web counter
Modifast Intensive Dieet: 7 Grote Onwaarheden + Ervaringen
Modifast Intensive dieet

Modifast Intensive Dieet: 7 Grote Onwaarheden + Ervaringen

Iedereen heeft wel eens van Modifast gehoord. Dit merk is namelijk al jarenlang erg populair is. Helaas komt dat niet doordat iedereen zulke goede ervaringen heeft met hun dieetproducten, maar meer vanwege de goede marketing die erachter zit.

De voordelen die Modifast beschrijft over het Modifast Intensive dieet zijn namelijk maar gedeeltelijk waar, of helemaal niet waar. In deze review (recensie) zal ik de beweringen van het Modifast Intensive dieet ontkrachten en je uitleggen hoe je wel op een goede manier kan afvallen.

De 4 modifast diëten

Er zijn 4 verschillende modifast diëten. Zo houd Modifast er rekening mee dat niet elk persoon streeft naar hetzelfde doel.

Dit zijn de 4 diëten die door Modifast zijn ontwikkeld:

 • Modifast Intensive Het meest intensieve dieet, waarbij het doel is om veel kilo’s kwijt te raken in 4 weken tijd.
 • Modifast Protiplus 3.2.2 Beter vol te houden dan het de Modifast Intensive dieet en heeft als doel om een paar kilo’s kwijt te raken.
 • Modifast Snack & Meal Hierbij is het de bedoeling dat je je gewicht onder controle kan houden.
 • Modifast Laboratoires Deze sectie bevat 4 diëten waarbij je doelgericht kan werken aan je figuur.

Ik zal nu verder ingaan op het meest populaire dieet van de 4, namelijk het Modifast Intensive dieet.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat is het Modifast Intensive dieet?

De naam zegt het al. Het is een intensief dieet, waarbij het doel is om zo snel mogelijk veel kilo’s kwijt te raken.

Zo beschrijft Modifast het Modifast Intensive dieet op hun website: “Modifast Intensive is al jarenlang de afslankmethode, waarvan de doeltreffendheid bewezen is. Met Modifast Intensive gebruik je drie uitgebalanceerde maaltijden per dag. Samen leveren deze maaltijden slechts 500 kcal. Tegelijkertijd krijg je wel alle vitaminen, spoorelementen, mineralen en eiwitten binnen die je lichaam nodig heeft om gezond en fit te blijven.

Met Modifast Intensive kun je dus gemakkelijk en verantwoord gewicht verliezen. Het wordt bovendien geadviseerd door dietisten en artsen.”

Verder staat op de website van Modifast welke fases je hoort te volgen voor het Modifast Intensive dieet:

 • Uit ervaringen blijkt dat de eerste 2 weken het zwaarst zijn. Je gebruikt hierbij 3 zakjes van Modifast Intensive die het ontbijt, de lunch en het avondeten vervangen. Bij moeilijke momenten mag je bepaalde groentes eten, maar geen fruit.
 • In week 3 gebruik je nog maar 2 zakjes per dag, plus een caloriearme maaltijd
 • In week 4 bouw je dit af naar 1 zakje. Bij een maaltijd met brood wordt als beleg halvarine geadviseerd en ander mager beleg.
 • Vanaf week 5 hoef je geen Modifast Intensive producten meer te gebruiken, maar is het wel belangrijk lichte maaltijden te blijven eten om op gewicht te blijven.

De beweringen en onwaarheden van het Modifast Intensive dieet

Over het Modifast Intensive dieet lijkt goed te zijn nagedacht, niet waar? Het lijkt erop dat ze voor alles een antwoord hebben en dat afvallen helemaal niet zo moeilijk is, zolang je maar de producten van Modifast gebruikt en doet wat ze adviseren. Naast het feit dat de dieetproducten erg duur zijn, zal het afvallen heus wel lukken wanneer je je strikt houdt aan het schema, maar dat gaat helaas niet zonder gevolgen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook.

Ben je van plan om binnenkort te gaan beginnen met het Modifast Intensive dieet, denk dan nog maar eens goed na, wanneer je deze onwaarheden hebt gelezen:

1. Hoezo is Modifast Intensive gemakkelijk? Ja, het klaarmaken van de maaltijden is makkelijk. Zeker in de eerste 2 weken. Je hoeft niet eens te koken. Maar uit ervaringen blijkt, dat de honger voor veel mensen een grote worsteling is. Daardoor zorgt dit dieet ervoor dat het erg moeilijk is om vol te houden.

2. Hoezo bevatten de Modifast Intensive producten alle voedingstoffen? Modifast beweert dat in hun afslankproducten, alle voedingstoffen aanwezig zijn die het lichaam nodig heeft. Dus met 3 zakjes per dag ben je klaar? Waarom eten dan alleen mensen die willen afvallen zulke gezonde zakjes? Helaas kunnen deze zakjes nooit zo gezond zijn als Modifast beweert.

In deze zakjes zit namelijk poeder. Poeder is bewerkt voedsel. Bij dit proces gaan een hoop voedingstoffen verloren, waardoor de poeder allang niet meer alle voedingsstoffen bevatten die het lichaam elke dag nodig heeft.

3. Hoezo geen fruit? In de eerste 2 weken mag je geen fruit. Huh, fruit is toch gezond? Ja, dat is het ook. Maar Modifast waarschuwt voor de suikers in fruit, want deze zorgen voor extra calorieën en kan leiden tot het vasthouden van vocht. Daar heeft Modifast geen ongelijk in, maar je moet kijken naar het hele plaatje. Fruit zorgt namelijk ook voor een betere stofwisseling, waardoor je meer vet verbrandt.

Daarbij bevat fruit allerlei stoffen die ons lichaam nodig heeft, dus om dit 2 weken lang niet te eten is erg ongezond.

4. Hoezo margarine/halvarine als broodbeleg? Allerlei margarines, halvarines en minarines worden gezien als een gezondere keuze dan echte boter. Helaas is het allang bewezen dat (room)boter juist wel gezond is, vanwege de goede vetten die erin zitten. Halvarines bevatten transvetten, die zeer ongezond zijn. Het is juist zaak om deze vetten te vermijden, wanneer je wilt afvallen.

5. Hoezo mag je alleen magere voedingsmiddelen? Wanneer je vet wilt verbranden, betekent het niet dat je bijna alle voeding met vet erin moet vermijden (lees vetvrij dieet). Integendeel, gezonde vetten zijn essentieel voor je lichaam en zullen je juist helpen meer vet te verbranden.

6. Hoezo op gewicht blijven? Modifast beweert dat je lichte maaltijden moet blijven eten, als je na het Modifast Intensive dieet op gewicht wilt blijven. Oftewel, het jojo-effect kan je alleen vermijden door het blijven eten van hun producten of het nuttige van maaltijden met weinig calorieën. Maar uit ervaringen blijkt, dat je dit onmogelijk kan volhouden.

Tijdens dit dieet leer je niet hoe je op gewicht kan blijven, zonder gebruik te maken van de dure producten van Modifast. Aangezien je niet je hele leven afhankelijk wilt blijven van Modifast, zul je toch opzoek moeten gaan naar een permanente oplossing. Je zult een gezondere levensstijl moeten aannemen en moeten uitzoeken hoe je dan wel op gewicht kan blijven. Gelukkig heb ik al een lijstje gemaakt van gezonde voedingsmiddelen waarmee je op een natuurlijke manier kan afvallen.

7. Hoezo is afvallen verantwoord met het Modifast Intensive dieet? In de eerste 2 weken bevatten je maaltijden niet meer dan 500 calorieën. Dit zorgt ervoor dat je lichaam al snel in ketose komt. Ketose is een toestand waarbij het lichaam zelf grote hoeveelheden suiker aanmaakt.

En dat is niet zomaar een suiker, maar methylglyoxal. Dit kan worden gezien als een supersuiker, want deze is namelijk 40.000 keer actiever dan gewone suiker en doet eiwitten aan elkaar kleven. Onderzoek heeft aangetoond dat deze hoeveelheid alleen voorkomt bij slecht gecontroleerde diabetici. Dit lijkt misschien niet schadelijk, omdat je er op korte termijn niet veel van zult merken, maar het zal ervoor zorgen dat het lichaam erg snel verouderd.

Hoe kan ik dan wel snel, gemakkelijk en gezond afvallen?

Dat kan in ieder geval niet met het Modifast Intensive dieet. Om snel, gemakkelijk en gezond te kunnen afvallen, zul je eerst de juiste kennis moeten hebben over voeding, beweging en meer.

Schrijf voor jezelf eens op wat jij denkt nodig te hebben om succesvol af te vallen. Bij deze geef ik alvast een paar punten die je goed op weg kunnen helpen:

 • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
 • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
 • Tips en trucs over afvallen en een gezonde levensstijl

Kan jij je wel vinden in deze punten, dan kan ik je van harte de Afslank Receptenbijbel aanraden. Als je eenmaal snapt hoe je je lichaam op de juiste manier kan verzorgen, zal het afvallen je veel gemakkelijker afgaan.

Wat je wel nodig hebt is gezond verstand, een keuken en motivatie. Je zult merken dat gezond leven heel leuk is, want je valt er niet alleen van af, je gaat je er ook lekkerder door voelen en dit zullen mensen in je omgeving gaan opmerken.

Veel beter dan dit zal het de komende 10 jaar waarschijnlijk niet worden. Of besteed je liever honderden euro’s aan peperdure diëten of diëtisten, die je nooit zullen leren wat in dit boek staat? Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Resensie: Modifast Intensive dieet
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
2.5

Samenvatting

Het Modifast Intensive dieet maakt veel beloftes die niet waar kunnen worden gemaakt.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

10 Reacties
 • jihi

  1 juni 2016 op 08:25 Beantwoorden

  Ik heb mijn voeding totaal omgesteld ivm met erg overgewicht. 15kg kwijt sinds begin 2016. maar mijn valkuil is, dat ik de laatste tijd te weinig at en niet meer wisst wat eten. en er is mij nu toch modifast aanbevolen om dit een paar weken te doen tot ik weer meer zin en trek in eten krijg. dit hier boven klingt erg negatief maar je moet het een beetje globaal zien.

 • Tux

  18 april 2017 op 18:46 Beantwoorden

  De schrijver dezes wil zijn product aanprijzen door onzin te verkondigen over andere afvalproducten. Fruit is niet aan te raden vanwege suiker idd en in halvarine zitten GEEN transvetten. Modifast is erg goed om wat af te vallen als je diabetes hebt en insulineresistent bent. Gebruikmodifast alleen onder begeleiding van bv huisarts of andere professional. In modifast zit wel alles wat je nodig hebt, bewertkt voedsel is niet per definitie slecht. Wat je zeker niet moet doen is afvalboeken en -plannen kopen van zgn online-experts die onzin uitkramen zoals op deze site. Vraag je huisarts!

  • Laurens Helmstäter

   7 mei 2017 op 17:05 Beantwoorden

   Ten eerste heb ik geen eigen producten. Ik promoot alleen producten waarvan ik vind dat ze waardevol zijn voor mensen die willen afvallen en een betere gezondheid willen krijgen. Modifast laat je misschien wel afvallen, maar het is niet een product waarmee je optimale gezondheid bereikt. Ook heb ik nog nooit iemand ontmoet die voor zijn leven lang Modifast wilt/blijft gebruiken.
   Ten tweede hebben de meeste huisartsen 0 uren les gehad in voeding. Een therapeut/arts die orthomoleculaire geneeskunde heeft gestudeerd kan je zeer effectieve adviezen geven over de 4 belangrijke pijlers voeding, beweging, gedrag en ontspanning.

 • Anne

  4 juni 2017 op 08:02 Beantwoorden

  Laurens… als predieet voor een operatie schrijven ze ook modifast voor. Dat zijn geen huisartsen

 • Harriët

  10 april 2018 op 14:13 Beantwoorden

  Vind het vreemd dat Modifast zo afgekraakt wordt. Heb het jaren geleden voorgeschreven gekregen door een gediplomeerde medice dietiste. Het heeft mij in 10 weken tijd, waarin ik alleen 3 shakes tot me nam als “eten” ,0 kilo af laten vallen. Honger? Beetje ja op de 3e dag als je die doorstaat heb je het ergste gehad. Heb me nooit zo fit gevoeld als tijdens de modifastperiode. Ben daar bij jaren op mijn gewicht gebleven…

 • mariet Ebben

  13 april 2018 op 14:18 Beantwoorden

  mariet ik heb modifast bestelt ik ben benieuwd of ik ga afvallen al is het maar een paar kilo wegens mijn luchtwegen maar ik slik pretnison 5mg ik ben nu tot het einde meer kan ik niet meer slikken ik hoop dat ik met modifast wat afvalt want ik ben door de pretnison 15 kilo bijgekomen .

 • petra kruithof

  30 mei 2018 op 07:51 Beantwoorden

  Wat een gelul zeg. ik ben in 2002 obg van een dietiste mbv van modifast 58 kg in 8 maanden afgevallen. 3 zakjes per dag 8 maanden lang. de honger kan je stillen dmv groente rauwkost en bouillon. het afvallen is niet zozeer de kunst de kunst is je eetgewoontes veranderen voor de rest van je leven. dus nadenken wat je in je mond stopt. af en toe gebruik ik nog modifast om 2 tot 4 kg kwijt te raken en het werkt voor mij perfect. in 2018 ben ik nog steeds goed op gewicht!!!

 • M W

  22 september 2018 op 13:53 Beantwoorden

  0 kilo? Bedoel je 10, of 20…?

 • Ronald Gielink

  23 september 2018 op 19:08 Beantwoorden

  Modifast is een prima dieet voor mensen die mentaal zeer sterk zijn.
  Gebruik de intensive lijn.
  3 zakjes per dag en houd je daar ook aan.
  Ik ben in 9 weken 27 kg afgevallen.
  Je moet er wel intensief bij blijven sporten.
  Zelf sportte ik 5x per week.
  Ik lees veel klachten over hoofdpijn….
  Dat kun je zelf voorkomen door voldoende water te drinken zodat je lichaam de afvalstoffen kan afvoeren.
  Na 9 weken afbouwen conform het schema..

  En dan begint eigenlijk het echte werk pas…..je moet je eetgewoontes blijvend aanpassen en voldoende blijven sporten.

  Het is nu 6 jaar geleden en ik blijf netjes op gewicht.

  Denk dus niet….dat doe ik wel even.
  Mentaal zeer zwaar en zeker niet voor iedereen weggelegd.

  Verder een prima dieet….iedereen die denkt verstand van voeding en diëten te hebben heeft er wel een negatieve mening over.

  Mijn mening….kun je het aan….dan vooral doen. 27 kg in 9 weken met afzien is beter dan een half jaar tot een jaar sukkelen.

 • vl

  5 augustus 2019 op 16:35 Beantwoorden

  een professor hier in belgie ,die zich bezig houd met dieet en voeding ,prijst heel erg modifast intensif aan ,wie ben jij om dit af te breken ,ook voor uw zakken te vullen dan ,schaam u ,

Plaats een reactie