web counter
Power Slim Dieet Review: Is Dat Dom Of Slim Afvallen?
Power Slim dieet

Power Slim Dieet Review: Is Dat Dom Of Slim Afvallen?

Het Power Slim dieet is ontworpen door het bedrijf Power Plate Nederland. Zij zijn bekend van de Power Plate en andere bekende afslankapparaten en afslankhulpmiddelen. Bouwend op deze successen hebben ze ook geprobeerd het Power Slim dieet groot en bekend te maken en dat is aardig gelukt.

Maar is het slim om met het Power Slim dieet aan de slag te gaan? In deze review leg ik uitgebreid uit wat ik vind van het Power Slim dieet en wat de ervaringen zijn.

Wat is het Power Slim dieet?

Het dieet is gebaseerd op het veranderen van het ongezonde eetpatroon bestaande uit het voornamelijk voeding bestaande uit suikers en vetten, naar een gezond eetpatroon bestaande uit grotendeels eiwitten.

Het bedrijf achter het Power Slim dieet gaat er vanuit dat afvallen en vetverbranding positief worden beinvloed als de eiwitten in het voedingspatroon worden verhoogd en koolhydraten en vetten drastisch worden verlaagd.

Dit dieet is geen crashdieet is, maar staat gewoon toe dat je net zoveel calorieën eet als dat je lichaam gebruikt. Oftewel niet minder eten, maar anders eten is wat de slogan zegt. Hierdoor is het dieet makkelijk vol te houden, omdat het hongergevoel vrijwel niet aanwezig is.

Ook is het dieet makkelijk vol te houden vanwege het ruime assortiment. Het PowerSlim dieet bevat maar liefst 120 verschillende producten, variërend van muesli, stracciatella yoghurt, broodjes en repen tot pasta, heerlijke smoothies, desserts en zelfs ijs. De keuze is dus groot en daarbij hebben de makers gestreeft naar producten met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Daarbij kan je met het Power Slim dieet een gewichtsverlies van 6 tot 9 kilo binnen vier weken bereiken.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe werkt het Power Slim dieet?

Het Power Slim dieet bestaat uit drie fasen:

 • Fase 1:  Strikte fase In deze fase neem je per dag 5 tot 7 producten van Power Slim.Verder heb je de keuze uit mager vlees, vis, eieren en vele soorten groenten en smaakmakers. Je bereikt in de fase het grootste gewichtsverlies.Deze fase duurt 2 keer 21 dagen en moet je aanhouden tot je 80 procent van het gewicht dat je wilt verliezen behaald hebt.
 • Fase 2: Overgangsfase In de overgangsfase bereik je je streefgewicht. Er worden geleidelijk meer soorten voedingsmiddelen aan het menu toegevoegd. Brood, fruit, kaas, noten en graanproducten komen stapsgewijs weer terug op het menu. Je Power Slim voedingscoach leert je wat de goede keuzes en hoeveelheden zijn. Deze fase duurt minimaal 52 dagen en moet je aanhouden totdat je op je streefgewicht bent.
 • Fase 3: Stabilisatiefase Nu je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt hou je nog steeds contact met je voedingscoach. Op gewicht blijven is immers de grootste uitdaging van afvallen. Daarom leer je in de stabilisatiefase gezond te eten om je gewicht te stabiliseren en te leren behouden. Je neemt alleen nog de tussendoortjes van Power Slim. Bij een groot gewichtsverlies blijf je voor minimaal een jaar onder begeleiding van je Power Slim voedingscoach. Zo helpen we je het jojo-effect te voorkomen. Deze fase duurt minimaal 10 dagen.

Ervaringen van het Power Slim dieet

De ervaringen die op internet te lezen zijn lopen uiteen.

De één zegt er wel baat bij gehad te hebben, maar weer een ander zegt zelfs te zijn aangekomen. Het grote assortiment wordt als prettig ervaren, maar de prijzen van het volgen van dit dieet vinden de meeste mensen toch wel weer erg hoog.

Nadelen van het Power Slim dieet

Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van diëten, omdat deze vaak maar tijdelijk werken. Toch is het Power Slim dieet lang niet zo slecht.

Dat je niet hoeft te doen aan calorierestrictie vind ik zeer positief en ook dat ze hebben nagedacht bij het zoveel mogelijk toepassen van natuurlijke ingredienten in hun voedingsproducten.

Toch zijn er ook een paar nadelen. In de praktijk zal de nadruk toch voornamelijk liggen op de voedingsproducten van het Power Slim dieet. Daar verdienen ze immers het meeste geld mee. Daardoor is het voor de consument een stuk lastiger om na het dieet zelf geschikte voedingsproducten te kopen uit de plaatselijke (super)markt.

Een ander nadeel is dat het Power Slim dieet in het begin erg veel eiwitrijke voeding bevat. Dit zorgt voor een grote belasting op de lever en nieren, wat op latere leeftijd problemen kan geven. Daarbij is het geen slechte keuze om koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden, maar gezonde vetten kunnen eigenlijk niet gemist worden bij een gezond voedingspatroon en daarvan zegt Power Slim dat je deze in de 1e fase ook zoveel mogelijk moet vermijden.

Hoe slim afvallen zonder dieet?

Wil jij graag geld besparen en blijvend afvallen zonder dieet? En wil jij alles weten over welke voeding je nou echt dik maakt en welke voeding je wel kan blijven eten?

Kies er dan voor om het eBoek de Afslank Receptenbijbel te bestellen.

Dit boek is gebaseerd op de nieuwste inzichten en vertelt jou eindelijk eens de waarheid over hoe je echt verantwoord en gezond kan afvallen. Zo heb je helemaal niemand meer nodig die jou vertelt wat je moet doen, maar heb je zelf genoeg kennis om gezond te kunnen afvallen.

LET OP! Dit is geen (tijdelijk) dieet, maar helpt jou met het aanleren van een gezonde levensstijl voor de rest van je leven. Het afvallen gaat vervolgens vanzelf…

Dus vraag jezelf eens af: wil jij doorgaan met allerlei diëten, die ook nog eens geld blijven kosten? Of wil je eindelijk eens echt inzicht krijgen in hoe je gezond kan afvallen zonder speciaal dieet en met echt gezonde voeding?

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Recensie: Power Slim dieet
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
2.8

Samenvatting

Als je snel wilt afvallen, kan het Power Slim dieet je zeker een setje in de goede richting geven. Wil je ook werken aan een betere gezondheid, dan kan je beter niet kiezen voor dit dieet.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

12 Reacties
 • Jeroen

  25 januari 2017 op 10:46 Beantwoorden

  Het grote nadeel van Power Slim is dat je een groot kort aan Kalium binnen krijgt. Let daarbij op !!
  Mijn vriendin heeft een Kalium waarde gehad van onder de 2. Dit is echt levensbedreigend, je spieren gaan verkrampen (armen, benen, nekspieren), maar je hart ernstige problemen geven. Hartstilstand ligt op de loer !!!!

 • Rita

  1 februari 2017 op 18:19 Beantwoorden

  Dat kalium tekort is raar, want zit in alle groenten, amandelmelk, noten en die kun je gewoon eten. Ik doe het nu een poosje en ben nu wel een beetje klaar met alle zakjes en pakjes. Koolhydraatarm geloof ik zeker, en bij de supermarkten kun je goed koolhydraat arm brood kopen (sportbroek van Dirk is een aanrader, dikke plakken snijden, 1 snee per maaltijd). Ik ben op de goede weg, maar verhip wat is het moeilijk om je leefstijl te veranderen !

 • Rita

  1 februari 2017 op 18:20 Beantwoorden

  Sportbroooooood, niet sportbroek, die smaken niet lekker!!!

 • Anoniem

  1 maart 2017 op 13:14 Beantwoorden

  Kijken of ik het goed heb begrepen…. je geeft hier jouw oordeel over diëten van anderen. Prima dat kan. Maar daarnaast promoot je hier ook je eigen boek? Beetje raar niet.

 • Anoniem

  1 maart 2017 op 13:32 Beantwoorden

  Nog even aanvullende informatie: PowerSlim producten zouden duur zijn… ik lees niks over dat een klant wekelijks gratis begeleiding krijgt, het gratis begeleiden zit uiteraard in de prijzen van de producten verwerkt. Suggereren dat producten duurder zijn is dan vrij kort door de bocht. Als je een vergelijk wilt maken tussen de diëten, mag je ook gerust een lange termijn visie hanteren. Kijk dan eens na de resultaten na een 1 jaar. Uit ervaring sprekend ben je met Powerslim het beste af. De begeleiding van PowerSlim is hier een belangrijk onderdeel van. Zij leren je inderdaad anders (bewust) eten en niet minder. En zij zorgen ook voor dat stukje motivatie wanneer je het zwaar hebt. Desondanks leuke website, succes met je ebook.

 • Harmien Haan

  23 mei 2017 op 12:42 Beantwoorden

  Als je snel wilt afvallen, kan het Power Slim dieet je zeker een setje in de goede richting geven. Wil je ook werken aan een betere gezondheid, dan kan je beter niet kiezen voor dit dieet.

  Beste Laurens, maak van setje een zetje in de goede richting!

 • Xandra

  10 juli 2017 op 10:23 Beantwoorden

  Ik ben nu ruim 2 maanden bezig en de gewenste 10 kilo afgevallen.
  De reden dat ik het dit keer wel vol heb kunnen houden is het lekkere en ruime assortiment. Ook de wekelijkse weegmoment bij mijn diëtiste werkt erg motiverend.
  Wat fijn om te diëten zonder de hele dag geplaagd te worden door een onrustig honger gevoel.
  Complimenten voir dit dieet!
  Xandra

 • Cornelia

  13 september 2017 op 17:52 Beantwoorden

  Ik ben 12 kip afgevallen met PowerSlim. dit is mij met geen enkel ander dieet gelukt.
  Ben nu bezig met het natraject PowerSlim dat vergeet je ook te vermelden. Het na traject is het belangrijkste van het Dieet. Je ideale gewicht behouden, en hier krijg ik een super begeleiding bij. Nee, voor mij is het helemaal een top dieet. En misschien hangt het ook wel af van de begeleiding ik had een super Coach.

  • Peggy

   3 april 2018 op 12:47 Beantwoorden

   Powerslim is het beste wat me is overkomen ! . Top dieet. Ben nu al 4 maanden op gewicht.

 • N. Koolenbrander

  22 januari 2018 op 14:34 Beantwoorden

  Hallo, ik verbaas mij over deze review, ik ben zelf 13 kg afgevallen met PowerSlim en SUPER tevreden! De producten waren altijd erg lekker en ja wel een beetje duur maar daarvoor kwam ik dan ook élke week bij mijn coach die mij motiveerde en ondersteunde (hiervoor is het mij nooit gelukt meer dan 5 kg kwijt te raken). Ik praat nu over 2 jaar geleden en het gewicht is er nog steeds af. Ik heb uiteindelijk een voor mij passend voedingsschema gekregen van mijn toenmalige coach en veel tips m.b.t. sporten en ik heb nog geen seconde spijt gehad van het dieet (ik eet nu alles weer uit de supermarkt). Dat het goed was voor mijn lichaam bleek wel uit het feit dat mijn nagels en haar het veel beter deden en mijn lever en nieren doen het uitstekend! Ja u verneemt het al ik ben wél fan en daarom post ik nu ook mijn reactie. En zoals al iemand anders schreef, het is een beetje raar dat iemand die zelf een dieet verkoopt een ander dieet afkeurt, iets met ‘slagers, keuren, en eigen vlees’ haha, Groeten!

 • Bowie

  11 april 2018 op 23:49 Beantwoorden

  Ik ben inmiddels precies 3 maanden bezig met PowerSlim en vind het super. Nooit honger, hele lekkere recepten, heerlijke producten en zeer goede begeleiding. Ik ben inmiddels al iets meer dan 19 kilo kwijt. Ik wil (moet) nog veel meer afvallen, maar ga zeker door. Ik kan het iedereen aanraden.

 • Ilse

  7 november 2018 op 17:55 Beantwoorden

  Ik was ook goed begonnen met powerslim. Totdat na een maand mijn darmen gingen protesteren. Darmontsteking tot gevolg door de obstipatie. Deze werd weer veroorzaakt door de vele soja eiwitten. Toen ik er achter kwam dat mijn schildklierwaarden verslechterden (ben schildklierpatient) ben ik me nog meer gaan verdiepen. Ook dit komt door de vele inname van de soja.
  Voor mij nooit meer dit dieet. Ook de informatie over wat het met je doet en de inhoud van de producten is mij niet volledig gegeven. Erg jammer, moet er nu hard aan werken om weer gezond te worden.

Plaats een reactie