web counter
Over
Gezond Afvallen - Laurens

Hoi, mijn naam is Laurens Helmstäter. Ik ben 33 jaar en alles wat met gezondheid te maken heeft, kan mij enorm fascineren!

Nadat ik over de jaren heen steeds meer informatie had verzameld over afvallenvoeding, bewegingstress en het psyche, besloot ik in 2013 mijn kennis via EchtGezondAfvallen.nl te gaan delen met de rest van de wereld.

Vervolgens ben ik orthomoleculaire geneeskunde gaan studeren bij Natura Foundation. Hierdoor mag ik mij sinds 2017 orthomoleculair therapeut noemen. In 2018 heb ik opleiding HBO Medische Basiskennis afgerond. In 2019 ga ik starten met de 3-jarige opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie.

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid met voeding waar toen van werd gedacht dat het gezond was. Mijn moeder kookte wel altijd met verse, vaak biologische ingrediënten. Toch als ik erop terugkijk was het niet altijd super gezond, maar absoluut niet zo ongezond als hoe de meeste mensen tegenwoordig eten. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Al 9 jaar ben ik bezig mijn kennis te verbreden over afvallen en gezondheid. Wetenschappelijke onderzoeken worden steeds beter uitgevoerd, waardoor de kennis die hieruit voortvloeit, steeds betrouwbaarder en interessanter is. Daarom zal mijn zoektocht naar optimale vitaliteit nooit eindigen.

Twee jaar geleden geloofde ik nog in het gezegde “Je bent wat je eet”, maar dat dekt niet de hele lading voor een gezond en slank lichaam. Het gezegde waar ik nu naar leef is “Je bent niet wat je eet, maar wat je absorbeert”.

Je kan namelijk nog zo gezond eten, als je lichaam door bijvoorbeeld stress de gezonde voedingsstoffen niet voldoende opneemt, zal je nog steeds geen optimale gezondheid bereiken.

Gezond leven en gezond zijn bereik je niet alleen maar door het eten van gezonde voeding. De juiste beweging, voldoende ontspanning/slaap en emotionele vrijheid zijn net zo belangrijk!

Waarom is EchtGezondAfvallen.nl opgericht?

Tegenwoordig eten we geen echte voeding meer, maar producten van grote voedselfabrikanten! Voordat deze creaties uiteindelijk op ons bord liggen, zijn ze volgestopt met suikers, zoetstoffen, geur- en kleurstoffen en nog meer ongezonde calorieën die meer kwaad dan goed doen voor onze gezondheid.

Zijn we ons eigenlijk wel bewust van wat voor zooi we hedendaags allemaal naar binnen werken? Of weten we het wel, maar vinden we andere dingen gewoon belangrijker? Hoe dan ook, de gevolgen zijn immens!

Ondervoeding is altijd een wereldwijd probleem geweest. Toch is sinds een paar jaar één derde van de wereldbevolking te zwaar. Wat nog erger is, is dat er tegenwoordig meer mensen sterven aan overgewicht dan aan ondergewicht. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat we nu te maken hebben met een zeer ernstige gezondheidscrisis.

Niet alleen overgewicht is een probleem van deze tijd. Welvaartsziektes zoals obesitas, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type 2 komen steeds vaker en op eerdere leeftijd voor!

Dit allemaal heeft één en dezelfde oorzaak en dat is onze leefstijl. Ik wil jou graag laten inzien dat teruggaan naar de basis de norm moet worden. Gezonde, verse, pure, eerlijke, duurzame en onbewerkte voeding is het enige antwoord op deze crisis!

Wat vind je op EchtGezondAfvallen.nl?

EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om jou te helpen kiezen bij het juiste dieet, de beste sport en de meest optimale en gezonde voeding. En zoals de naam al doet vermoeden gaat deze site ook over gezond afvallen! Toch ligt mijn focus vooral bij jou helpen met het creëren van een gezonde leefstijl.

EchtGezondAfvallen.nl gaat niet over eentonige- of crash diëten. Sterker nog, ik ben eigenlijk een tegenstander van 99% van alle diëten. De meeste diëten suggereren namelijk dat je tijdelijk je lichaam gaat uithongeren en/of tijdelijk een veel te eenzijdig voedingspatroon volgt.

De gevolgen op de korte termijn hiervan zijn stress en vaak een slechtere gezondheid. Op de lange termijn zal het jojo effect toeslaan en kom je tot de conclusie dat je weer hebt gefaald. Zo zal je na een dieet niet alleen nog verder van je doel zijn verwijderd, je hebt ook nog steeds niets geleerd over hoe je je lichaam op de juiste manier hoort te verzorgen!

Met EchtGezondAfvallen.nl wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Ik word er gelukkig van als ik andere mensen kan helpen bij het creëren van een gezonde leefstijl en te laten inzien dat afvallen ook zonder een dieet kan. Dit doe ik door gratis artikelen te publiceren en gratis ebook/nieuwsbrieven te versturen. De kennis die ik hiervoor gebruik haal ik uit mijn opleidingen, bijscholingen, boeken, documentaires en lezingen van deskundigen die mij weten te prikkelen.

Geweldig dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn website en mijn verhaal te lezen. Ik hoop dat je op deze website vindt wat je zoekt en zo jezelf weer een beetje verder hebt geholpen bij een gezonder en langer leven!

Gezonde groet,

Laurens Helmstäter

Volg mijn blog op:

Facebook
Instagram
Twitter
Google+