Sporten En Afvallen? Wat De Meest Effectieve Sporten Zijn Voor Afvallen


Artikelen over sporten en afvallen

Afvallen zonder sporten

Waarom Afvallen Zonder Sporten Mogelijk Is + Nuttige Tips

Wil je afvallen, maar is sporten niet voor jou weggelegd? Heb jij dan het gevoel dat het krijgen van een slank lichaam onmogelijk is voor jou? Dan zit je er flink naast.

Dit gevoel komt waarschijnlijk door het bekende gezegde dat je alleen kan afvallen door meer te gaan bewegen en minder te gaan eten. Toch is dat niet waar!

Je kan namelijk heel goed afvallen zonder sporten. Sterker nog, het is veel belangrijker om je eerst te focussen op het aanpassen van je eet- en voedingspatroon en daarna pas te gaan kijken naar de juiste hoeveelheid beweging. Ook is minder eten vaak helemaal niet de oplossing. Anders eten wel!

In dit artikel zal ik je alles vertellen over afvallen zonder sporten en waarom je moet streven naar een ander eet- en voedingspatroon! (meer…)

vet verbranden cardio

Vet Verbranden met Cardio: Vermijd 4 Veel Gemaakte Fouten

Als je wilt vet verbranden met cardio, is het een kwestie van lange uren maken in de sportschool op een hometrainer, loopband of stepper. Dat is tenminste wat veelal wordt aangenomen. Toch hoeft dat helemaal niet effectief te zijn. Het gaat namelijk niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van je cardio workouts.

Als je veel uurtjes steekt in het doen van cardio, dan wil je toch ook dat al je moeite wordt beloond met een goed resultaat? Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om te weten waar je wel en niet op hoeft te letten.

Daarom bespreek ik in dit artikel de 4 meest gemaakte fouten voor vet verbranden met cardio. (meer…)

afvallen door fietsen

Afvallen Door Fietsen: Hoe Effectief Is Je Fiets Of Hometrainer?

Kan je afvallen door fietsen? Dit ligt er helemaal aan hoe je het aanpakt. Als je een paar keer per week de fiets pakt voor kleine ritjes, zal je niet snel resultaat merken.

Als jij echt wilt afvallen door fietsen, zal je een plan moeten maken en heel vaak de fiets of hometrainer moeten gebruiken. Ook is het belangrijk om een goed fietstempo aan te houden. Alleen dan kan ik zeggen dat afvallen door fietsen een goede methode is.

In dit artikel vertel ik wat de voordelen en nadelen zijn van afvallen door fietsen en geef ik je meer tips over wat het meest effectieve fietstempo is. (meer…)

touwtje springen afvallen

Met Touwtje Springen Afvallen? Hoe Jij Jezelf Slank Springt

Is touwtje springen een sport of een spelletje? Het ligt eraan wat je doel is! Iedereen heeft als kind wel eens touwtje gesprongen en dit was dan vaak als spelletje, maar er zijn volwassenen die touwtje springen zien als sport, goede work-out of ideale afvalmethode.

Mensen die touwtje springen zullen inderdaad merken dat je hier ontzettend veel vet mee kan verbranden. Aangezien touwtje springen vaak wordt vergeten, wil ik jou eraan herinneren dat als je wilt afvallen, je touwtje springen zeker een keer moet proberen. Ook leg ik jou in dit artikel uit wat de voordelen zijn van afvallen met touwtje springen en deel ik een schema. (meer…)

Cardio training

Cardio Training: Afvallen Of Aankomen Met Een Duursport?

Hoe meer je aan cardio training doet, hoe meer je zal afvallen, toch? Tenminste, dat werd altijd aangenomen. Nu zijn er steeds meer deskundigen die beweren dat je eerder zal aankomen van cardio training dan dat je ervan afvalt.

Waar komt de bewering toch vandaan, dat je van een duursport zou kunnen aankomen in plaats van afvallen? Ik zal in dit artikel hier uitgebreid op in gaan.

(meer…)

Buikspieren trainen

Buikspieren Trainen Thuis Met De 6 Beste Buikspieroefeningen

Sterke buikspieren (en ook rugspieren) zijn essentieel voor de algemene fitheid. Al jaren lang benadrukken fitnessexperts, fysiotherapeuten en andere bewegingsexperts, het belang van een sterke kern. Zij zijn ervan overtuigd dat de buikstreek verantwoordelijk is voor de kracht en stabiliteit van het lichaam. Daarnaast ziet het er ook gewoon heel mooi uit!

Ben je zat om al die klassieke buikspieroefeningen te doen? Ontdek in dit artikel een aantal nieuwe en naar mijn idee de beste buikspieroefeningen die er zijn om snel strakke buikspieren te krijgen. (meer…)

afvallen met wandelen

Hoe Je Kan Afvallen Met Wandelen Door 6 Nuttige Tips

Kan je met wandelen afvallen? Je zou denken dat dit niet heel effectief is, toch? Wandelen voelt namelijk helemaal niet als een zware lichamelijke inspanning.

Toch is uit onderzoek gebleken dat wanneer je een afstand van 5 kilometer aflegt door te wandelen (op een vlot tempo), je hiermee evenveel vet verbrandt, dan wanneer je deze zelfde afstand joggend zou doen.

In dit artikel zal ik jou uitleggen wat de voordelen en nadelen zijn van afvallen met wandelen en welke tips jou optimaal resultaat zullen geven.

(meer…)

sixpack

Een Sixpack Kweken Lukt Gegarandeerd Met Deze 3 Stappen

Wil jij een strak sixpack (wasbordje) krijgen? Dan is het trainen van je buikspieren alléén niet genoeg! Eigenlijk heeft iedereen al een sixpack, maar met een laagje vet eroverheen. Als je dus alleen je buikspieren gaat trainen, zullen deze wel sterker en groter worden, maar met dat laagje vet ervoor zullen ze nog steeds behoorlijk onzichtbaar blijven.

In dit artikel zal ik uitleggen welke stappen je moet ondernemen om wel die mooie sixpack te krijgen! (meer…)

Krachttraining afvallen

Met Krachttraining Afvallen? 5 Voordelen Van Spiermassa

Wil je afvallen, maar vind jij dat krachttraining niets is voor jou? Doe jij daarom ook alleen maar duursporten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen of wandelen om zo de nodige calorieën te verbranden? Weet jij dan wel dat uit onderzoek is gebleken dat de resultaten van afvallen met krachttraining veelbelovend zijn?

Met krachttraining afvallen is een methode die door de meeste mensen nog steeds flink wordt onderschat. De meeste mensen denken namelijk dat je met een duursport veel beter vet kan verbranden. Er zijn ook mensen die zichzelf niet zo snel het krachthonk zien betreden bij de sportschool. Toch is het steeds normaler dat ook vrouwen bezig zijn met het versterken van hun spieren!

In dit artikel zal ik uitleggen waarom met krachttraining afvallen zo goed helpt en wat voor krachttraining je het beste kan doen.
(meer…)

  • 1
  • 2