web counter
9 Gouden Tips Om Af Te Vallen Op Een Plezierige Manier

9 Gouden Tips Om Af Te Vallen Op Een Plezierige Manier

Laten we eerlijk zijn; de meeste mensen vinden afvallen hard werken en vaak niet erg leuk. Bij afvallen denk je al snel aan saaie maaltijden, slopende trainingen en het weerstaan van allerlei verleidingen.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook vaak het gevoel krijgen om feesten en evenementen uit de weg te gaan, simpelweg omdat je jezelf niet wilt martelen met al het ongezonde eten en alcoholische dranken wat je niet langer mag nuttigen.

Toch zijn er genoeg manieren en tips om af te vallen, waardoor het helemaal niet zo zwaar of onplezierig hoeft te zijn. In dit artikel geef ik je 9 gouden tips om af te vallen, die het afvallen echt leuker en makkelijker maken!

9 gouden tips om af te vallen

1. Doe alleen gezonde boodschappen

Het weerstaan van verleidingen gaat het makkelijkst, als er zo weinig mogelijk verleidingen zijn. Als je alleen gezond eten in huis haalt, dan heb je geen andere keuze dan gezond te eten. Zo hoef je je thuis nauwelijks in te houden.

De kans dat je met gezond eten teveel calorieën binnen krijgt, is namelijk een stuk kleiner. Gezond eten is nou eenmaal minder verslavend.

2. Focus op wat je wel mag

Als je wilt afvallen, dan zal je altijd bepaalde voedingsmiddelen moeten vermijden. Toch moet je hier niet teveel mee bezig zijn, want zo zal je altijd blijven denken aan het niet mogen eten van deze voedingsproducten die je misschien zo lekker vindt. Als je voortdurend denkt aan zoet en vettig eten (waardoor je uiteindelijk dik van bent geworden), is het erg lastig om dit eten te laten staan.

Probeer je juist voor te stellen hoe jij met gezond eten iets heel lekkers kan maken en ga hiermee aan de slag.

3. Ga houden van gezond eten

Als je een beetje creatief bent, kan je met gezond eten veel lekkere maaltijden maken. Zo zijn er genoeg afvalrecepten te vinden op internet.

Je zal zien dat er een wereld voor je open gaat. Een wereld die je voorheen niet kende, want de meeste reclames die over voeding gaan, vertellen je niets over het maken van lekkere en gezonde maaltijden. Met gezond eten valt nou eenmaal minder geld te verdienen.

Als je eenmaal het ritme te pakken hebt en bijna elke dag lekker en gezond eet, dan wil je na een tijdje niet eens meer eten zoals je vroeger deed. Je merkt namelijk dat je van gezond eten meer energie krijgt en het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een lekkere gezonde maaltijd te maken. Zo wordt afvallen toch fantastisch?

4. Stel realistische doelen op

Begin met afvallen als je precies weet wat je ermee wilt bereiken. Vaak beginnen mensen met een afslankprogramma en hebben daarbij een oppervlakkig doel. Ze willen gewicht verliezen voor een bruiloft, een strandvakantie, of andere speciale gebeurtenis. Dit is op zich niet verkeerd, maar daarmee is het lastig om gericht aan de slag gaan.

Focus je niet teveel op de datum, waarop je daadwerkelijk dat slanke lijf wilt hebben. Ga voor jezelf na hoe je je doel wilt bereiken en schrijf dit op, want een doelstelling zonder plan is geen doelstelling, maar een wens!

5. Creëer gezonde gewoontes

Het ombuigen van je dagelijkse routines kost even wat moeite en gewenning, maar deze worden na 2 tot 4 weken gewoontes. Gewoontes zijn het makkelijkst om vol te houden, dus wanneer deze gezond zijn, zal het afvallen je steeds minder moeite kosten en daardoor veel leuker en plezieriger worden.

Bedenk welke dagelijkse routines je gaat veranderen of toevoegen die ervoor zorgen dat je gezonder gaat leven en dus gaat afvallen. Dat kan zijn dat je met jezelf afspreekt op welke momenten je gaat sporten, je een paar glazen water drinkt, je gezond gaat koken en meer.

6. Doe een leuke sport

Er zijn heel wat deskundigen die beweren dat je met hun sportmethode het beste vet kan verbranden, maar dan moet je zo’n methode wel volhouden. Daarom is het niet altijd van belang welke sport het beste is, maar welke sport je het leukst vindt.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen een manier van bewegen kan vinden die hij of zij leuk vindt om te doen en daardoor voor een lange periode kan volhouden. Ga daarom op zoek naar een sport die bij jouw past en je zal zien dat dit niet alleen werkt om sneller vet te verbranden, maar je zal je daarnaast ook beter kunnen ontspannen en helderder kunnen nadenken.

7. Beloon jezelf

Jezelf belonen nadat je weer 2 kilo bent afgevallen is de manier om het leuk te houden voor jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf niet gaat belonen met ongezond eten, want ongezond eten zal je niet als beloning moeten zien.

Trakteer jezelf op iets anders zoals een bad, koop nieuwe make-up of kleren, maak foto’s van jezelf of vertel je vrienden dat je weer bent afgevallen. Ze zullen trots zijn op je en ook dat zal aanvoelen als een leuke beloning.

8. Visualiseer je eindresultaat

Stel je elke dag voor hoe het zou zijn om zo dun te zijn als jij zou willen. Zie jij jezelf al liggen in je bikini op het strand? Hoe zal jij je voelen? Geweldig toch!

Hou dit gevoel vast en bedenk hoe jij vandaag dichterbij je doel kan komen. Je zal moeiteloos iets kunnen bedenken en hieraan vast kunnen houden. Leuk toch?

9. Stap uit je comfort zone

Dit is voor veel mensen een moeilijk punt. Als je al je hele leven gewend bent aan bepaalde patronen en je te weinig stilstaat bij de keuzes die je maakt, dan kunnen vele van deze tips om af te vallen, erg lastig zijn op te volgen. Je vindt de confrontatie met jezelf aangaan misschien lastig, of je bent iemand die niet snel nieuwe dingen durft te proberen. Het kan ook zijn dat je liever meegaat met de massa, omdat dat nou eenmaal het makkelijkst is.

Toch zal je een geweldig en voldaan gevoel krijgen, als je bepaalde tips om af te vallen in dit artikel gaat uitproberen. Deze tips zullen je niet alleen helpen om af te vallen, maar je zal heel trots zijn op jezelf, omdat je een nieuwe weg bent ingeslagen en nieuwe dingen hebt ontdekt.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Meer praktische tips om af te vallen

Als jij al een tijdje probeert om met allerlei tips af te vallen, maar je blijft het een lastig proces vinden, dan is er nog veel meer informatie te vinden waar je je voordeel mee kan doen.

Richard Ridder heeft de ideale methode voor jou opgeschreven in het eBoek de Afslank Receptenbijbel. Na het lezen van dit boek, snap je eindelijk hoe jouw lichaam in elkaar zit en hoe je deze op de juiste manier kan verzorgen. Vervolgens zal het afvallen je veel gemakkelijker afgaan.

Wat kan je nog meer verwachten van dit afslankboek?

  • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
  • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
  • Bewezen tips om af te vallen

Veel makkelijker dan dit zal het de komende 10 jaar waarschijnlijk niet worden. Of besteed je liever honderden euro’s aan peperdure diëten of diëtisten, die je nooit zullen leren wat in dit boek staat? Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

1 Reactie
  • Mark

    24 mei 2014 op 22:28 Beantwoorden

    Vooral tip 3 kan ik me goed in vinden. Het associëren van gezondheid, vitaliteit en dergelijke met gezonde voeding als Broccoli en Walnoten helpt zeker om meer naar deze te grijpen wanneer trek in plaats van een Mars.

Plaats een reactie