web counter
Hoe Een Snel Afvallen Dieet Je Gezondheid Verknalt + Tips
Snel afvallen dieet

Hoe Een Snel Afvallen Dieet Je Gezondheid Verknalt + Tips

Wil jij snel afvallen en heb je dit wel eens geprobeerd met een crashdieet? Vlogen de kilo’s er na het dieet weer net zo hard aan als dat ze eraf gingen? Grote kans dat je deze vraag met een ‘ja’ beantwoordt.

Ben je daardoor jezelf niet gaan afvragen of zo’n snel afvallen dieet wel gezond is en of er andere manieren zijn om je doelstelling wel voor elkaar te krijgen? In dit artikel vertel ik je alles over een snel afvallen dieet en de wat de mogelijkheden zijn voor een blijvend resultaat.

Wat is een snel afvallen dieet?

Bijna alle diëten beloven dat je met hun methode snel kan afvallen en dat de overtollige kilo’s niet meer zullen terugkomen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar ik bijna geen van de gevallen kunnen deze beloftes worden waargemaakt.

De makers van deze diëten zijn veelal meer bezig met het promoten van hun dieet, dan een dieet te ontwikkelen waar mensen echt mee geholpen zijn. Vaak zijn deze diëten gericht op onjuiste waarheden en zijn zo in elkaar gezet, dat ze lekker simpel te volgen zijn. Helaas is afvallen niet zo simpel!

Dit soort snel afvallen dieet methodes bevatten bijna nooit alle essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft en zijn daarbij nooit voor een langere periode vol te houden. Daarbij geven deze diëten ook nog een na een korte tijd stress, waardoor afvallen nog moeilijk wordt.

Probeer dus te begrijpen dat:

Een snel afvallen dieet zal nooit werken!

Als deze stelling jou nogal verrast, lees dan even verder.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waarom een snel afvallen dieet nooit werkt?

Hier is een logisch antwoord op. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je lichaam zich altijd wilt aanpassen aan zijn omgeving en wat er wordt ingestopt.

Als je dus een snel afvallen dieet gaat volgen, zal je dus van de ene op de andere dag een ander voedingspatroon gaan aanhouden, dat meestal inhoud dat je gewoon een stuk minder gaat eten. Je lichaam heeft dit snel door en zal proberen dit op te vangen door alles wat het lichaam qua voeding binnen krijgt zo lang mogelijk vast te houden. Zo heeft het lichaam een reserve. Dit betekent ook dat je lichaam de vetreserves gaat aanspreken en die zullen dan ook worden verbrand. Je zult inderdaad merken dat je dunner wordt.

Heb je het gewenste gewicht behaald en je gaat dan weer leven en eten zoals je voor het dieet deed, dan denkt het lichaam nog steeds, dat alles wat er ingaat, snel opgeslagen moet worden. En zo kom je dus weer razendsnel aan.

Waarom is een snel afvallen dieet ongezond?

Naast dat een snel afvallen dieet niet werkt, is het ook erg ongezond voor lichaam en geest. Als je te snel afvalt betekent het dat je in korte tijd te weinig calorieën tot je neemt met als gevolg dat je stofwisseling vertraagd. Je lichaam verbruikt minder energie omdat het moet doen met de voedingsstoffen die het nog wel binnen krijgt.

Uiteindelijk zal je niet veel meer afvallen, je bent alleen ongezond bezig. Je lichaam krijgt te weinig energie en te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. Een extra nadeel dat hieruit kan voorkomen zijn het krijgen van vreetbuien.

Wat nog het meest kwalijk is, is dat het funest is voor je zelfvertrouwen. “Het lukt me toch niet!”, is een denkbeeld dat je juist moet voorkomen.

Hoe kan je dan wel gezond afvallen?

 • Drink veel water, 2 á 3 liter per dag
 • Eet veel groente en fruit
 • Vervang rund- en varkenvlees door vis en gevogelte
 • Eet noten en zaden
 • Eet gevarieerd
 • Drink meerdere kopjes groene thee per dag
 • Vermijdt gefrituurd voedsel, producten met veel suiker en light producten.
 • Eet niet meer dan 3 keer per dag
 • Sport of beweeg minstens 30 minuten per dag
 • Neem voldoende rust, minimaal 8 uur slaap per nacht
 • Permanente verandering van je levensstijl

Extra tips voor gezond afvallen

 • Kijk niet op de weegschaal, maar in de spiegel (of meet de omtrek van je middel)
 • Zorg ervoor dat je maximum gewichtsverlies niet meer is dan 1 a 2 kilo per week
 • Zorg voor dagroutines die helpen bij een gezondere levensstijl
 • Blijf zoeken naar tips over over gezond eten, gezonde recepten en ervaringen van andere mensen die je zou kunnen toevoegen in jouw levensstijl

Hoe gezond afvallen zonder crashdieet?

Het grootste probleem voor de meeste mensen is het daadwerkelijk aanpassen van hun levensstijl. Simpelweg omdat het nogal wat moeite en discipline kost om dit voor elkaar te krijgen. Toch is dat de enige en verantwoorde manier om ervoor te zorgen dat ook jij je weer fit, energiek en supergezond voelt.

Wees eens eerlijk naar jezelf. Je overgewicht gaat echt niet weg door een paar weken een snel afvallen dieet te volgen! Toch heb je wel de motivatie er nu iets aan te doen, anders was je niet gaan zoeken op internet naar een methode die voor jou wel gaat werken! Dit is dus het moment om actie te ondernemen.

Schrijf voor jezelf eens op wat jij denkt nodig te hebben om succesvol af te vallen. Bij deze geef ik alvast een paar punten die je goed op weg kunnen helpen:

 • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
 • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
 • Tips en trucs over afvallen en een gezonde levensstijl

Kan jij je wel vinden in deze punten, dan kan ik je van harte de Afslank Receptenbijbel aanraden. Nadat je de tips en trucs in dit boek hebt gelezen, kan je gelijk aan de slag gaan met de heerlijke recepten.

Het enige wat je nodig hebt is gezond verstand, een keuken en motivatie. Je zult merken dat gezond leven heel leuk is, want je valt er niet alleen van af, je gaat je er ook lekkerder door voelen en dit zullen mensen in je omgeving gaan opmerken.

Veel beter dan dit zal het de komende 10 jaar waarschijnlijk niet worden. Of besteed je liever honderden euro’s aan peperdure diëten of diëtisten, die je nooit zullen leren wat in dit boek staat? Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie