web counter
Hoe Met Veel Water Drinken Afvallen: 5 Behulpzame Tips
water drinken afvallen

Hoe Met Veel Water Drinken Afvallen: 5 Behulpzame Tips

Met water drinken afvallen is een erg simpele en gezonde manier. Misschien wist je dit allang, maar dan nog kan het een hele opgave zijn om elke dag genoeg water te drinken.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over water en waarom jij met water drinken kunt afvallen. Ook geef ik tips over hoe je dag in dag uit ervoor kan zorgen dat je op een gemakkelijke manier genoeg water blijft drinken om af te vallen.

Hoeveel water heeft ons lichaam nodig?

Wist je dat al het leven op aarde grotendeels bestaat uit en afhankelijk is van water? Zelfs 71 procent van het aardoppervlak wordt bedekt door water. Daaruit kan je al opmaken dat water essentieel is voor het leven op aarde en ook voor ons lichaam.

Het is belangrijk om te weten dat ons lichaam voor meer dan de helft bestaat uit water. Bij vrouwen is dat gemiddeld 52 procent, bij mannen 63 procent en bij baby’s zelfs 75 procent. Dit verschil komt door het vetgehalte.

Het lichaam verbruikt met plassen, zweten en ademen zo’n 2,5 liter water per dag. Dit kan je aanvullen met allerlei vloeibare stoffen, want deze bevatten in meer of mindere mate water. Wist je ook dat in alle voedingsmiddelen water zit? Groente en fruit bevatten het meeste water. Dagelijks krijg je via voeding gemiddeld 1 liter water binnen.

Dat betekent dat je nog 1,5 liter water mist. Uiteraard kan je dit gewoon binnen krijgen door water te drinken uit de kraan, of uit een pak of fles die je gekocht hebt in de supermarkt. Wij Nederlanders hebben het geluk dat er heel veel grondwater is in Nederland. Het kraanwater hier is dus heel schoon en vers. In veel zuidelijke Europese landen moet men oppassen met het drinken van kraanwater. Hier is het water uit de kraan vaak net zo schoon als dat uit de supermarkt. Het is dus in principe niet nodig dit te kopen.

Maar waarom en hoeveel kan je dan met water drinken afvallen?

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Waarom met water drinken afvallen?

 • Water bevat geen calorieën
 • Je stofwisseling werkt 3% sneller, waardoor je meer vet verbrand
 • Wanneer je water drinkt heb je minder behoefte aan andere dranken, die vaak door de suikers wel calorieën bevatten
 • Je krijgt meer energie, dus je hebt eerder zin om iets actiefs te doen, waardoor je meer vet verbrand
 • Water drinken stilt de honger, waardoor je minder eet en dus meer vet verbrand
 • Hoe meer water je drinkt, des te beter de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden

Hoeveel kan je met water drinken afvallen?

Om sneller en gezonder te kunnen afvallen door water drinken, is het de bedoeling om de hoeveel water op te voeren naar 3 tot 4 liter per dag.

Wanneer je deze hoeveelheid water drinkt, kan je zo al ongeveer 1 kilo per maand kwijtraken. Dat lijkt misschien weinig, maar je hoeft er ook heel weinig voor te doen, niet waar? Als je daarbij ook nog is vrijwel alle suikerhoudende dranken laat staan, zul je nog meer vet verbranden.

Waar moet je op letten bij water drinken en afvallen?

Wanneer je met water drinken wilt afvallen, is het belangrijk om dit goed over de dag te spreiden. Te veel water kan namelijk zorgen voor een natriumtekort, wat erg ongezond is. Daarom is het ook niet aan te raden om meer dan 4 liter op een dag te drinken; zeker niet wanneer je dit combineert met minder eten dan je gewend bent.

Wanneer je teveel water drinkt daalt het zoutgehalte in het bloed en passen de cellen zich daar op aan. Het gevolg is dat de cellen meer water opnemen en gaan opzwellen. Zo kunnen bijvoorbeeld opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen gaan drukken, want zich kun uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn. Wanneer je zelfs meer dan 5 liter water drinkt loop je het risico op een watervergiftiging.

Lastig om voldoende water te drinken?

Dan volgen hier een paar tips die je kunnen helpen met afvallen door water drinken:

 1. Koop een bidon of fles (het gezondste is een glazen fles, deze is ook makkelijk schoon te houden en drinkt het lekkerst) en vul deze 4 keer op een dag met water. Zo weet je hoeveel liter water je aan het einde van de dag hebt gedronken.
 2. Neem deze bidon of fles overal mee naartoe.
 3. Zorg dat je voordat je ’s ochtends de deur uitgaat al je bidon of fles hebt gevuld en zelfs al deels of helemaal is opgedronken.
 4. Voeg wat druppels citroensap toe aan je water voor een smaakje. Dit is nog gezond ook.
 5. Eet veel groente en fruit, zodat je uit voeding ook genoeg vocht binnenkrijgt.

Lukt het jou om genoeg water te drinken? Dan zul je vast vaker naar de toilet moeten dan eerst. Dit is volkomen normaal. Blijf dus volhouden, zodat ook jij kan genieten van afvallen door water drinken.

Sneller gezond afvallen?

Met water drinken afvallen zal niet veel resultaat opleveren als je niet ook gezonder gaat eten!

Daarom heeft Richard Ridder de zeer effectieve Afslank Receptenbijbel geschreven, die ik aan iedereen adviseer voor als je opzoek bent naar hele gezonde en lekkere recepten. Zo kan je vet verbranden zonder zonder zware trainingen of ongezond crashdieet, maar met voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur staat.

Wat kan je verder verwachten van dit receptenboek?

 • Recepten die je goed verzadigen
 • Recepten die makkelijk te maken zijn en ook eens goedkoop zijn
 • Recepten die geschikt zijn voor alleenstaanden, maar ook gezinnen

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

3 Reacties
 • paola

  18 oktober 2017 op 21:29 Beantwoorden

  elk dag water drinken super goed meer gezond zoveel blijven bezig voor jouw hoeveel
  vind je leuk is goed water meer drinken voor me met je lachen het gezond te zoveel

  • marie

   7 juni 2018 op 18:08 Beantwoorden

   bijzonder, ik kan je reactie blijven lezen. Ergens is hij heel positief, maar toch snap ik erg geen snars van 😉

 • Frits

  10 juni 2018 op 18:31 Beantwoorden

  Ik snap er de ⚽️??⚾️? van.

Plaats een reactie