web counter
Het OERsterk Programma: Proactief Werken Aan Gezondheid
OERsterk programma

Het OERsterk Programma: Proactief Werken Aan Gezondheid

Drs. Richard de Leth heeft het online OERsterk Programma ontwikkeld voor mensen die hun gezondheid in eigen hand willen nemen, slank willen worden of af willen van allerlei vage klachten.

Richard de Leth (bekend van bestsellers ‘OERsterk’ en ‘OERsterk leven’) is er namelijk van overtuigd dat gezondheid afhankelijk is van jouw vrije wil en kennis.

Daarom heeft hij een online training ontwikkeld, waarbij je de kennis van een professional op een presenteerblaadje krijgt aangeboden.

Na het lezen van dit artikel weet je alles rondom het OERsterk Programma en ben je in staat om een weloverwogen beslissing te maken om het product wel, dan wel niet te kopen.

Wie is Richard de Leth?

OERsterk programma - Richard de Leth
Drs. Richard de Leth

Richard de Leth was al op jonge leeftijd door het menselijk lichaam en door gezondheid gefascineerd. Hij behaalde zijn doctoraal geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar koos voor de complementaire geneeskunde (preventieve geneeskunde) in plaats van het artsenexamen.

Hij voelde zich niet thuis in de reguliere geneeskunde. Hij wist alles over ziekte en de dood, maar niets over optimale gezondheid en het leven.

Hij vond dat er te weinig aandacht werd besteed om de oorzaak van de klachten aan te pakken. Het draaide voornamelijk om symptoombestrijding met farmaceutische medicijnen.

Hij besloot zich te specialiseren in de orthomoleculaire geneeskunde en psycho-neuro-immunologie. Dit zijn studies die kort gezegd kijken naar hoe de mens evolutionair in elkaar zit. Ook verdiepte hij zich in voeding, kinesiologie, psychologie en fytotherapie.

In 2008 heeft Richard zijn praktijk voor Integrale Geneeskunde opgericht. Hier kan je terecht voor lichaamsvriendelijke behandelwijzen om de balans te herstellen vanuit de oorzaak van een bepaalde klachten. Denk hierbij aan:

 • Overgewicht
 • Diabetes
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Spijsverteringsproblemen
 • Moe en gebrek aan energie
 • Vage klachten zonder oorzaak te kunnen vinden

Ondertussen kan Richard zich auteur noemen van de bestsellers:

 • OERsterk: Gezond, fit en slank volgens de natuur
 • OERsterk Leven: Totaalconcept voor een sterk lichaam en vrije geest

Daarnaast is hij ambassadeur van de biologische supermarktketen EkoPlaza en geeft hij lezingen en masterclasses door heel Nederland.

In 2016 heeft hij het OERsterk Programma gelanceerd!

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Wat is het OERsterk Programma?

Het OERsterk Programma is een online training waarmee je stap voor stap langs alle belangrijke aspecten van je gezondheid wordt geleid.

Stel je eens voor dat je net zoveel over gezondheid zou weten als een professional!

Het ‘OERsterk Programma: Gezond, fit en slank in 10 weken’ is voor iedereen die toe is aan een ander, beter en gezonder leven… en die daar zo snel mogelijk mee wilt beginnen.

In tien weken tijd zal Richard de Leth jouw de kennis geven die hij door jaren studie, onderzoek en ervaring heeft opgebouwd. Niet met een saai (e)boek, maar met 120 video’s en kant-en-klare trainingsmodules die je eenvoudig op je computer of tablet kunt inzien:

Oersterk programma - modules

Verwar het OERsterk Programma niet met een (tijdelijk) dieet.

Het gaat veel verder dan een aanpassing van je voedingspatroon. De psyche en de juiste hoeveelheid beweging en ontspanning zijn net zo belangrijk. Na het volgen van zijn training ben je zelf in staat je dieet en levensstijl aan te passen voor de rest van je leven.

Waarom het OERsterk Programma?

Heb jij regelmatig last van vage klachten zoals:

 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Terugkerende pijntjes
 • Slapeloosheid
 • Darmproblemen (diarree)

Ben je hiervoor al naar de huisarts geweest, maar ben je er niet echt wijzer of beter van geworden? Of is er een bepaalde pil die je nu moet gaan slikken om de symptomen te onderdrukken?

Simpelweg komt het met dit soort klachten er vaak op neer dat je er maar “mee moet leren leven”.

Op dat moment kan je drie dingen doen:

 1. Klagen, zeuren en ervan balen dat uitgerekend jij zo’n vage klacht moet hebben
 2. Het accepteren en doorgaan met de orde van de dag
 3. Achterhalen wat de oorzaak van je klacht is en opzoek gaan naar een oplossing

Klagen of het accepteren zijn waarschijnlijkst de makkelijkste keuzes. Het is namelijk niet eenvoudig om de oorzaak van je klacht te gaan onderzoeken.

In de meeste gevallen zal ook je omgeving je hierbij niet bepaald stimuleren. Maar dat betekent niet dat je het er daarom maar bij moet laten zitten.

Hoe geweldig zou het zijn om te leren hoe je de oorzaken van deze klachten zelf kan ontdekken?

Helaas krijg je deze kennis niet op de lagere- of middelbare school of via andere reguliere kanalen. Je moet er echt zelf naar opzoek gaan. Het OERsterk Programma vervult hierin een belangrijke rol!

Het OERsterk Programma en de gezondheidszorg

De huidige gezondheidszorg zit helaas zo in elkaar dat er wordt neergekeken op alternatieve- en preventieve geneeskunde, terwijl deze vorm van geneeskunde eigenlijk minstens zo belangrijk zou moeten zijn als de reguliere geneeskunde.

Wist jij dat 70% van de ziekten een gevolg is van onze leefstijl?

Er zijn in Nederland 5,3 miljoen mensen chronisch ziek. Daar vallen ziektes onder als hart- en vaatziekten, artrose, kanker en diabetes 2. Helaas groeit het aantal zieken nog steeds!

Ook kampen er ongeveer 8 miljoen Nederlanders met overgewicht!

“We leven wel langer” hoor ik dan mensen zeggen! Dat klopt, maar de vraag is hoe?

Gemiddeld heeft een vrouw vanaf haar 42e jaar en een man vanaf zijn 48e jaar te maken met een chronische ziekte.

Het is dus niet zozeer belangrijk of we steeds ouder te worden, maar hoe we steeds ouder worden!

Zoals Richard de Leth ook wel zegt:

Is je lijf je lief, leef dan preventief.

Conclusie: OERsterk Programma de moeite waard?

Ik kan eigenlijk niets negatiefs zeggen over het OERsterk Programma. Ik heb al behoorlijk wat diëten, plannen en programma’s onderzocht en behandeld, maar dit is verreweg het meest complete en unieke pakket wat betreft afvallen en gezondheid.

Eigenlijk zou elke Nederlander toegang moeten hebben tot deze informatie. Het Voedingscentrum zou daarin een belangrijker rol kunnen spelen, maar helaas is hun advies onvoldoende en te gekleurd. Zie mijn eerdere artikel over de Schijf van Vijf.

Helaas zul je wel een redelijk geldbedrag moeten over hebben voor deze online training. Alleen staat dit bedrag in het niets als je kijkt naar wat je uitgeeft aan je zorgverzekering. Of je nu wil of niet, je bent per jaar zo’n € 1.000 of meer kwijt aan alleen al premie! En dan heb ik het nog niet eens over de gevallen die je moet betalen van het eigen risico

Waarom investeren dan zo weinig mensen proactief in hun gezondheid? Stel je voor dat een groot deel van de mensen dit wel zouden doen. Zouden de zorgkosten dan niet veel lager liggen? En zouden er niet veel minder mensen ziek zijn?

Helaas heb je nauwelijks in de hand welke keuzes andere mensen maken. Ze zeggen niet voor niets “een betere milieu begint bij jezelf”. Zo is het ook met gezondheid.

Zolang jij stappen maakt naar een proactieve leefstijl, zullen mensen in je omgeving geïnspireerd raken en graag met jou meedoen!

Of je nou vage klachten hebt, gezond oud wilt worden of wilt afvallen, met het laagdrempelige online OERsterk Programma zal iedereen erg veel kunnen leren over de preventieve geneeskunde in simpele taal!

Wat krijg ik bij het OERsterk Programma?

Als je het OERsterk Programma vandaag nog bestelt krijg je:

 • 10 modules geschikt voor 10 weken
 • Levenslang toegang tot 120 video’s en andere materialen
 • Veel aanvullende achtergrondinformatie
 • Bonus: 2 live webinars waarin Richard persoonlijk je vragen beantwoord
 • Bonus: het e-book “OERsterk koken!” t.w.v. € 15,00
 • Gezondheidskennis van een professional… maar zonder dat je daar jaren voor hoeft te studeren of duizenden euro’s in hoeft te investeren

Hoe bestel ik het OERsterk Programma?

Dat is heel simpel:

 • Je bestelt het OERsterk Programma via deze link
 • Klik op de blauwe knop “Ja, ik doe mee aan het OERsterk Programma”
 • Vul daarna je e-mailadres in
 • Je ontvangt dan direct je toegangsgegevens
 • Daarna ontvang je elke week (10 weken lang) een e-mail met de link naar de module

Mocht er iets toch niet lukken of niet goed gaan, dan staat het team van Richard klaar om je te helpen. Stuur dan gewoon een mailtje naar het speciale e-mailadres dat ze daarvoor in het leven hebben geroepen en je wordt persoonlijk (zelfs telefonisch als het nodig is) verder geholpen.

Klik hier voor meer informatie: Het OERsterk programma

Recensie: OERsterk Programma
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
4.8

Samenvatting

Drs. Richard de Leth heeft zeer goed nagedacht over Het OERsterk programma. Je kan hiermee daadwerkelijk alles leren over een gezonde levensstijl. Je moet wel echt gemotiveerd zijn om een aantal vaste patronen om te gooien. Ook is het bedrag wat je betaalt voor deze online training niet gering, maar wel absoluut de moeite waard.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie