web counter
Montignac Dieet Review: Slank Worden Door Te Eten? + Tips
Montignac dieet

Montignac Dieet Review: Slank Worden Door Te Eten? + Tips

Blijven eten en toch slank blijven? Dat is het basis idee van het Montignac Dieet.

Volgens de Franse dieetgoeroe Michel Montignac kom je namelijk niet aan door teveel te eten, maar door verkeerd te eten. Het gaat dus niet alleen om het tellen van het aantal calorieën, maar vooral om de soorten calorieën die je eet en de combinatie daarvan.

Heb jij dus geen zin om minder te gaan eten, maar wel anders te gaan eten, dan is het Montignac Dieet misschien wel iets voor jou. In dit artikel zal ik jou vertellen wat de voor- en nadelen zijn van dit dieet, wat de ervaringen zijn en of het verstandig is om dit dieet te gaan volgen.

Wat is het Montignac dieet?

Dit dieet was met name in in jaren ’90 erg populair door het boek “Ik ben slank want ik eet!” van dieetgoeroe Michel Montignac. Dit dieet is ontstaan in 1986 door onderzoek uitgevoerd door Amerikaanse wetenschappers.

Deze wetenschappers kwamen erachter dat glucose-schommelingen in het bloed zoveel mogelijk voorkomen moeten worden, voor als je wilt afvallen. Deze schommelingen veroorzaken namelijk een groter hongergevoel, waardoor je dus neigt naar teveel en ongezond eten.

Daarom is het Montignac dieet voornamelijk gebaseerd op het vermijden van voeding met slechte koolhydraten. Deze voeding kan je vervangen met voeding die bestaat uit goede koolhydraten.

Het onderscheid tussen slechte en goede koolhydraten wordt gedaan op basis van de GI (Glycemische Index). Goede koolhydraten hebben een GI lager dan 50 en slechte koolhydraten een Gi die hoger ligt dan 50. Hoe lager de GI waarde, hoe stabieler de glucose-schommelingen in je bloed zullen zijn.

Michel Montignac heeft het in zijn boek niet alleen over de koolhydraten. Ook ontstaat volgens hem overgewicht door de verkeerde combinaties van vetten en koolhydraten te eten. Kort gezegd vindt hij dat je vetten en koolhydraten het best niet samen moet eten.

Verder zijn de basisprincipes van het Montignac dieet als volgt:

 • Controle krijgen over het lichaamsgewicht
 • Bescherming van hart en bloedvaten door de juiste vetten
 • Verbeteren van fysieke en geestelijke conditie door voeding die rijk is aan vitamines en mineralen
 • Het samen laten gaan van voedingswaarde en gastronomie
Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe werkt het Montignac dieet?

Het Montignac dieet bestaat uit 2 fases.

Fase 1: Afslankfase

Deze fase duurt 3 maanden en is de bedoeling dat je ongeveer 10 kilo afvalt. Het is de bedoeling dat je de regels strikt opvolgt. Pas na 3 maanden mag je af en toe zondigen.

Gedurende deze tijd mag je koolhydraten niet combineren met vetten. Je mag uitsluitend eiwitten met vetten, of eiwitten met koolhydraten tegelijk eten. Daarbij mag je ook alleen koolhydraten eten die geen hogere GI waarde hebben dan 50. Dat zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen zoals fruit, groente, peulvruchten, volkoren pasta, zilvervliesrijst en volkoren brood.

Fase 2: Onderhoudsfase

In de fase mag je langzaam vetten gaan combineren met koolhydraten. Ook mag je soms voeding eten met een te hoge GI waarde, zoals aardappelen.

Voedingsmiddelen die je nog steeds niet mag eten zijn suiker, witbrood, maïs, frisdranken, bier, koffie en melk.

Verder mag je deze fase zolang volgen als je zelf wilt.

Voordelen en nadelen

De voordelen van het Montignac dieet zijn:

 • Je hoeft maar weinig voedingsmiddelen te vermijden
 • Je mag onbeperkt eten, zolang je maar geen koolhydraten met vetten combineert
 • Je krijgt alle benodigde voedingsstoffen binnen
 • Je mag het dieet levenslang volgen

De nadelen van het Montignac dieet zijn:

 • Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het scheiden van vetten en koolhydraten je sneller laat afvallen
 • Het dieet is niet erg praktisch, vanwege het scheiden van vetten en koolhydraten
 • Als je niet weet welke voedingsmiddelen vetten bevatten of koolhydraten, dan wordt het een enorm gepuzzel
 • De menu’s die in het boek staan, nemen veel tijd in beslag
 • Je valt erg langzaam af

Ervaringen van het Montignac dieet

De ervaringen over dit dieet zijn veelal hetzelfde. Het lukt de meeste mensen wel om een aantal kilo’s te verliezen, maar dit gaat niet heel snel. Dit hoeft absoluut niet vervelend te zijn, want te snel afvallen veroorzaakt het jojo-effect en is vaak niet gezond.

Dit dieet is wel makkelijk vol te houden, omdat je nog zoveel wel mag eten en geen calorieën hoeft te tellen. Wat wel weer als vervelend wordt beschouwd, is dat je echt moet weten welke voedingsmiddelen vetten of koolhydraten bevatten.

De Afslank Receptenbijbel methode!!

Het Montignac dieet heeft veel kenmerken van een goed en gezond dieet. Toch kunnen sommige punten nog zeker worden verbeterd. Het is namelijk vreemd en uniek om de vetten en koolhydraten te scheiden. Dit is nooit bewezen en kost daarbij veel tijd en moeite om hier telkens rekening mee te houden.

Daarbij is het mogelijk om veel sneller af te vallen en toch op een gezonde manier.

Met de juiste gewoontes en kennis over voeding kan jij na 5 weken al 10 kilo afvallen, in plaats van na 3 maanden zoals met het Montignac dieet.

Wil jij echt iets leren over je lichaam en hoe je gezonde gewoontes levenslang kan volhouden die ervoor zorgen dat je op streefgewicht blijft? Kom dan nu in actie en bestel het moderne eBoek de Afslank Receptenbijbel.

Dit boek geeft je niet alleen de beste tips over vet verbranden, maar brengt gezond eten en afvallen heel dicht bij elkaar en geeft zeer veel praktische informatie over het creëren van een gezonde leefstijl.

Let op: dit is geen traditioneel diëten boek, maar leert jou dé methode, die geschikt is voor iedereen, om voor altijd gezond te kunnen eten, zodat je geen diëten meer hoeft te volgen.

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Recensie: Montignac dieet
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
3

Samenvatting

Het dieet is niet erg praktisch en de menu’s nemen nogal wat tijd in beslag. Verder laat het je dieet wel minder eten. Daarom is het Montignac dieet niet al te effectief om af te vallen.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie