web counter
Snel Veel Afvallen: Hoe Beginnen En Met Of Zonder Dieet?
Veel afvallen

Snel Veel Afvallen: Hoe Beginnen En Met Of Zonder Dieet?

Ben je nu echt klaar met die overtollige kilo’s en wil je snel veel afvallen? Dan wil je natuurlijk weten waar je het beste mee kan beginnen. Je vraagt je wellicht of een dieet goed helpt, en zo ja, welk dieet past dan het beste bij jou?

In dit artikel zal ik al deze vragen beantwoorden en nog veel meer.

Waar niet mee beginnen voor snel veel afvallen?

Het is misschien wel belangrijker om je eerst te vertellen waar je het beste niet mee moet beginnen.

Het kan zijn dat jij net ergens hebt gelezen over een bepaald dieet, waarvan beweert wordt dat je er snel en veel mee kan afvallen, zonder al te veel moeite.  Helaas is zo’n combinatie bijna onmogelijk en zal zo’n dieet dus geen goede start zijn om veel te gaan afvallen.

Ook is het niet slim om te beginnen aan een zwaar sportprogramma. Veel hardlopen of andere zware work-outs kunnen erg belastend zijn voor je lichaam en de resultaten zullen je meestal ook snel tegenvallen. Daardoor is de kans groot dat je dit niet volhoudt en dat veel afvallen op korte termijn niet zal lukken.

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waar wel mee beginnen voor snel veel afvallen?

Wat is dan wel slim om mee te beginnen voor snel en veel afvallen?

Jouw denkwijze!

Ga anders kijken naar je lichaam en verander de manier hoe je denkt over eten! Ik zal uitleggen wat ik hiermee precies bedoel:

 • Het is belangrijk om je lichaam te behandelen als een tempel! Geef het lichaam wat het nodig heeft en vermijd dingen die je lichaam belasten. Als het je lukt om 24 uur per dag zo te denken, ben je al een belangrijke stap verder.
 • Ook is het belangrijk om ongezond eten niet te zien als een pleziertje! Sommige mensen gaan eten omdat het even tegen zit. Dit noemen zij ‘comfort food’. Voeding is niet bedoeld om je daarmee weer even gelukkiger te maken. Eten kan heus wel plezierig zijn, maar niet om er uiteindelijk ongezonder van te worden, want dat gebeurt met ongezond eten. Ga gezond eten zien als pleziertje, want ook gezond eten kan erg lekker, simpel en goedkoop zijn.

Kost veel afvallen moeite?

De volgende stap net zo belangrijk als je denkwijze aanpassen. Je moet je namelijk beseffen dat afvallen altijd veel moeite kost. Tenminste, als je het op een blijvende en gezonde manier wilt doen!

Daarbij kost het niet altijd veel moeite. Ik heb het dan eigenlijk alleen over de eerste paar weken. Je moet immers je eetpatroon en je gewoontes voorgoed aanpassen. En daar moet je in het begin je weg in vinden, eraan wennen en veel mee bezig zijn.

Het is vooral belangrijk om in het begin veel bezig te zijn met je uiteindelijk doel! Daarbij kom ik gelijk op een ander punt. Je zal een plan moeten opstellen, met wat je precies wilt bereiken! Het beste is om dit plan ergens op te schrijven.

Zet in je plan hoeveel kilo’s je wilt verliezen, in hoeveel tijd je dit wil doen en hoe je dit wil doen. Dat laatste punt is misschien lastig, want je als wist hoe je het beste veel kan afvallen, dan had je waarschijnlijk geen probleem met overgewicht. Het is dus belangrijk om opzoek te gaan naar hoe je gezond en blijvend kan afvallen.

Blijf interesse houden in gezond afvallen

Ook al weet je al het één en ander over gewicht verliezen, er zullen altijd weer tips zijn die je nog niet kent, maar heel goed passen in jouw situatie. Blijf dus opzoek gaan naar nieuwe tips en adviezen. Ga hier vervolgens mee experimenteren en als ze voor jou werken, blijf ze dan volhouden en probeer ze toe te voegen in in je dagelijkse gewoontes.

Zolang je bezig blijft met het zoeken naar informatie over hoe je een gezond gewicht krijgt, ontdek je steeds weer wat nieuws. Dit zal je gemotiveerd houden en daarbij krijg je ook steeds meer kennis van je eigen lichaam en hoe je echt gezond kan leven. Hier zal jij, maar ook je omgeving je hele leven veel profijt van hebben.

Begin direct goed met veel afvallen!

Het eBoek de Afslank Receptenbijbel sluit helemaal aan op mijn visie als het gaat om veel afvallen en zeker voor als je direct aan de slag wilt gaan.

Dit boek is gebaseerd op de nieuwste inzichten en leert jou op een ongekende manier gezonde gewoontes aan en hoe jij blijvend kan afvallen.

Wat kan je nog meer verwachten van dit afslankboek?

 • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
 • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
 • Bewezen tips om af te vallen

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

8 Reacties
 • yasmina t.

  26 mei 2015 op 01:31 Beantwoorden

  Oke ik heb een probleem, ik ben 14 jaar, 1m65 en ik weeg 85kg. Dat is echt obese. Ik moet dringend afvallen. In september wil ik 60 kg wegen, 25 kg afvallen dus. Heeft iemand tips hoe ik deze vakantie snel kan afvallen. Trouwens deze vakantie is de ramadan er weer en ik vast mee, als ik bij zonsondergan dan weinig ga eten en daarna veel bewegen val kk dan ook veel af? Ik moet die kilos echt kwijt

  • Laurens Helmstäter

   11 juli 2015 op 18:51 Beantwoorden

   Ik adviseer om mijn blogs goed te bestuderen en hieruit steeds meer tips toe te voegen in je leefstijl. Succes en wees niet te streng voor jezelf!

  • Laurens Helmstäter

   27 juli 2015 op 10:00 Beantwoorden

   Hoi Yasmina,

   Als je zoveel wilt afvallen, zul je keihard aan de slag moeten met het veranderen van je eetgewoontes, maar ook beweging en mindset. Ik adviseer je mijn blog door te spitten en eventueel het ebook aan te schaffen die ik promoot onder mijn artikelen. Alleen met permanente veranderingen zal je je doel gaan halen! Ik wens je veel succes.

 • afvallen met g

  17 juni 2015 op 12:20 Beantwoorden

  ben vandaag begonnen met smooties groeten en fruit en eiwit toevoegen dat ga ik 2 x perdag doen smorgen en smiddags en savond veel vis en kip geen vakersvlees met veel groente en 2 aardapels en dan volgende week zien of er wat af is drink alleen smorg 1x koffie en de rest calalicht en thee en af en toe een sapje kijken volgende week wat ik weeg als ik dit een week ga doen ben nu 95kilo veel te zwaar dus afwachten maar

 • Vera

  25 juni 2015 op 18:26 Beantwoorden

  @afvallen met g light producten zijn heel slecht voor je lichaam! de vervangingen van suiker zijn alleen maar troep

 • marie

  16 mei 2016 op 18:26 Beantwoorden

  hoi ik ben 12 jaar ben 1.70 m lang en weeg 75 kg ik wil graag 30 kg afvallen in 3 maanden heeft u tips

 • Desiree

  26 februari 2017 op 22:20 Beantwoorden

  Hoi,
  Ik was vroeger altijd slank, maar ik ben 12 jaar geleden gestopt met roken en 3 kilo per jaar aangekomen en totaal 30 kilo aangekomen. Ik ben inmiddels 51 jaar en vind het lastig om af te vallen. Ik ben vorige week begonnen met joggen, maar ik vind dit heel zwaar. Hoe kan ik snel afvallen zonder een heel streng dieet?

  Alvast bedankt.

  • Laurens Helmstäter

   1 maart 2017 op 13:18 Beantwoorden

   Beste Desiree,

   Op mijn website staan eindeloos veel tips en adviezen over hoe je kan afvallen zonder streng dieet. Succes met lezen!

Plaats een reactie