeten zal het lichaam zo snel mogelijk willen opslaan als vet. Zo bouwt het lichaam genoeg reserves op voor tijden dat er weer minder voedsel aanwezig is.

Gelukkig maar dat het lichaam dit mechanisme kent, want daardoor is de mens beter in staat om te overleven in tijden van voedselschaarste!

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe kan je het jojo-effect voorkomen?

Het jojo-effect is geen pretje en daarbij is het ook niet erg gezond. Volg daarom de volgende tips om op gewicht te blijven na een dieet!

1. Vermijd crashdiëten

Crashdiëten zijn niet gericht op gewichtsbehoud. Crashdiëten zijn bedacht om in een korte tijd veel af te vallen. Je krijgt bij deze diëten meestal zo’n 1000 calorieën per dag binnen. Dat is veel te weinig en daardoor zal je lichaam dus veel zuiniger omgaan met energie met alle gevolgen van dien.

2. Doe rustig aan met afvallen

Als je te snel afvalt, dan verlies je niet alleen vet, maar ook vocht en spierweefsel. Zorg er daarom voor dat je niet meer dan 2 kilo per week afvalt en richt je zoveel mogelijk van het verbranden van vet.

3. Zorg voor meer spierweefsel

Als je meer spieren heb, dan verbruikt je lichaam ook meer energie. Spieren hebben namelijk constant energie nodig, ook in ruststand.

4. Verander je eetgewoontes

Heb je een dieet gevolgd, waarbij je toch snel bent afgevallen? Zorg dan dat je na het dieet niet terugvalt in je oude eetgewoontes. Het jojo-effect is dan namelijk onvermijdelijk. Je bent immers niet voor niets zo dik geworden. Leer daarom gezonde gewoontes aan en ga gezonder eten en drinken.

Afvallen zonder jojo-effect

Als je wilt afvallen en daarna op gewicht wilt blijven zonder jojo-effect, is gezond eten het allerbelangrijkste! Dat is wel vaak het grootste probleem. Want wat is nou echt gezond eten en hoe creëer je gezonde gewoontes die je je hele leven kan volhouden?

Het gloednieuwe en moderne eBook de Afslank Receptenbijbel zal je alles uitleggen over echt gezond afvallen en afslanken.

Wat kan je verwachten van dit receptenboek?

  • De nieuwste wetenschappelijke feiten
  • Zeer makkelijk uitvoerbare tips
  • Recepten die je goed verzadigen en die makkelijk te maken zijn

Dat betekent dus geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en schaf dit eBook aan! Als je het boek nu bestelt, dan kan jij al over een paar minuten eindelijk echt leren hoe jij je lichaam kan geven wat het nodig heeft!

Ben jij toe aan dé omslag in jouw leven?

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie