web counter
Zo Snel Mogelijk Afvallen? Vermijd 5 Veel Gemaakte Fouten
Zo snel mogelijk afvallen

Zo Snel Mogelijk Afvallen? Vermijd 5 Veel Gemaakte Fouten

Wil jij zo snel mogelijk afvallen, maar wel op een gezonde manier? Dan wil je toch ook dat al je moeite wordt beloond met een goed resultaat? Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om te weten waar je wel en niet op hoeft te letten.

Daarom bespreek ik in dit artikel de 5 meest gemaakte fouten bij zo snel mogelijk afvallen en afslanken.

Vermijd 5 Veel Gemaakte Fouten Bij Zo Snel Mogelijk Afvallen

1. Met een crashdieet zo snel mogelijk afvallen

Je zal mij niet horen zeggen dat je met een crashdieet niet snel kan afvallen. Het gaat mij erom dat dit effect alleen maar tijdelijk is. Je krijgt namelijk in de meeste gevallen te maken met het jojo-effect.

Wat er namelijk gebeurt bij een crashdieet is dat je van de ene op de andere dag een nieuw voedingspatroon gaat aanhouden. Concreet betekent dat gewoon dat je onder de 1000 calorieën per dag gaat zitten.

Je lichaam zal dit snel in de gaten hebben en probeert deze ‘tegenslag’ op te vangen door zoveel mogelijk energie vast te houden. Zo houd je lichaam een reserve voor onzekere tijden. Natuurlijk ga je bij het eten van te weinig calorieën overtollig vet verbranden, maar heb je eenmaal je gewenste gewicht behaald en je gaat dan weer op dezelfde manier eten zoals je deed voor het crashdieet, dan denkt het lichaam niet gelijk dat er de komende tijd weer genoeg eten beschikbaar is.

Het lichaam blijft dus in de energiezuinige modus en zal dan ook zoveel mogelijk calorieën proberen vast te houden. Zo krijg je dus weer razendsnel je oude gewicht terug.

2. Door vet eten te vermijden zo snel mogelijk afvallen

Jarenlang krijgen we al te horen dat vet ongezond is, maar gelukkig komt langzamerhand de waarheid over vet binnen druppelen. Het blijkt namelijk dat een voedingspatroon met veel vetten juist erg gezond en ook nog eens essentieel is voor het goed functioneren van ons lichaam.

Daarbij komt dat vetvrije diëten en vetarme producten, vaak veel suikers bevatten, zodat dit eten nog wel een goede smaak heeft. Vooral de suiker fructose wordt veel gebruikt in vetvrije producten. Van deze zoetstof is bewezen dat dit één van de ongezondste suikers is die we in bewerkte voeding kunnen terugvinden en één van de grootste oorzaak is dat zoveel mensen overgewicht hebben.

Ben dus niet bang om roomboter, avocado of noten te eten als zo snel mogelijk wilt afvallen, want dit zijn juist de gezonde vetten.

3. Door veel sporten zo snel mogelijk afvallen

Sporten kan erg gezond zijn, want zo verlaag je de kans op hartziekten en beroertes, je spieren en botten worden sterker en je krijgt er meer energie door. Toch zal je alléén zo snel mogelijk afvallen, door meer te doen dan sporten.

Sporten zal je namelijk moeten zien als een hulpmiddel, maar niet als hèt middel. Je voeding blijft namelijk het allerbelangrijkste. Afvallen is eigenlijk 70% voeding en 30% sporten. Pak dus eerst je voedingspatroon aan, voordat je flink gaat sporten.

4. Met afslankpillen zo snel mogelijk afvallen

Er zijn zoveel afslankpillen en dieetpillen op de markt, dat het bijna moeilijk wordt om te geloven dat deze wel echt werken. En dat klopt ook. Afslankpillen werken helemaal niet. Sterker nog, deze pillen doen vaak je stofwisseling meer kwaad dan goed.

Als een afslankproduct te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Probeer daarom zo snel mogelijk af te vallen met zoveel mogelijk natuurlijke voeding.

5. Met hoge doelstellingen zo snel mogelijk afvallen

Het lijkt misschien een open deur, maar vaak wordt hier toch niet bewust genoeg over nagedacht. Als je een doelstelling stelt voor jezelf, kan je gerichter aan de slag gaan en zal dit de kans van slagen vergroten, maar de doelstelling mag dan niet te hoog liggen. Als dat namelijk wel zo is, dan is de kans dat je dit niet haalt erg groot. Je legt zo veel druk op jezelf, wat uiteindelijk ergernissen kan veroorzaken en je motivatie zal doen dalen om zo snel mogelijk af te vallen.

Als je bijvoorbeeld over 4 weken 10 kilo lichter wil zijn, dan is dat een erg ambitieuze doelstelling. Hiervoor zal je je leefstijl direct drastisch moeten veranderen en dat kan erg zwaar zijn.

Ook zal je een plan moeten maken bij je doelstelling, want een doelstelling zonder plan is geen doelstelling, maar een wens!

Wil je een gezond afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Zo snel mogelijk afvallen met de Afslank Receptenbijbel

Deze 5 meest gemaakte fouten om zo snel mogelijk af te vallen, zijn er slechts een paar. Wil je nog gerichter aan de slag gaan en snel resultaat krijgen, dan adviseer ik de gloednieuwe en moderne Afslank Receptenbijbel.

Hiermee heb je een compleet boek in handen over alles wat er te weten is over snel en gezond afvallen. Dit boek is gebaseerd op de nieuwste inzichten en leert jou op een ongekende manier gezonde gewoontes aan en hoe jij blijvend kan afvallen.

Wat kan je nog meer verwachten van dit afslankboek?

  • Lekkere recepten die zijn gemaakt van gezonde voeding
  • Een voedselpatroon wat makkelijk is vol te houden
  • Bewezen tips om af te vallen

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Tags:

Laurens Helmstäter

Laurens is de oprichter en eigenaar van Echt Gezond Afvallen. EchtGezondAfvallen.nl is bedoeld om iedereen te helpen veilig en gezond af te vallen. Vind meer info over Laurens Helmstäter.

Geen Reacties

Plaats een reactie