web counter
Vitadis Slanker Leven Plan: Onafhankelijke Review + Ervaringen
Vitadis Slanker Leven plan

Vitadis Slanker Leven Plan: Onafhankelijke Review + Ervaringen

Het Vitadis Slanker Leven plan is al jaren lang één van de beste diëten van Nederland. Het Vitadis dieet is zelfs door meerdere partijen uitgeroepen tot het beste dieet van 2015!

Daarom werd het hoog tijd dat ik het dieet van Vitadis eens grondig onder de loep ging nemen.

Is het Vitadis Slanker Leven plan namelijk echt zo goed? Blijven de kilo’s er permanent af? En krijg je ook een betere gezondheid?

Dit en meer zal ik uitgebreid behandelen in deze review van het Vitadis Slanker Leven plan.

Wat is het Vitadis Slanker Leven Plan?

Het dieet is ontwikkeld door de Vitadis Groep B.V. Dit bedrijf heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Hengel, maar heeft inmiddels ook al vestigingen zitten in Enschede, Almelo, Tilburg, Borne, Kerkdriel en Franeker.

Waar traditionele diëten zoals het Cambridge dieet, het Atkins dieet en het Dr Frank dieet zijn gestopt met vernieuwen, blijft Vitadis doorontwikkelen! Zij hebben geprobeerd om een zo goed mogelijk dieet te maken die goed past bij de huidige manier van leven en eten.

Oudere diëten maken nog vaak gebruik van fysieke consulten. Dit is tegenwoordig niet meer goed te combineren vanwege een druk leven. Ook aan het gezinsleven is gedacht, doordat je ’s avonds gewoon samen met jouw gezin kunt eten, zonder dat iemand doorheeft dat jij een dieet volgt.

En uiteraard is er gekeken naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten door Vitadis, om zo tot de best mogelijke resultaten te komen!

Dit is wat Vitadis zelf zegt:

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Welk soort dieet is het Vitadis Slanker Leven plan?

Er bestaan verschillende soorten diëten, zoals:

 • Eiwitrijk dieet (meestal dan ook koolhydraatarm)
 • Koolhydraatarm dieet (meestal dan ook eiwitrijk)
 • Vetvrij dieet
 • Crashdieet
 • Etc.

Het Vitadis dieet is duidelijk een protiëne/eiwitrijk dieet en is ook tegelijkertijd een koolhydraatarm dieet. Hiervan is al tientallen jaren bekend dat dit soort diëten kunnen leiden tot de beste afslankresultaten!

Hierbij moet wel gezegd worden dat het compleet uitbannen van een bepaalde macronutriënt (macronutriënten zijn koolhydraten, vetten en eiwitten) geen goed idee is. Alle macronutriënten zijn nodig voor een fit en gezond lichaam.

Het probleem is alleen dat de meeste mensen in de Westerse maatschappij teveel koolhydraten binnen krijgen!

macronutrienten verhoudingen

Teveel koolhydraten maken ons dik. Dit zorgt namelijk snel voor te grote hoeveelheden suikers in ons lichaam. Als dat gebeurd, gaat het lichaam deze suikers opslaan als vet! Een koolhydraatarm(er) dieet kan dus erg effectief zijn om overtollige kilo’s te verliezen.

Hoe werkt het Vitadis Slanker Leven plan?

Vitadis heeft geeft je de keuze tussen 3 pakketten:

 • Shake dieet: hiermee krijg je alleen shakes en is het goedkoopst
 • Glutenvrije dieet: hetzelfde als het starterspakket fase 1, maar dan zonder gluten
 • Starterspakket fase 1: het meest verkochte pakket van Vitadis

Na aanschaf van één van de pakketten, ontvang je deze binnen 2 werkdagen. Ook krijg je een online account, waarin je recepten zal vinden en je progressie kunt bijhouden.

Je krijgt bij het dieet ook een persoonlijke coach. Na 3 dagen krijg je bericht van je persoonlijke coach via de e-mail en kun je van start gaan. Vervolgens krijg je iedere dag tips van je coach over hoe je maaltijden kan bereiden en punten waar je op moet letten. Ook kun je zelf vragen stellen aan je coach als je ergens mee zit.

Kan Vitadis beloftes waarmaken?

Ik zie vaak de meest merkwaardige diëten langskomen, waarbij je je afvraagt of er echt mensen zijn die deze diëten ook daadwerkelijk volgen. Dit zijn vaak overgehypte diëten die voornamelijk bedoeld zijn om zoveel mogelijk winst te maken.

Aangezien de marketing van het Vitadis Slanker Leven plan soms wat overdreven is, is er wel zeer veel aandacht besteed aan het dieet. Het Vitadis Slanker Leven Plan lijkt op eerste oogopslag een erg complete dieet methode.

Er is gedacht aan recepten, ingrediënten, chatten met coaches, een app, een shakebeker en zelfs een meetlint! Kan Vitadis daarom ook haar beloftes waarmaken?

Belofte 1: 3 tot 6 kilo afvallen in 10 dagen

Vitadis Slanker Leven plan 3-6 kilo afvallen

Deze belofte klinkt natuurlijk voor veel mensen als muziek in de oren, maar laten we eens kijken of dit ook realistisch is.

Dat kunnen we doen met een simpel rekensommetje. Hierbij maken we gebruik van het feit dat 1 kilo vet uit 8.000 kilocalorieën bestaat. Om 1 kilo vet te verliezen, moet je dus 8.000 kilocalorieën minder binnen krijgen dan dat je verbruikt. Dit kan worden bereikt door minder te eten en/of meer te sporten.

 • 1 kilo vet staat gelijk aan 8.000 kilocalorieën
 • 3 kilo vet staat gelijk aan 24.000 kilocalorieën
 • In 10 dagen tijd een verschil van 24.000 kilocalorieën creëren
 • Per dag komt dat neer op een verschil van 2.400 kilocalorieën
 • Een gemiddelde vrouw verbruikt per dag 2000 kilocalorieën

Dus zelfs als je als vrouw zijnde niets eet, zit je nog met een overschot van 400 kilocalorieën per dag!

Het moge duidelijk zijn dat het dus onmogelijk is om 3 kilo (of meer) vet per week te verbranden.

Toch kan je hieruit niet concluderen, dat de belofte om 3 tot 6 kilo af te vallen in de eerste 10 dagen, helemaal onzin zijn. Het grootste deel van het gewichtsverlies zal echter niet uit vet, maar uit vocht (o.a. afvalstoffen) en spierweefsel bestaan. Hoe dat zit, zal ik je uitleggen.

In onze spieren zit glycogeen. Dit is een soort reserve-energie die het gebruikt wanneer de glucose in ons lichaam op is. Glucose en glycogeen halen we uit de koolhydraten die we dagelijks met onze voeding binnenkrijgen.

Als we de inname van koolhydraten drastisch verminderen (zoals bij het Vitadis Slanker Leven Plan het geval is), worden de voorraden glycogeen als eerste verbruikt. Dit zorgt ervoor dat ook het vocht, dat door het glycogeen wordt vastgehouden, zal verdwijnen. Op deze manier kan het lichaamsgewicht in korte tijd flink afnemen.

Op het moment dat je start met het Vitadis dieet verlies je dus in rap tempo gewicht. De belofte klopt dus, maar het is belangrijk dat je je realiseert dat dit gewichtsverlies niet alleen uit vet bestaat, maar ook uit vocht. Dat is eigenlijk niet gezond, maar het heeft ook een voordeel. Dit snelle gewichtsverlies zal voor vele mensen een boost zijn, om door te zetten totdat het streefgewicht is bereikt.

Belofte 2: makkelijk vol te houden

Het Vitadis Slanker Leven Plan is er volledig op gericht om afvallen zo makkelijk mogelijk te maken. Dat is absoluut een reden waarom dit dieet zo populair is geworden. Mensen zijn liever lui dan moe en dat weet Vitadis dan ook!

Vitadis zorgt ervoor dat je alleen maar het avondeten zelf hoeft te bereiden. De rest is zo goed als kant-en-klaar. Via het online account en de bijbehorende app, kost het zeer weinig moeite om alle ingrediënten in huis te halen en een smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Om je gemotiveerd te houden, krijg je iedere ochtend een e-mail van de afslankcoach met aandachtspunten. Ook vertelt je coach wat je het beste kunt eten en is een maaltijdplanner niet nodig.

Dit scheelt niet alleen tijd, maar geeft ook steun en houd je continue bij je doel om je streefgewicht te halen.

Toch is deze manier van eten niet realistisch. Je zal een dieet als deze niet eeuwig kunnen blijven volgen. Daarom is het maar de vraag hoeveel je hiervan daadwerkelijk leert voor de toekomst, wanneer je stopt met het Vitadis Slanker Leven plan.

Belofte 3: afvallen met lekkere recepten

De combinatie lekker eten en afvallen ging vroeger niet goed samen. Ook daar heeft het Vitadis Slanker Leven plan goed op ingespeeld.

De meeste eiwitdiëten zijn gebaseerd op repen en shakes. De ervaringen leren dat dit soort producten na een tijdje je neus uitkomen. Bij het Vitadis Slanker Leven plan is sprake van veel variatie, waardoor de producten ook op langere termijn lekker blijven.

Ook hoef je ’s avonds voor de televisie niet op een wortel te kauwen, maar kan je gewoon kiezen uit één van de vele snacks van Vitadis.

Alleen is de vraag of het wel verstandig is om gebruik te maken van deze snacks. Hierdoor blijf je gewend aan zoetigheid tussendoor, ook al zijn de producten van Vitadis nog zo koolhydraatarm.

Belofte 4: geen hongergevoel

Een groot struikelblok bij afvallen is dat dit vaak samengaat met een hongergevoel. Dit weet Vitadis ook.

Ook al eet je minder dan dat je verbruikt, is het Vitadis toch gelukt om met hun plan het hongergevoel grotendeels weg te houden. Het voordeel van eiwitrijke voeding, is dat ze een erg vol en voldaan gevoel geven.

Ook al zou je honger krijgen, dan kan die snel worden verholpen doordat je maar liefst 6 eetmomenten per dag hebt.

Toch is nooit bewezen dat 6 eetmomenten per dag ook daadwerkelijk helpt tegen een hongergevoel.

Sterker nog, recente wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat je juist afkomt van een hongergevoel als je niet meer dan 2 of 3 keer per dag een goede maaltijd eet. Dit wordt ook wel Intermittent Fasting genoemd.

Belofte 5: sporten is niet nodig

Voeding is belangrijker dan sporten als het aankomt op afvallen. Zolang het dieet goed uitgebalanceerd is, is erbij sporten niet noodzakelijk. Gelukkig dat Vitadis dan ook de focus legt op voeding in plaats van beweging.

Uiteraard is voldoende lichaamsbeweging wel erg belangrijk voor een fit en gezond lichaam en zal het altijd het afvalproces versnellen.

Belofte 6: geen jojo effect

Ook hieraan heeft Vitadis gedacht. Op het moment dat je tevreden bent met je gewicht, kan je stoppen met de dieetproducten.

In deze fase is het belangrijk gezondere eetgewoontes te creëren, dan die je had voordat je begon met het Vitadis Slanker Leven plan.

Jouw afslankcoach is er in deze periode om je bij te staan met heerlijke recepten en nuttige adviezen. Zo probeer jij je gezondere eetgewoontes op orde te krijgen.

Ook zal je goed in de gaten moeten houden, waarom je soms toch de verleidingen van teveel en ongezond eten niet kan weerstaan. Natuurlijk mag dit af en toe gebeuren.

Zo lang je de 80%-20% regel (80% gezond eten, 20% ongezond eten) kan aanhouden, is de kans klein dat je weer zal aankomen.

Of Vitadis ook daadwerkelijk deze belofte kan nakomen is moeilijk te zeggen. Wanneer je namelijk stopt met de dieetproducten, zul je weer met de “normale” voedingsproducten aan de slag moeten.

Dat betekent dat je niet meer het Vitadis Slanker Leven plan zal volgen en de Vitadis dieetproducten zal eten. Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling dat je weer gaat eten zoals je daarvoor deed, want dat is de reden dat je overgewicht heb gekregen, is het niet?

Je komt dus weer in een nieuwe fase terecht en het is maar de vraag of je motivatie daar hoog genoeg voor is en je toch niet stiekem weer terugvalt naar je oude eetgewoontes.

Voordelen van het Vitadis Slanker Leven plan

 • Gegarandeerd snel afvallen
 • Een gemakkelijke en toegankelijke manier om snel af te vallen
 • Veel persoonlijke aandacht via de online coach
 • Nauwelijks last van een hongergevoel
 • Helpt je permanent op je streefgewicht te blijven

Nadelen van het Vitadis Slanker Leven plan

 • Op de lange termijn kan dit dieet erg duur worden
 • Een deel van de verloren kilo’s bestaan uit vocht (zeker in het begin)
 • Er is te weinig gebruik gemaakt van de nieuwste wetenschappelijk inzichten
 • De dieetproducten van Vitadis is veelal bewerkte voeding, waarmee je geen optimale gezondheid zal bereiken
 • De constante drang naar iets lekkers zal niet veel minder worden

Ervaringen

Als ik rondkijk naar alle ervaringen met het Vitadis Slanker Leven plan op internet, lukt het de meeste mensen om na 2 weken zo’n 4 kilo te zijn afgevallen. Dat is een mooi resultaat, ook al is dat minder dan wat Vitadis zelf belooft.

Verder wordt er veelal gemeld dat het hongergevoel weg blijft en de dieetproducten met de recepten best lekker zijn. Eigenlijk kent het Vitadis geen klachten en is de service uitstekend. Dit is behoorlijk uniek en zegt toch wel dat het product in ieder doet wat de meeste mensen ervan verwachten!

Conclusie: Vitadis dieet de moeite waard?

Het Vitadis Slanker Leven Plan is een prima manier om snel af te vallen. Het dieet kan worden gezien als een goede kickstart naar een slanker lichaam.

Dit dieet is vooral geschikt voor mensen die geen idee hebben waar ze moeten beginnen. De persoonlijke begeleiding via een online coach werkt erg motiverend en de dieetproducten zijn lekker en gevarieerd.

Om het Vitadis Slanker Leven plan voor langere tijd te volgen zal je wel behoorlijk wat geld moeten uitgeven. Ook kan je niet eeuwig de dieetproducten van Vitadis blijven eten.

Je zal op een gegeven moment het toch weer moeten doen met de lokale (biologische) markt of supermarkt of misschien wel je eigen moestuintje.

Het is ook maar de vraag of je echt gezonder wordt met alle kant-en-klare producten van Vitadis. Uiteindelijk is dit bewerkte voeding wat in een laboratorium is ontwikkeld.

Echt gezonde voeding komt direct uit de natuur en bevat geen barcode!

Kies je dus voor gemak en snel afvallen? Dan is het Vitadis Slanker Leven plan een echte aanrader.

Ik mag het Vitadis Slanker Leven plan aanbieden voor 60% korting via deze link:

Vitadis Slanker Leven Plan

Wil je liever geld besparen en gelijk een koolhydraatarme levenstijl ontwikkelen met voedingsproducten uit jouw omgeving? Dan kan de Afslank Receptenbijbel je hier uitstekend bij helpen:

Afslank Receptenbijbel + gratis bonussen

Resensie: Vitadis Slanker Leven Plan
 • Gezond
 • Effectief
 • Haalbaar
 • Bewezen
 • Prijs
3.5

Samenvatting

Het Vitadis Slanker Leven plan is voor veel mensen een uitstekende methode om snel mee te kunnen af te vallen. De begeleiding, het gemak, de lekkere recepten en de goede resultaten maken dit dieet een topper in de dieetmarkt. Een beter eiwtidieet is er op dit moment niet.

Toch is dit dieet niet bedoeld om voor een langere tijd te volgen en daarom is er zeker nog ruimte voor verbetering.

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie