web counter
Snel Metabolisme Dieet: Echt 10 Kilo Afvallen In 28 Dagen?
Metabolisme Dieet

Snel Metabolisme Dieet: Echt 10 Kilo Afvallen In 28 Dagen?

Mensen met een snel metabolisme, hoeven vaak niet bang te zijn om erg dik te worden. Vandaar dat een snelle metabolisme een belangrijk onderdeel is bij het afvallen.

Uiteraard zijn er mogelijkheden om je metabolisme te versnellen en daarom is er een nieuw dieet ontwikkeld, die uitsluitend hierop gericht is.

Dit dieet staat bekend als Snel Metabolisme dieet en is overgewaaid uit Amerika. In dit artikel zal ik jou vertellen wat de voor- en nadelen zijn van dit dieet en wat de ervaringen zijn.

Wat is het Snel Metabolisme dieet?

Beroemdheid en voedingsdeskundige Haylie Pomroy heeft het boek Snel Metabolisme Dieet (The Fast Metabolism Diet) geschreven en uitgebracht in 2013. Zij vindt dat het metabolisme het belangrijkste onderdeel is dat aangepakt moet worden voor als je wilt afvallen.

Het Snel Metabolisme dieet is daarom gebaseerd om voortdurend je stofwisseling te laten gissen en daardoor zal deze steeds harder en sneller gaan werken. Waar je bij de meeste diëten juist minder moet eten, is het bij dit dieet andersom, maar het is wel belangrijk dat de juiste voeding wordt gekozen.

Met haar dieet belooft ze dat je in 28 dagen 10 kilo kan afvallen! Dat is ongeveer 2,5 kilo per week en dat klinkt enigszins haalbaar en gezond. Laten we eens kijken hoe het Metabolisme dieet werkt.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe werkt het Snel Metabolisme dieet?

Dit dieet werkt erg verschillend van andere diëten. Het heeft namelijk 3 fases die je elke week allemaal dient te doorlopen. Deze fases zijn er zo uit:

Fase 1 Je start de week met deze fase en deze duurt 2 dagen. Deze fase staat in het teken van volledig vetvrij voedsel met vooral veel langzame koolhydraten. Ook mag je regelmatig fruit eten.

Fase 2 Deze fase doorloop je op dag 3 en dag 4. Ook in deze fase eet je volledig vetvrij voedsel met vooral eiwitten en groente. Vlees en vis zijn toegestaan. Ook voedsel met plantaardige eiwitten mogen worden gegeten. Het is de bedoeling dat je koolhydraten volledig vermijd.

Fase 3 Deze fase doorloop je op dag 5, dag 6 en dag 7. Na een vetvrije periode van 4 dagen mag je in deze fase alles eten van wat je in fase 1 en 2 ook mocht eten. Alleen nu mag je ook gezonde oliën en vetten erbij nemen.

Regels

Naast bewegen zijn ook de volgende regels van toepassing:

 • 28 dagen volhouden
 • 5 keer per dag eten (3 maaltijden en 2 snacks)
 • Om de 3 à 4 uur eten
 • Ontbijten binnen 30 min nadat je bent opgestaan
 • De volgorde van de fases aanhouden
 • de lichaamsbeweging doen die bij de betreffende fase hoort
 • minstens 1 liter water drinken per 30 kilogram lichaamsgewicht
 • Eet of drink geen melkproducten, tarwe, soja, suiker, mais, koffie of thee (met cafeïne), alcohol en kunstmatige zoetstoffen

Beweging

Ook beweging is belangrijk bij het Snel Metabolisme dieet. Voor fase 1 is stevige cardio workout het meest geschikt. Bij fase 2 wordt krachttraining geadviseerd. In fase 3 kun je het beste een vorm van bewegen kiezen die op stressvermindering is gericht, zoals yoga of wandelen.

Voordelen en nadelen van het Snel Metabolisme dieet

Elk dieet kent voordelen en nadelen en dus ook het Snel Metabolisme dieet.

Voordelen:

 • Je hoeft geen calorieën te tellen
 • Je eet voornamelijk gezonde voeding
 • Alle voeding die je eet, heeft een lage dichtheid, waardoor honger niet zal voorkomen bij dit dieet
 • Je kan het dieet zo lang volgen als je zelf wilt

Nadelen:

 • Erg streng
 • Uit eten is erg moeilijk vanwege de hoeveelheid voeding die vermeden moet worden
 • Je leert te weinig over gezonde gewoontes

Over het algemeen zijn diëten vaak teveel gericht op makkelijk afvallen, waarbij te weinig wordt gelet op de gezondheid. Zoals wel vaker is gebleken zijn nieuwe diëten zoals deze, een behoorlijke goede keuze om gezond af te vallen. Toch is er nog zeker verbetering mogelijk.

Ervaringen van het Snel Metabolisme dieet

Zoals bij elk dieet zijn er zowel positieve ervaringen als negatieve ervaringen.

De mensen die positief zijn noemen het dieet vooral makkelijk te volgen, maar wel met enige uitdaging. Veel van deze mensen hebben al 5 kilo verloren na de eerste 2 weken.

Wat ook noemenswaardig is, is dat dit dieet wordt aanbevolen door Dr. Oz. Ook andere voedingsdeskundigen hebben veel succes gehad met het Snel Metabolisme dieet. Daarom lijkt het geen dieet wat even populair zal zijn, maar meer een “medisch bewezen methode om voedsel als medicijn te gebruiken tegen obesitas.”

Toch is niet iedereen zo tevreden met het Snel Metabolisme dieet. Er is namelijk veel ontevredenheid over alle beperkingen van het dieet.  Het moeten vermijden van cafeïne, alcohol, zuivel, soja, tarwe, maïs, geraffineerde suiker is nogal een zware opgave, duur en tijdrovend. Daardoor vinden deze mensen het dieet ook te moeilijk om vol te houden voor langer dan 28 dagen.

De Afslank Receptenbijbel methode!

Er blijven constant nieuwe producten bijkomen in de afvallen- en dieetmarkt. Tegenwoordig worden deze producten steeds gezonder en meer gericht op de lange termijn, al zijn dat er nog maar een paar. Een dieet zoals het Snel Metabolisme dieet is daar wel één van, maar toch blijkt het in de praktijk lastig om dit dieet voor een lange periode vol te houden.

Een andere nieuw product die ik zeker de moeite waard vind is het eBoek de Afslank Receptenbijbel. Dit boek geeft je niet alleen de beste tips over gezond afvallen en vet verbranden, maar leert je ook hoe je een gezonde levensstijl kan creëren en behouden. Heb je eenmaal de methode onder de knie, dan kan je hiermee ongeveer 10 kilo per maand vet verbranden.

Let op: dit is geen traditioneel diëten boek, maar leert jou dé methode, die geschikt is voor iedereen, om voor altijd gezond te kunnen eten en te kunnen afvallen, zodat je geen streng dieet meer hoeft te volgen.

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Recensie: Snel Metabolisme dieet
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
3.3

Samenvatting

Dit dieet is erg streng en kent beperkingen, maar het laat je wel gezonde voedingsmiddelen eten en het hongergevoel is niet aanwezig.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

11 Reacties
 • Hannah Rae

  19 oktober 2014 op 06:53 Beantwoorden

  Klinkt erg interessant en handig, misschien geef ik dit dieet een kansje en ga ik het proberen 🙂
  Hopelijk werkt deze wel goed.
  Succes aan alle andere die willen afvallen!
  Groetjes,
  Hannah

 • Vandevijvere Manuella

  7 maart 2015 op 14:09 Beantwoorden

  Ik start maandag

 • Blue

  5 mei 2015 op 08:09 Beantwoorden

  Ik volg dit ‘dieet’ nu 13 dagen en ben (pas) een pond kwijt. Op zich eet je echt meer dan voldoende. Het vult ook uitstekend. Maarrrr..je dient je strikt aan de regels te houden en die zijn in de boeken verschillend. Zelfs in het boek ‘Het metabolisme dieet’ staan tegenstrijdigheden. Op website van fmd.eigen-wijzer.be vindt je wel informatie maar kun je helaas geen vragen stellen. Facebook geeft ook tegengestelde informatie t.o.v. het boek. En nu??
  Veel succes Hannah en Manuella

  • Laurens Helmstäter

   11 mei 2015 op 15:19 Beantwoorden

   Dat klopt Hannah en Manuella. Daarom zou ik als ik jullie was nog even goed onderzoek doen naar een dieetmethode die wel voor jullie werkt.

 • Eemersfoort

  20 mei 2015 op 10:23 Beantwoorden

  Ik heb dit samen met mijn vriendin gedaan. Was in 1 week 4 kilo kwijt, en dat terwijl ik geen overgewicht heb. In de tweede week gestopt omdat we gewoon normaal wilde eten maar in totaal 6 kilo kwijt in anderhalve week dus ik ben erg positief over dit dieet.

  • Laurens Helmstäter

   27 juli 2015 op 09:55 Beantwoorden

   Het is praktisch onmogelijk om 6 kilo vet kwijt te raken in 2 weken, dus je bent ongetwijfeld ook spierweefsel en vocht verloren en dat is niet erg gezond. Daarmee ontstaat het jojo-effect namelijk snel en kom je dus weer snel aan.

 • Popopi

  10 augustus 2015 op 10:48 Beantwoorden

  Het vet verbrand geheim ofzo daarin zegt die man dieet zijn slecht maar wraarom zeggen jullie dan dat hrt goed is

 • Popopi

  10 augustus 2015 op 10:49 Beantwoorden

  Dieeten zijn slecht zij richard

 • Caroline

  13 november 2015 op 21:24 Beantwoorden

  Hallo, ik ben op punt te starten met het metabolisme dieet maar ik zit met de vraag hoe groot moet mijn “kop” zijn en als je in fase 1 als snack een stuk fruit wil eten hoeveel moet ik dan eten ? Ik ben van plan 30 kilo af te vallen en na de 28 dagen laat ik er 14 dagen tussen en begin dan terug opnieuw.
  Mvg,
  Caroline

 • astr! d

  10 januari 2016 op 19:04 Beantwoorden

  Moet je geen intensieve duursporter zijn. …dan stort je geheid in elkaar na een week..dit is een dieet voor bankzitters!
  .

 • Anneleen

  16 mei 2018 op 15:06 Beantwoorden

  Op dit moment 3 weken bezig en 4kg kwijt!
  Het gaat erg goed.
  De enige vraag die ik me stel is waarom elk zuivelproduct niet mag?
  Melk producten mis ik wel.
  Ondanks dat is het zeker de moeite om dit een keetje te proberen!

Plaats een reactie